علیرضا خرمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: وجود تعداد املاک زیاد نهایتاً منجر به این شد که برای هر ملکی یک شماره اصلی و یک شماره فرعی تعیین شود که ترکیب اصلی و فرعی تحت عنوان پلاک ثبتی نامیده می شود.
وی ادامه داد: شماره پلاک ثبتی معمولاً به چهار صورت در اسناد مالکیت ذکر می شود که شامل یک شماره اصلی یا مادر و بدون شماره فرعی مانند عدد ۲۲، یک شماره اصلی یا مادر و یک شماره پلاک فرعی مانند۲۲.۱۹۵۰، یک شماره اصلی و چند پلاک فرعی مانند۱۹۵۲–۲۲.۱۹۵۰ وچند پلاک اصلی و چند پلاک فرعی مانند ۳۳۰۲-۶۱۸/۳۳۰۳-۵۱۱ هستند.
شماره پلاک ثبتی و اصلی برای قطعه مادر صادر میشود
این کارشناس رسمی دادگستری با بیان اینکه شماره پلاک ثبتی و اصلی برای قطعه مادر صادر میشود، بیان کرد: پس از آن هر بخش کوچکتری که از قطعه اصلی جدا شود یک شماره پلاک فرعی هم خواهد داشت برای مثال، برای شماره پلاک۷۹/۱۸۸۰ عدد ۷۹ سمت چپ ممیز نوشته شده شماره پلاک ثبتی اصلی ملک است و عدد ۱۸۸۰ که در سمت راست ممیز نوشته شماره فرعی محسوب میشود.
مطالبی در مورد سرقفلی ملک
وی در خصوص سرقفلی ملک اظهار کرد: سرقفلی(حق کسب و پیشه یا تجارت) که در قانون قدیمی روابط موجر و مستاجر با نام حق کسب و پیشه یا تجارت شناخته میشد، حقی است که قانونگذار برای مستاجران اماکن تجاری در نظر گرفته بود تا از آنها به نحوی ویژه حمایت کرده باشد.
خرمی اضافه کرد: براساس این قانون مستاجر تا هر زمان که بخواهد میتواند ملک را در اجاره خود نگه دارد.
این کارشناس رسمی دادگستری تصریح کرد: نکته قابل توجه اینکه اگر مالک زمان عقد قرارداد از مستاجر حق سرقفلی(حق کسب و پیشه یا تجارت) را گرفته باشد، موظف است هنگامی که مستاجر ملک را تخلیه میکند ارزش حق سرقفلی را به قیمت روز به مستاجر بپردازد.
مالک نمیتواند پس از پایان یافتن مدت قرارداد مستاجر را مجبور به تخلیه مکان تجاری کند
وی خاطر نشان کرد: این موضوع بدان معناست که مالک نمیتواند پس از پایان یافتن مدت قرارداد مستاجر را مجبور به تخلیه مکان تجاری کند.
خرمی یادآور شد: براساس قانون پس از پایان یافتن مدت قرارداد مستاجر، قرارداد به صورت خودکار تمدید میشود و مستاجر تا هر زمان که بخواهد میتواند ملک را در اجاره خود نگه دارد.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=360716