سید حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره برخی اظهارات در خصوص گران شدن داروها بیان کرد: قطعا ما آزاد سازی ارز را انجام ندادیم؛ البته از اردیبهشت سال گذشته بخشی از اقلام دارویی لاجرم نیمایی شده بود مثلا برخی از داروهای OTC و داروهایی که ارزبری آنها پایین بوده و باعث افزایش قیمت نمی شدند و مواردی که به عنوان ماده جانبی استفاده می شد و ماده موثره نبود و تولید داخل آنها موجود بود از جمله مواردی بود که ارزشان نیمایی شده بود؛ و سهیمه ارزی کل دارو و تجهیزات پزشکی به یک باره از ۳ میلیارد هشتصد میلیون دلار در سال ۹۷ و ۳ میلیارد و سیصد میلیون دلار در سال ۹۸، در سال ۹۹ ناگهان دو و نیم میلیارد دلار شد و این کاهش سهمیه ارزی باید مدیریت می شد، ما نمی توانستیم با دو و نیم میلیارد ارز، مابه التفاوت ۸۰۰ یا ۹۰۰ میلیون دلاری را که کم شده بود را به نحو دیگری جبران کنیم.
وی افزود: به هر طریق دولت تصمیم گرفته بود که سهمیه ارز ترجیحی کم شود. در سال ۱۴۰۰ خیلی کمتر هم شد و یک و نیم میلیارد مصوبه ارزی ما در شش ماهه اول بود که بعدا ۵۰۰ میلیون دلار اضافه شد. با این شرایط، امکان اینکه بتوانیم همه داروهای مورد نیازمان را وارد کنیم، نبود. به هرحال چاره ای نبود برای اینکه کمبودی ایجاد نشود، بخشی از اقلام دارویی که ارزبری کمتری داشته و اهمیت کمتری دارند و یا مشابه تولید داخل دارند، وارد کنیم.
وی گفت: البته برخی از اقلام دارویی ارزشان روپیه بود و بانک مرکزی ارز ترجیحی نداشت که در اختیار ما قرار دهد و چنانچه ارز نیمایی نمی شد، به هیچ وجه دارو تامین نمی شد و کمبود و نبود آنها، مسلما مردم را آزار می داد که البته این اقلام، موارد مختصری بودند و بخش اعظم داروها و تجهیزات ما همچنان دولتی است و در انتظار دریافت ارز هستیم. این موضوع خطرناک است که کسانی که عنوان کرده اند ارز را باید روی ارز ترجیحی نگه داشت، آیا نمیدانند ارز دولتی محدود است؟ و یا نیت دیگری دارند؟
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: در مورد افزایش قیمت دارو در برخی مطالب تا ۶۰۰ درصد عنوان شده بود که این موضوع را کاملا رد می کنم، زیرا چنین موضوعی را نداشتیم و معقول و منطقی هم نیست و چنانچه مصادیقی در این زمینه وجود دارد که ندارد، اعلام کنند. کمیسیون قیمت چنین چیزی را تایید نکرده است و قطعا میزان افزایش قیمت دارو همواره پایین تر از میزان تورم بوده و هست و این موضوع را می توان با اعداد و ارقام ثابت کرد.نکته عجیب اینست که فرایند کاهش سهمیه ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی از سال۹۷ و در دولت قبل با شیب تند شروع شده بود و ما تازه از ۱۰۰ روز شروع بکار دولت جدید عبور کردیم، چرا در ۳ سال گذشته این دلواپسان ساکت و خاموش بودند؟
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=356492