بیتوجهی به روستاها در برنامه هفتم توسعه؛ در برنامه هفتم توسعه آن طور که باید و شاید در موضوع روستاها ورود نکردیم و قوانینی که در برنامه هفتم دیده شد پاسخگوی نیازهای روستا و متحول کننده نخواهد بود.
به گزارش اقتصادمند، رئیس بنیاد مسکن با بیان این مطللب در نشست خبری روز ملی روستا و عشایر گفت: در قالب طرح نهضت ملی مسکن موضوع تامین زمین رایگان روستایی به تعداد ۵۰۰ هزار قطعه تا پایان سال 1402 را در دستور کار داریم که تاکنون برای ۲۳۰ هزار قطعه هماهنگی تملک صورت گرفته و ۲۷۰ هزار قطعه نیز تا پایان سال تامین میشود. برای سال آینده هم برنامه واگذاری ۵۰۰ هزار قطعه زمین برنامهریزی شده است.
غلامرضا صالحی افزود: طبق طرح جامع مسکن تا پایان سال ۱۴۰۵ باید ۷۰ درصد خانههای روستایی مقاوم سازی شود که با تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی که اخیرا توسط دولت سیزدهم مصوب شده این هدف قابل تحقق خواهد بود.
صالحی خاطرنشان کرد: طبق سرشماری تعداد ۵ میلیون و ۳۷۷ هزار واحد مسکونی روستایی در کشور وجود دارد که از سال ۱۳۸۴ تا امروز حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی مقاومسازی و نوسازی شده است.
رئیس بنیاد مسکن تاکید کرد: نکته مهم درباره مصوبه وام ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی که در روزهای اخیر هیئت دولت مصوب کرد اینکه برای اولین بار تعداد وامها از ۲۰۰ هزار به ۳۵۰ هزار فقره افزایش یافت. در سال گذشته هم افزایش مبلغ وام از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون را داشتیم که بانکها همراهی بسیار خوبی در جذب این وام داشتند.
وی با بیان اینکه از ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات تاکنون قرارداد ۱۷۰ هزار فقره منعقد شده است، گفت: شاید اینطور به نظر برسد که تامین این منابع مشکل است، اما این تعداد ۳۵۰ هزار واحد مصوب شده در اصل از همان سهمیه چهار میلیون واحد نهضت ملی مسکن که دولت تعهد کرده کسر خواهد شد و بار مالی بر بانکها ایجاد نمیکند.
رییس بنیاد مسکن اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه آن طور که باید و شاید در موضوع روستاها ورود نکردیم و قوانینی که در برنامه هفتم دیده شد پاسخگوی نیازهای روستا و متحول کننده نخواهد بود.
وی با بیان اینکه همه روستاهای کشور دارای سند توسعه روستایی شدهاند، گفت: موضوع بازنگری طرحهای هادی روستایی مورد تقاضای خیلی از روستاییان عزیز است که در بعضی مناطق با چالش مواجهیم. با این حال تا کنون ۲۰ هزار و ۵۸ روستا مورد بازنگری طرح هادی قرار گرفته و برنامه امسال هم بازنگری ۱۰ درصد به تعداد ۴۰۰۰ روستا در دستور کار است. در حوزه بهسازی معابر نیز تا کنون معابر ۶۲ درصد روستاها تکمیل شده است.
صالحی از دیگر اقدامات انجام شده را واگذاری ۳ مییون و ۶۲۲ هزار جلد سند به واحدهای روستایی دانست و افزود: برنامه واگذاری سند به ۹۵ هزار و ۵۰۰ واحد روستایی تا پایان سال نیز در دستور کار قرار دارد.
بهگفته رییس بنیاد مسکن ۱۲۰ روستا در کشور دارای بافت باارزش روستایی است که طرحهای بومگردی در این روستاها ایجاد شده و در اشتغال و گردشگری موثر بوده است. این موضوع از عوامل مهم در تحقق درآمدهای پایدار و ماندگاری جمعیت روستایی در کشور به حساب میآید.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=568315