به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، کوروش نادری معاون فرهنگی- رفاهی سازمان نظام پرستاری و محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار ایران در گفتگو با برنامه ى سعادت آباد رادیو تهران، بر لزوم سامان دادن به وضعیت بیسامان استخدام پرستاران تاکید کردند.
محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار ایران گفت: جمعیت پرستاران کشورمان باید بیش از دو برابر شود تا به حد استاندارد جهانی برسیم از طرفی وی اعلام کرده است در حالیکه کمبود پرستار داریم حدود ۱۰۰ هزار پرستار در کشورمان بیکار هستند و هیچ اقدامی برای جذب آنها صورت نگرفته است در همین راستا برنامه سعادت آباد در گفتگویی با کوروش نادری معاون فرهنگی- رفاهی سازمان نظام پرستاری و محمد شریفی مقدم نظر آنها را در این مورد جویا شد .
کوروش نادری با تایید اظهارات شریفی مقدم مبنی بر کمبود شدید پرستار در بیمارستانها و نیاز به دو برابر شدن تعداد آنها برای رسیدن به استاندارد جهانی، بیکاری ۱۰۰ هزار پرستار را رد کرد و اظهار داشت: شواهد نشان میدهد این عدد و ارقام درست نیست. آمار دقیقی از پرستاران متقاضی کار در کشور در دست نداریم.
وی افزود: در استخدام رسمی و پیمانی پرستاران مشکل داریم و تعداد زیادی از پرستاران هستند که امنیت شغلی ندارند. اما بیکاری پرستاران به این شکل پذیرفته نیست. در بیشتر آزمونهای استخدامی پرستارانی پذیرفته میشوند که به صورت قراردادی، شرکتی و پیمانکاری در حال ارائه خدمات هستند.
در ادامه این گفتگوی رادیویی شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستاری کشور با اشاره به اینکه اظهاراتش توسط مسئولان وزارت بهداشت تکذیب نشده در پاسخ به اظهارات نادری گفت: از ۱۵ سال پیش با بهانه کمبود کادر پرستاری، ظرفیت دانشکدههای پرستاری برای پذیرش دانشجو، افزایش یافت همانگونه که افزایش ۳۰ درصدی دانشجویان دانشکده پزشکی در دستور کار است. طی این ۱۵ سال به صورت خاموش و زیرکانه بیش از ۳۰۰ درصد پذیرش دانشجوی پرستار داشتهایم. پیش از این سالانه حدود ۴ هزار دانشجوی پرستار فازغ التحصیل میشدند که امروز این تعداد به ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر رسیده است بدون اینکه زیرساختهای لازم مثل استاد و فضای آموزشی مهیا شده باشد.
شریفی مقدم یادآور شد: معاونت پرستاری اعلام کرده طبق آمار، ۱۰۰ هزار پرستار بیکار داریم. در آزمون ۲۴ بهمن سال ۹۹ حدود ۷۰ هزار نفر پرستار جویای کار در این آزمون شرکت کردند و این در حالی است که ۱۰ هزار فارغالتحصیل هم داشته ایم که مجموع تعداد پرستاران جویای کار را به ۸۰ هزار نفر می رساند.حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر هم پرستارانی بودند که به دلیل شیوع کرونا ترجیح دادند وارد فاز استخدامی نشوند. از طرفی دیگر طی سالهای گذشته حدود ۱۲۰ هزار دانشجو فارغ التحصیل شدهاند که حدود ۲۰ هزار نفر آنها در آزمون استخدامی پذیرفته شدهاند که باز هم ۱۰۰ هزار نفر آنها بیکار مانده اند. رئیس هیات مدیره نظام پرستاری تهران هم اعلام کرده است ۱۰۰ هزار پرستار بیکار داریم.
نادری معاون فرهنگی- رفاهی سازمان نظام پرستاری در پاسخ به اظهارات شریفی مقدم گفت: بیش از ۷۰ درصد شرکت کنندگان آزمون های استخدامی پرستاری، افرادی بودند که در مراکز درمانی دولتی و خصوصی با رابطه قراردادی و شرکتی کار میکنند. یعنی این افراد بیکار نبودند و برای تبدیل وضعیت به استخدام پیمانی و رسمی در این آزمون ها شرکت کردند. ضمن اینکه بسیاری از پرستاران در دو تا سه بیمارستان کار می کنند پس اگر افراد جویای کار زیاد بودند؛ نیازی نبود این پرستاران در چند بیمارستان کار کنند.
وی در ادامه اظهاراتش گفت: تراکم تعداد پرستار در شهرهای پرجمعیت و مراکز استان ها زیاد است اما قطعاً در شهرهای کوچک و محروم با کمبود پرستار مواجه هستیم. اما موضوع مهمتر، وضعیت نابسامان پرستاران از لحاظ وضعیت استخدامی و حقوق و مزایا است. به طوریکه در یک بخش پرستارانی با چند ردیف استخدامی رسمی، پیمانی، شرکتی و قراردادی مشغول به کار هستند که حقوق و مزایای متفاوتی دارند که کاملا از عدالت و انصاف به دور است.
معاون فرهنگی- رفاهی سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: اولویت اول ما رفع این مشکلات است و اعتقاد داریم پرستاران ما باید دوبرابر شوند تا به حد مطلوب جهانی برسیم.
شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستاری در پاسخ به اظهارات نادری و در اشاره به طرح اشتغال ۸۹ روزه پرستاران گفت: محصول جریانی که به دنبال عدم استخدام پرستاران و افزایش ظرفیت است، لشکر بیش از ۱۰۰ هزار نفری پرستاری است که موجب شده پرستار به طرح ۸۹ روز کاری تن دهد. ۸ هزار نمونه از این پرستاران در پیک کرونا بکارگیری شدند اما پس از ۳ ماه عذرشان خواسته شده است. طرحهای۸۹ روزه، شرکتی، ترجیحی و تمدید طرحی، برای پرستاران شغل نمی شود. جریانی که بدنبال افزایش ظرفیت بوده و از طرفی آنها را استخدام نمیکند موجب شده تا پرستاران به هر شرایط کاری تن بدهند. بکارگیری ۸۹ روزه پرستاران اوج بی اخلاقی و بهره کشی است که نشان دهنده همان لشکر ۱۰۰ هزار نفری است. وقتی استخدام نباشد پرستار مجبور است با هر شرایطی کار کند. پرستار اگر بیکار باشد بهتر است تا اینکه ۸۹ روزه کار کند.
وی تاکید کرد: اگر وزارت بهداشت، آزمونی برای ۱۰۰ هزار نفر برگزار کند تمامی این افراد پای کار می آیند تا استخدام شوند.
نادری در پایان این گفتگوی رادیویی و در تایید بخشی از اظهارات شریفی مقدم گفت: سازمان نظام پرستاری به جد پیگیر سامانبخشی در وضعیت پرستاران است و با بهره گیری و سوء استفاده از پرستاران به شدت مخالف و به دنبال برطرف کردن مشکلات است. ضمن اینکه مجوزهای استخدامی گرفته شده که تا کنون محقق نشده تا پایان سال جاری تحقق خواهد یافت و کمبود پرستار در کشور برطرف خواهد شد.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=366788