نمایندگان موتور قانونگذاری را خاموش کنند؛ نمایندگان باید با خود عهد کنند قولهای خود را عملی کنند و حجم زیاد و مغایر قوانین را کاهش دهند و حوزه قانونگذاری را محدود کنند.
به گزارش اقتصادمند، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با بیان این مطلب از حجم زیاد قوانین، آییننامههای اجرایی این قوانین و سپس بخشنامهها و دستورالعملهای هر یک از آنها انتقاد کرد و از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی خواست تا موتور تصویب قوانین را خاموش کنند.
محمدرضا شهیدیطبا بر این باور است که گاهی بهترین کار این است که هیچ کاری انجام نشود و در حوزه قوانین هم باتوجه به تعدد و تکثر قوانین در حوزه اقتصاد و بهطور مشخص در بخش صنعت و صنف، بهتر است تا قوانین مصوب موجود آسیبشناسی و کارشناسی شود تا کارآمدی آنها مورد ارزیابی قرار گیرد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری که در برنامه «گفتوگوی اقتصادی» رادیو گفتوگو به مناسبت روز ملی اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی درباره انتظارات کارآفرینان از مجلس دوازدهم سخن میگفت، درباره تعریف کارآفرینی اظهار داشت: مفهوم کارآفرینی یک توان بالقوه است که در تعدادی از افراد وجود دارد اما مهمتر از همه، زمینه ایجاد کارآفرینی است.
وی با بیان اینکه موانع کارآفرینی از زمینه کارآفرینی در ایران بیشتر است، افزود: موانع کسبوکار در ایران باعث شده افراد هیچ فضایی برای خلاقیت و نوآوری و کارآفرینی نداشته باشند و افراد کارآفرین هم از مسیر خود منصرف شوند.
شهیدیطبا در ادامه از بخشینگری نهادها و ارگانهای دولتی در این زمینه انتقاد کرد و گفت: هر یک از نهادها مانند مالیات، بیمه تامین اجتماعی، بانک مرکزی و … فقط به بخش خودشان توجه دارند و رویکرد یکپارچهای در برخورد با فعالان اقتصادی و بخش خصوصی وجود ندارد.
او با تأکید بر اینکه دولت فقط باید نقش نظارتگری داشته باشد، تصریح کرد: تا زمانی که دولت دخالت خود را از اقتصاد حذف نکند فضا برای کارآفرینی وجود نخواهد داشت.
شهیدیطبا با بیان اینکه نمایندگان مجلس دوازدهم در گام اول باید کارخانه تولید قانون را متوقف کنند و حجم زیاد قانونگذاری را کاهش دهند، گفت: نمایندگان متأسفانه قانون را فقط روی کاغذ وضع میکنند و یکبار هم بازخورد نمیگیرند که مثلاً چند درصد از این قوانین قابلیت اجرا دارد.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در ادامه درباره کاهش انگیزه نسبت به کار و تلاش و حرفهآموزی و فاصله گرفتن جوانان از محیط کار، تصریح کرد: متأسفانه نسل دهه هشتادی حتی حاضر نیست داخل کارخانه کار کند و بنده معتقدم که بخشی از این مسأله، ناشی از نوع عملکرد نظام آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی است. در شرایطی که نسل چهار دانشگاههای دنیا افراد کارآفرین تربیت میکند متأسفانه ما در دانشگاههای کشورمان که همچنان در نسل یک گیر کردهاند، مبحث اختصاصی برای تربیت کارآفرین نداریم.
شهیدیطبا قانونگذاری را یک علم و حتی یک هنر دانست و خاطرنشان کرد: عدم آشنایی کارشناسان و نمایندگان مجلس با مبحثی که در آن قانونگذاری صورت میگیرد منجر به ایجاد چالشهای متعدد برای بخشهای مختلف اقتصاد کشور میشود.
وی با اشاره به اینکه حجم بالایی از قوانین مصوب در کشور به اجرا درنمیآید، یادآور شد که نمایندگان باید با خود عهد کنند قولهای خود را عملی کنند و حجم زیاد و مغایر قوانین را کاهش دهند و حوزه قانونگذاری را محدود کنند.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با تصریح اینکه در تصویب هر یک از قوانین حوزه اقتصادی با هیچ یک از تشکلهای تخصصی مربوطه مشورت نمیشود، توضیح داد: دستگاههای اجرایی در تنظیم لایحه حتی اگر نظر بخش خصوصی و تشکل تخصصی را هم بپرسند فقط در حد مکاتبه است و متأسفانه بیشتر وقتها پاکت نظرات مکتوب کارشناسی فعالان اقتصادی در آن دستگاه اجرایی باز نمیشود چه رسد به اینکه خوانده و ترتیب اثر داده شود. علاوهبر این در ارائه طرح نیز اغلب نمایندگان با آن حوزه اقتصادی یا صنعتی بیگانه بوده و کمترین آشنایی و تجربه لازم را ندارند و قانونی را تصویب میکنند که هیچگاه قابلیت اجرایی ندارد و سالهای سال کنار گذاشته میشود اما اثرات سوء آن بر اقتصاد باقی میماند.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=570460