زعفران دارای روز ملی شد؛ زعفران بهعنوان طلای سرخ ایران و یکی از کهنترین محصولات کشاورزی کشور دارای روز ملی شد و پنجم آبانماه به نام «روز ملی زعفران» نامگذاری شد.
به گزارش اقتصادمند، در مراسم رونمایی از ابلاغیه ثبت ۷ روز محصول در تقویم رسمی کشور، درراستای گسترش نشاط اجتماعی و فرهنگی زیستبوم پایه و تعالی هویت ملی از مسیر بهسازی و بهروزرسانی ابزارهای حافظه فرهنگی در سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، پنجم آبان «روز ملی زعفران» نامگذاری شد.
احسان مصطفوی، عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان گیاهان دارویی، فرآوردههای غذایی و زعفران ایران در اینباره گفت: باتوجه به قدمت طلای سرخ در ایران و درراستای حمایت از این محصول ملی و استراتژیک و جلوگیری از به حیطه درآوردن این محصول ایرانی توسط دیگر کشورها و پیشی گرفتن در ثبت روز ملی زعفران به نام ایران، طی مکاتبات انجام شده در سال ۱۳۹۹ با وزیر وقت جهاد کشاورزی کشور، پیشنهاد روز ملی زعفران در تقویم کشور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شد، اما باتوجه به تغییر دولت، این طرح مسکوت ماند و سرانجام با پیگیریهای انجام شده طی این سالها سرانجام روز ۵ آبان در تقویم به نام روز ملی زعفران نامگذاری شد.
مصطفوی با اشاره به اهمیت صیانت از زعفران ایران و حمایت از زعفرانکاران تصریح کرد: در طول تاریخ، تولید و صادرات محصولات و کالاهایی چون زیره، ابریشم، خاویار، فرش، پسته و فیروزه بهعنوان محصولات استراتژیک کشور بوده است اما متأسفانه بهدلیل عدم توجه به حوزههای بینالمللی و عدم انسجام بخشهای مرتبط داخلی، شاهد تضعیف مالکیت و جایگاه ایران در این محصولات هستیم.
او ادامه داد: باتوجه به ارزش بالای زعفران و نیز خواص بسیار این محصول، امروز برخی از کشورها در حال ورود به بازار کشت و تولید آن بوده و جایگاه زعفران ایران در بازارهای جهانی در معرض خطر قرار گرفته است از این رو باشگاه خلاقیت، آموزش، حمایت و بهرهبرداری زعفران یونسکو در تلاش است با همیاری همه فعالان این حوزه، زعفران ایران را به جایگاه واقعی خود در جهان برساند.
در ادامه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: تعیین روز ملی زعفران یک مناسبت منحصر به فرد را به جشن زعفران اختصاص میدهد و آن را از دیگر ادویهها متمایز میکند. این تمایز، ارزش درک شده زعفران را در بازار افزایش میدهد و وضعیت آن را بهعنوان یک محصول ممتاز تقویت میکند.
محمدعلی رضایی اضافه کرد: روز ملی زعفران میتواند به یک نماد ملی و میراث فرهنگی تبدیل شود و زعفران را بخشی جداییناپذیر از هویت ایران قرار دهد. این اهمیت فرهنگی نه تنها وفاداری مصرفکننده را تقویت میکند، بلکه حس اجتماعی را در بین علاقهمندان به زعفران تقویت میکند.
بنابر اعلام ایسنا، در حال حاضر زعفران در صنایع مختلف در جهان ازجمله صنایع آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، صنایع طعم و رنگهای طبیعی و صنایع دارویی مصرف میشود.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=570868