خبرگزاری فارس، گروه شهری:واکسیناسیون برخی از نیروهای شهرداری که در مواجه بیشتر با ویروس کووید 19 هستند مدتی است که آغاز شده و این مساله از واکسیناسیون تطهیر کنندگان بهشت زهرا(س)در ماه گذشته کلید خورد.
پس از آن مانند بسیاری از شهرداری های دیگر پاکبانان در اولویت واکسیناسیون قرار گرفتند و تاکنون بسیاری از پاکبانان در پایتخت در مقابل کرونا واکسینه شده اند. رانندگان اتوبوس و تاکسی هم در صف انتظار دریافت واکسن از وزارت بهداشت اند و نامه نگاری ها در این زمینه انجام گرفته و اسامی و تعداد رانندگان اتوبوس به وزارت بهداشت و یکی از دانشگاه های علوم پزشکی پایتخت آغاز شده است.
اما همزمان با اختصاص واکسن برای گروه های پرخطر، شهردراری تهران هم خیز خرید واکسن را برداشته تا واکسیناسیون در میان کارکنان شهرداری و خانواده های آنها با سرعت انجام گیرد. البته موضوع خرید واکسن از آنجا شروع شد که حسن روحانی رئیس جمهور از شرکت های خصوصی خواست در زمینه واردات واکسن کمک کنند و حالا یکی از مجموعه هایی که می خواهد به این مساله ورود کند، شهرداری پایتخت است.
ارسال طرح پیشنهادی به شورا/ 300 هزار نفر را واکسینه می کنیم
حمید چوبینه مدیرعامل شرکت شهر سالم درباره خرید واکسن توسط شهرداری تهران گفت: مقدمات این موضوع از طریق ارسال نامه به وزارت بهداشت و چند شرکت وارداتی انجام گرفته و طرح و پیشنهاداتی به شورای شهر تهران دادهایم.
چوبینه ادامه داد: در صورت خرید واکسن مورد نیاز، خانواده شهرداری شامل کارکنان، کارگران و حتی پیمانکاران و خانوادههای آنها که به طور کلی ۳۰۰ هزار نفر هستند با اولویتبندی در مقابل کرونا واکسینه میشوند.
بودجه خرید واکسن را شورای شهر تصویب می کند
وی خاطرنشان کرد: بودجه این موضوع نیز پس از بررسی در صحن شورای شهر به تصویب خواهد رسید و مبلغ مورد نظر اختصاص خواهد یافت.
فردا؛ دو فوریتی خرید واکسن زیر ذره بین شورای شهری ها
درباره این موضوع به سراغ شورای شهری ها رفتیم. زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران درباره این موضوع به فارس، گفت: این موضوع فردا در صحن شورای شهر بررسی می شود و همه اعضا نظراتشان را بیان می کنند.
وی گفت: البته هرچند تهیه واکسن کرونا برعهده دولت است، اما دولت اعلام کرده که بخش خصوصی هم میتواند با رعایت ضوابط و مقررات واکسن کرونا را وارد کند و ما در شورا این ضوابط را بررسی خواهیم کرد.
این عضو شورای شهر خاطر نشان کرد: حتی این موضوع مانعی در برابر واکسن خواری خواهد بود و بودجه و شرایط کلی و جرئیات در شورا بررسی و زیر ذره بین قرار می گیرد و اگر این موضوع محقق شود قطعا سبب تسریع در امر واکسیناسیون خواهد شدو
وی با بیان اینکه همه مسائل در مورد خرید واکسن باید به صورت شفاف و روشن باشد تا شائبه ای ایجاد نشود، گفت: توسط شهر داری یک طرح دوفوریتی پیشنهاد شده و صبح فردا در صحن شورا بررسی میشود.
واردات واکسن توسط شهرداری به نفع نظام سلامت است
ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر هم در این باره به فارس گفت: از طریق کمپانیهای دارو و شرکتهای دارویی معتبر میتوان واکسنهای مورد تایید را خریداری کرده و این مسئله به نفع نظام سلامت کشور هم خواهد بود.
وی افزود: بنابراین اگر وزارت بهداشت چند واکسن مورد تأیید را اعلام کند، شهرداری هم میتواند به مبحث واردات واکسن ورود یافته و این قضیه سبب میشود که در مدت زمان کوتاهتری واکسیانسیون کرونا برای گروههای پرخطر انجام شود.
