به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، کمال حیدری، معاون بهداشت وزیر بهداشت در همایش گرامیداشت روز جهانی داوطلب که با محوریت داوطلبان سلامت و شعار “مشارکت همه جانبه، کلید طلایی کنترل همه گیری کووید۱۹”، برگزار شد، در خصوص نقش مشارکت های مردمی در کنترل کووید 19، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با مشارکت های مردمی شکل گرفت و ما کشور را از خودمان می دانیم و انتطار داریم همانگونه که انقلاب اسلامی با همکاری و مشارکت مردم برای تعالی کشور رقم خورد، بازهم با حضور و مشارکت مردم، بتوانیم در عرصه های مختف نقش آفرینی کنیم.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از توفیقات جدی کشور، نظام سلامت است که با شبکه مراقبت های اولیه بهداشتی درمانی آغاز شده و شکل گرفت و حتی وجود این ساختار سبب شد تا اقدامات این بخش زبانزد شود، توفیق در این بخش هم مبتنی بر مشارکت مردمی است. در واقع، یکی از ارکان اصلی حوزه سلامت مشارکت مردمی بود که در طی زمان، نمود و ظهور پیدا کرد.
حیدری با اشاره به دیدار سفرای آلمان و ایتالیا، اظهار کرد: در جلسهای خدمت دو تن از سفیران آلمان و ایتالیا بودیم و قصد سرمایه گذاری برای توریست سلامت داشتند. وقتی شاخصهای کشور و موضوع امید به زندگی را در کشور توضیح میدادم، به من گفتند حرفهای شما درست نیست، گفتم منظور شما چیست؟ گفتند ما در مورد GDP و سهم شما از سلامت مطالعه کردیم و بر مبنای آن، محال است که با این عددها بتوانید چنین شاخصهایی کسب کنید. اما آنها فراموش کردند که ما سرمایه بزرگ مشارکت مردمی را داریم که از GDP ارزشمند تر است.
وی ادامه داد: بعد از جنگ، به یاد نمیآورم که چنین همدلی و مشارکتی که در حوزه کووید۱۹ پیش آمد را داشته باشیم.همه مردم با همه وجود به میدان آمدند تا بتوانند به مدیریت بیماری کمک کنند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت یادآور شد:جلوههای ارزشمند مشارکت مردمی و داوطلبی برای این است که بتوانند سلامت را ارتقا دهند؛ زیرا محور توسعه، سلامت است که اگر با حضور مردم ارتقا یابد، قطعا موفق خواهیم بود. فضاهای مجازی و شبکه ها دست به دست هم دادند تا این مشارکت و همدلی را متزلزل کرده و ایجاد یاس کنند و امروز بیش از گذشته نیازمند چنین مشارکتی هستیم.
حیدری تاکید کرد: امروزه با توجه به افزایش سطح سواد مردم باید بر شبکه های محلی و شبکه های اجتماعی گروه های همسان تمرکز کنیم تا تخصصی تر مطالب حوزه سلامت را ارائه دهیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت عنوان کرد: با تلاش در حوزه سلامت امید به زندگی حدود ۲ دهه افزایش یافته است، اما اکنون باید به کیفیت زندگی بپردازیم. کیفیت زندگی به شدت تحت تاثیر بیماریهای غیرواگیر است و همچنین دغدغه مساله جمعیت و سالمندی را داریم. موضوع جمعیت یک موضوع ملی و فراملی است که باید همگی به طور جدی در آن سرمایه گذاری کرد.
وی تاکید کرد: اگر به ایران عشق می ورزید، باید برای آینده ایران عزیزمان بحث جمعیت را جدی بگیریم، چون بحث جمعیت، بسیار بحرانی است و اگر غفلت ورزیم، دوره پنجره که دوره شکوفایی کشور است را از دست خواهیم داد که تهدیدی جدی برای توسعه کشور در آینده خواهد بود.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=362370