حجت الاسلام محمد سبزی پنجشنبه ۱۹ اسفندماه در نشست وزیر ارشاد با اصحاب فرهنگ و هنر به منظور بررسی مشکلات حوزه فرهنگی و هنری ساوه که در سالن جلسات فرمانداری ساوه تشکیل شد، اظهار کرد: فرهنگ و معیشت، مطالبه رهبر معظم انقلاب است و همه انبیا با شعار فرهنگی به رسالت خود پرداختند چراکه اصلاح فرهنگ منجر به اصلاح اقتصاد و آسیب های اجتماعی خواهد شد.
وی به ظرفیت های فرهنگی و هنری ساوه و زرندیه اشاره کرد و افزود: این دو شهرستان قطب صنعت کشور هستند، اما سهم فرهنگ از درآمد صنایع ناچیز است و باید در دولت انقلابی و مجلس انقلابی با نگاه استانی استاندار مرکزی سهم فرهنگ این دو شهرستان بیشتر شود .
نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت با اشاره به مهاجر پذیری ساوه و ظرفیت های بالای فرهنگی در ساوه و زرندیه گفت: نیمه تمام ماندن مجتمع های فرهنگی و هنری در ساوه و شهرهای تابعه، نبود سالن سینما در ساوه، کمبود نیروی انسانی در حوزه فرهنگی با وجود افزایش جمعیت، کمبود سرانه کتابخانه ای، مشکل پرداخت حق التدریس هنر آموزان، نبود خودروی مناسب در اداره ارشاد با حجم کار بالا، تعطیلی برنامه های شاخص فرهنگی و هنری نظیر جشنواره تیتر دفاع مقدس، برگزار نشدن همایش تجلیل از مفاخر و مشاهیر بدلیل کمبود اعتبارات فرهنگی از مهمترین مطالبات حوزه فرهنگ در ساوه است.
وی خواستار حل مشکل بیمه مدیران مسئولان جراید و نشریات محلی نیز شد و افزود: چون ساوه فرمانداری ویژه ساوه است لازم است تا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به معاونت اداره کل ارتقا یابد و اختیارات تفویض شود.
استاندار استان مرکزی نیز گفت: ساوه قطب اقتصاد غیرنفتی استان مرکزی و کشور است.
فرزاد مخلص الائمه افزود: با توجه به مهاجر پذیری ساوه و وجود اقوام گوناگون در آن می طلبد که شاخص های فرهنگی با تامین زیرساخت ها فراهم شود. بالغ بر ۲۵ درصد مفاخر کشور متعلق به استان مرکزی است و ساوه هم سهم بسزایی در این مهم دارد.
وی افزود: تدوین طرح نقشه راه فرهنگی استان مرکزی در دست اجراست که به شکل دهی و هویت استان کمک خواهد کرد که پایه اصلی هویت فرهنگی استان مرکزی است.
استاندار مرکزی افزود: ساوه پذیرای سرریز استانهای تهران و البرز و … است و موقعیت استراتژیک و خاصی دارد و برای تقویت ظرفیت ها و جبران عقب افتادگی های آن باید تلاش کرد و حمایت مالی شود.
وی افزود: مالیات برارزش افزوده براساس شاخص ها و سرانه جمعیت شهری و روستایی در اختیار شهرداری ها و دهیاری ها قرار می گیرد و هیچ دخل و تصرفی در آن نمی توان کرد. چهار برابر بودجه عمرانی کشور در قالب مالیات بر ارزش افزوده است که در اختیار شهرداری ها و دهیاری هاست.
وی افزود: بودجه شهرها نباید وارد سال آینده شود و باید در مسائل زیرساختی صرف شود و در حوزه روبنایی و دستمزد و حقوق هزینه نشود.
سرپرست فرمانداری ساوه نیز گفت: جمعیت ساوه افزون بر ۳۵۰ هزار نفر است که مزیت صنعتی و کشاورزی دارد و با استقبال گسترده سرمایه گذاران مواجه شده و توانسته نرخ بیکاری را به کمتر از دو درصد برساند.
مهدی الیاسی اظهار کرد: مزیت مهاجر پذیری ساوه موجب شده که ساوه ایران کوچک تلقی شود ولی زیرساخت های آن برای جمعیتی کمتر از این میزان درنظر گرفته شده است.
وی افزود: باید روح فرهنگ و هنر با تامین زیرساخت های مورد نیاز فراهم شود. نبود سینما و کمبود سرانه کتابخانه ای که هشت صدم متر مربع است کمتر از استانداردهاست و پتانسیل بالای فرهنگی و هنری بستری برای رشد شاخص های فرهنگی و هنری است که با تامین اعتبارات مورد نیاز می توان این شاخص ها را توسعه داد.
امام جمعه ساوه نیز گفت: جامعه اسلامی باید جامعه قرآنی باشد تا موجب ارتقای شاخص های فرهنگی و دینی شود.
حجتالاسلام جعفر رحیمی افزود: به دستور اسلام باید زمین را آباد کرد و همه زمینه را با اتحاد و همبستگی به دستورات اسلام فراهم کنیم.
وی افزود: جامعه ما باید جامعه علوی و فاطمی باشد و عمل به تعهدات موجب حل مشکلات خواهد شد.
امام جمعه ساوه تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه یکی از شوراهای فرهنگ عمومی موفق در سطح کشور است که توانسته است با پرداختن به موضوعات مختلف بخشی از نیازهای فرهنگی را با سیاست گذاری برطرف کند.
در این نشست جواد روستایی رییس انجمن نمایش استان مرکزی، علی حسینی به نمایندگی از هنرمندان موسیقی، ابوالفضل معصومی مسئول کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شهرستان ساوه و مسعود امانی به نمایندگی از خبرنگاران به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=559528