به گزارش خبرگزاری فارس، هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان مطلب فوق افزود: در این شرایط انتظار می رود دولت وارد عمل شود و این دستفروشان که همیشه عامل و مانع بزرگی بر سر راه گردش صحیح اقتصادی کشور هستند را از سر راه بردارند. حال که دیگر خیابانها خلوت تر از گذشته است پس دولت و شهرداری به راحتی این دستفروشان را از جلوی مغازه های صنفی بردارند.
وی با ابراز تاسف از وضعیت صنف مذکور بیان داشت: با توجه به اینکه پس از تعطیلات نوروز ستاد ملی کرونا تعطیلی ۱۵ روزه ای را برای مشمولان گروه های دو سه و چهار منظور داشت باید گفت؛ اگر واحدهای صنفی قرار است تمامی پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، اقتصاد خود خانواده و شهر خود را بچرخانند و از سویی دیگر مالیات را بپردازند چگونه میتوانم با مغازههای بسته این همه مسئولیت را برعهده بگیرند؟
حسن پور افزود: این در حالی است که دستفروشان به راحتی روبه روی واحدهای صنفی بسته شده، بساط خود را پهن و خریداران در تجمعات ۱۰، ۱۵ و ۲۰ نفره همه نزدیک یکدیگر بر روی کتاب ها خم شده در کنارپیاده روها از دستفروشها خرید میکنند، آیا نه این است که مغازه ها بسته شدهاند تا پروتکلهای بهداشتی رعایت شود، عدم تردد حاکم شود و اینکه ما از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کنیم؟ اما اینطور به نظر میرسد که واحدهای صنفی بسته شدند که دستفروش شروع به فعالیت کند انتظار میرفت که اکنون باید دولت وارد عمل شود و این دستفروشان که همیشه عامل و مانع بزرگی بر سر راه گردش صحیح اقتصادی کشور هستند را از سر راه بردارند ،حال که دیگر خیابانها خلوت تر از گذشته است پس دولت و شهرداری به راحتی این دستفروشان را از جلوی مغازههای صنفی بردارند.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر اگر کاغذ با قیمت دولتی به ناشران تحویل نشود نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که بتوانیم به تولید و نشر کتاب ادامه دهیم؛ چراکه نشر کتاب نیازمند برآوردهای هزینه های جانبی غیر از کاغذ هم است. اکنون مهم کاغذ است، اگر دولتی پخش نشود ناشر نمیتواند کتابی را که با مواد اولیه گران تهیه کرده است به قیمت ارزان به فروشندگان کتابفروش بفروشد، کتابفروش هم نمیتواند با قیمت مناسب کتاب را به مردم عرضه دارد.
وی ادامه داد: توان مالی مردم در حال حاضر کاهش یافته است؛ چگونه می توانیم انتظار داشته باشیم برای کتاب مبلغ بالایی اختصاص دهند، پس اگر دولت کاغذ کافی و دولتی در اختیار ناشران قرار ندهد نمی توانیم به نشر ادامه دهیم.
حسن پور با انتقاد از سازمان ها ارگان ها و وزارتخانه های وابسته به دولت بیان داشت: از جمله معضلات فعلی قوانین جدید ، سازمان امور مالیاتی است این سازمان شرایط و اوضاع و احوال اقتصادی کسبه را تماشا میکند اما تصمیم عاجلی نمیگیرد به تازگی برای ناشران آموزشی که سالهای سال از پرداخت مالیات معاف بودند قوانین تعبیه شده تا این افراد نیز شامل حال مالیات دهندگان باشند این در حالی است که ناشران آموزشی برای فرهنگ و آموزش کشور تلاش میکنند و هر کس در حوزه فرهنگ و آموزش تلاش کند از پرداخت مالیات تاکنون معاف شده است تقاضامندیم تا دولت به این بند توجه ویژه را مبذول کنند همچنین بانکها که زیر نظر دولت فعالیت میکنند در شرایط فعلی که واحدهای صنفی کاملا تعطیل هستند باید از فعالیت باز ایستند این نمیشود که بانکها باز باشند و کسبه بسته، اما چک به بانک برود و پاس شود، این چگونه معادله ای است؟ با کدام اعداد ریاضی به این نتیجه رسیدند؟ که میتوان با مغازه بسته چکهای واصله به بانکها را پاس کرد؟ دولت پاسخگو باشد.
وی تاکید کرد: از سال گذشته که دولت به اصناف وعدههایی برای ارائه بستههای حمایتی داد تاکنون آنچه صنف از بستههای حمایتی ارائه شده توسط دولت بهرمند شدند در خور تأمین هزینهها و زیانهای وارده به این صنف هرگز نبوده و نیست بستههای حمایتی باید به صورت عادلانه بررسی و به صنوف آسیب دیده واگذار شود.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=34850