به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس، هشتمین جلد از کتاب فقه تربیتی از سوی موسسه اشراق و عرفان آیت الله اعرافی منتشر شد. تحقیق و پژوهش این کتاب توسط هادی عجمی انجام شده است.
مؤسسه اشراق و عرفان از سال ۱۳۸۶ با نظارت و اشراف علمی آیتالله علیرضا اعرافی فعالیت خود را آغاز کرده است و علاوه بر تأکید بر اصالتهای حوزوی، برای برطرف کردن نیازمندیهای معرفتی انسان معاصر نیز میکوشد. ازاینرو، مأموریتهای خود را «پژوهش در زمینه فقههای نو و فلسفههای مضاف بر پایه روش اجتهادی در راستای نظامسازی اسلامی»، «پرورش پژوهشگران صاحبنظر در عرصه فقههای نو و فلسفههای مضاف و نظامسازی اسلامی» و «اسلامیسازی علوم انسانی» قرار داده است تا بتواند نقشی مؤثر در این مجال ایفا کند.
فقه تربیتی به مثابه بابی جدید در فقه و دانشی نوپا در مطالعات تربیتی در صدد بررسی مسائل مربیان و متربیان در محیطهای تربیتی و تعیین حکم شرعی آنان است. فضای کلاس و رابطه معلم و دانشآموز از دیرباز توجه اندیشهوران تعلیم و تربیت را به خود جلب کرده است و نگارش «آداب تعلیم و تعلم» از گذشتههای دور، در سنت اسلامی رایج بوده است. با توجه به تقسیم آداب به آداب مشترک معلم و دانشآموز و آداب مختص هریک، کتاب حاضر، تنها آداب مختص تعلّم را به بحث گذاشته است.
استاد ارجمند، حضرت آیت الله اعرافی در زمینه مباحث این کتاب، حدود ۲۹ جلسه درس در سال ۷۸ و ۷۹ ، در سلسله دروس خارج فقه تربیتی ایراد فرمودند؛ که این مباحث، سرچشمه مطالب کتاب گشته و بر آن مباحثی افزوده شده است تا تکمیلکننده آداب تعلم از منظر فقه باشد. همچنین، از بخشهایی از مباحث فقهی و اصولی مطرح شده در دروس ایشان، استفاده شده است. مباحث ذیل هر ادب، در مراحل مختلف پژوهش، خدمت حضرت استاد ارائه و بررسی میشد که پس از دریافت رهنمودهای ایشان و اصلاح و تکمیل مباحث، به تأیید نهایی ایشان رسیده است.
این مرکز پیش از این، یک مجموعه کتب فقه مکاسب منتشر کرد که در سال گذشته به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی در حوزه دین انتخاب شد. حال نیز در حال انتشار یک مجموعه کتاب فقه تربیتی هستند که بنا دارند تا پایان امسال، این مجموعه کامل شود. مجموعه کتب فقه تربیتی بناست ۳۰ جلد شود.
هادی عجمی محقق و پژوهشگر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: تحقیق و نگارش جلد هشتم که فقه تعلم است، برعهده حقیر بود که حدود یک سال و نیم نگارش آن به طول انجامید.
وی افزود: این بازه زمانی به این دلیل بود که متن فقهی بود و باید تمام مطالب به تأیید آیتالله اعرافی میرسید و در کمیته علمی مؤسسه اشراق و عرفان نیز تأیید میشد.
تاکنون ۷ جلد از این کتاب چاپ و در اختیار مردم قرار گرفته است. «فقه تربیتی جلد اول؛ مبانی و پیش فرضها (ویراست جدید)»، «فقه تربیتی جلد دوم (یادگیری علم و دین)»، «فقه تربیتی جلد سوم؛ تعلیم و تعلم قرآن و حدیث»، «فقه تربیتی جلد چهارم؛ تعلیم و تعّلم علوم و معارف عقلی»، «فقه تربیتی جلد پنجم؛ تعلیم و تعلم علوم و معارف شهودی»، «فقه تربیتی جلد ششم؛ آداب مشترک تعلیم و تعلم» و «فقه تربیتی جلد هفتم؛ آداب مشترک تعلیم و تعلم» عناوین این کتابها هستند.
جلد هشتم کتاب فقه تربیتی در سه فصل شامل؛ فصل یکم. مبادی تصوری و تصدیقی، فصل دوم. آداب تدرّس و مطالعه و فصل سوم. آدابِ ارتباط با معلم منتشر شده است که علاقهمندان میتوانند برای تهیه آن از اینجا اقدام کنند.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=33213