واکسن به این زودی ها به کارکنان شهرداری نمیرسد
محمد علیخانی نیز با تأکید بر اینکه تا این مصوبه تا اجرا شود، عمر این دوره از مدیریت شهری به سر آمده است، گفت: اولویت واکسیناسیون شهرداری پاکبانها، کارکنان بهشت زهرا، کارگران فضای سبز و کادر درمان درمانگاهها هستند. بهاضافه اینکه قرار نیست سهمیه کسی گرفته شود، وزارت بهداشت نتوانسته وظیفه خود را انجام دهد و رئیسجمهور گفته بخش خصوصی میتواند وارد شود. شهرداری نیز تشکیلات بهداشتی دارد و اگر بخواهد واردات واکسن اتفاق بیفتد، از طریق شرکتهای خصوصی اقدام میشود.
وی گفت: معتقدم هرکسی بتواند در این شرایط که کرونای هندی نیز در راه است، واکسن وارد کند، باید همه کمک کنند؛ یعنی ما میتوانیم با این اقدام به وزارت بهداشت کمک کرده و جبران وظیفهای را که بر عهده این وزارتخانه هست، انجام دهیم. ما در شهرداری فوتی بالایی چه در حوزه حملونقل و چه غیرحملونقل داشتیم. در حوزه تاکسیرانی بیش از 200 فوتی داشتیم که آمار بسیار بالایی است.
این عضو شورا اضافه کرد: با عملکرد فعلی وزارت بهداشت، واکسن بهزودی به کارکنان شهرداری نمیرسد. هرکسی میتواند باید برای کاهش بحران واکسن وارد کند.
می خواهیم صف نوبت را جلو بیندازیم
سید آرش میلانی عضو دیگر شورای شهر هم درباره این موضوع گفت: شهرداری تهران کمکی که در راستای مسئولیت اجتماعی خود میتواند انجام دهد، این است که صف نوبت را جلو بیندازد و باری از دوش دولت بردارد تا رانندگان ناوگان حملونقل عمومی زودتر واکسینه شوند.
وی گفت: رانندگان حملونقل عمومی در خط اصلی خدماترسانی به شهروندان هستند که با واکسینهشدن رانندگان، سطح ایمنی شهر نیز افزایش مییابد. این افراد اکنون در اولویت واکسیناسیون نیستند و از آنجا که این قشر مرتب با مردم در تماس هستند، طرح ورود مدیریت شهری برای تأمین واکسن پیشنهاد شد.
قرار است باری از دوش وزارت بهداشت برداریم
این عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تأکید کرد: که طرح مذکور پیشنهاد شده است و باید در کمیسیون تخصصی بررسی شود و صحن شورا درباره آن تصمیم بگیرد؛ بنابراین باید بررسی کارشناسی بیشتری صورت بگیرد. همچنین در پیشنویس طرح تأکید شده است که تأمین واکسن با لحاظ اولویتهای وزارت بهداشت باشد؛ یعنی قرار نیست مدیریت کرونا را دچار مشکل کند و قرار است باری از دوش وزارت بهداشت بردارد.
کفگیر شهرداری کف دیگ/ هزینه خرید واکسن از جیب مردم؟
موضوع خرید واکسن توسط شهرداری تهران در حالی مطرح شده که طی روزهای اخیر برخی از مدیران شهرداری در مناطق به دلیل مساله واکسن خواری عزل شده و برای برخی پرونده قضایی باز شده است و حالا برخی در شورای شهر معتقدند ورود شهرداری به این موضوع حتی سبب جلوگیری از پدیده واکسن خواری می شود.
اما برخی منتقدان به ویژه در فضای مجازی نظر متفاوت دارند و می گویند این موضوع به غیر از حاشیه نتیجه ای نخواهد داشت و معلوم نیست هزینه خرید واکسن، آن هم در شرایطی که کفگیر شهرداری به دلیل کرونا و کاهش درآمدها به کف دیگ خورده چگونه تامین خواهد شد و آیا قرار است مردم با پرداخت عوارض، هزینه تامین واکسن برای کارکنان شهرداری را بپردازند؟ همچنین این سوال مطرح است که چرا مردم تهران باید هزینه واکیسناسیون کارکنان شهرداری را بپردازند در حالی که بسیاری از نقاط شهر با مشکلات شهری مواجه است؟
همه این موضوعات مسائلی است که برای شهروندان مطرح شده و اعضای شورای پنجم از فردا و پس از بررسی طرح خرید واکسن توسط شهرداری ملزم به پاسخگویی هستند.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=32209