به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، به موجب ماده (۸۵) قانون کار جمهوری اسلامی ایران، برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور، رعایت دستورالعمل هایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی (جهت تأمین حفاظت فنی) و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (جهت جلوگیری از بیماری حرفه ای و تأمین بهداشت کار، کارگر و محیط کار تدوین می شود، برای کلیه کارگاه ها، کارفرمایان، کارگران و کارآموزان الزامی است.
نظر به اینکه مطابق ماده قانونی مذکور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول تدوین دستورالعمل های بهداشت کار، کارگر و درمان کارگری و پیشگیری از بیماری های شغلی بوده و بر اساس ماده (۱۰۶) قانون کار، کلیه دستورالعمل ها و آیین نامه های اجرایی مربوط به فصل چهارم قانون مذکور باید به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تصویب هیئت وزیران برسد؛ لذا وزارت بهداشت با لحاظ نظرات وزارت تعاون در چارچوب مقررات، پیش نویس «آیین نامه بهداشت کشاورزی» را جهت سیر مراحل بررسی و تصویب، به دولت ارایه کرده است.
به موجب ماده (۱) آیین نامه پیشنهادی مذکور، کلیه همه کارگاه ها و فعالیت های کشاورزی از جمله مشاغل وابسته به کار کشاورزی نظیر ماشین آلات کشاورزی، انبارهای کشاورزی، سیلوها و امثال آنها مشمول مقررات این آیین نامه می شوند و در کارگاه های کشاورزی خانگی، شمول مقررات آیین نامه یاد شده مستلزم ذکر و یا تصریح نام است.
همچنین بر اساس آیین نامه پیشنهادی فوق، کارفرمایان دارای کارگاه کشاورزی مشمول این آیین نامه مکلفند به استناد ماده (۹۲) قانون کار حداقل سالی یکبار معاینات کشاورزان تحت پوشش خود را توسط مراکز بهداشتی درمانی انجام و آزمایش های لازم را به عمل آورده و نتیجه را در پرونده پزشکی آنها درج نمایند. برای کشاورزان در مواجهه با سموم، این معاینات حداقل هر ۶ ماه یکبار خواهد بود.
آیین نامه مذکور، بهورزان را نیز موظف می کند کشاورزانی که کارفرمای ثابت یا مشخصی ندارند و یا سرپرستان خانوار را شناسایی و متعاقباً فرم های اطلاعات مربوط به مواجهات مخاطره آمیز کشاورزان را برای آنها تکمیل و برای انجام معاینات شغلی به پزشک خانواده در هنگام ده گردشی و یا مرکز خدمات جامع سلامت ارجاع نمایند.
آموزش عملی کار سالم با سموم و سم پاشی، آگاهی در زمینه راه های نفوذ سموم و مواد شیمیایی خطرناک مورد استفاده به بدن و نحوه کنترل آنها، نحوه نگهداری و انبارداری صحیح و ایمن سموم، استفاده از روش های صحیح و حفاظتی سم پاشی، آگاهی از علایم بروز مسمومیت و اقدامات لازم برای کمک های اولیه به شخص مسموم، آشنایی با بیماری های مشترک یا قابل انتقال بین انسان و حیوان و خود مراقبتی در مواجهه با میکروارگانیسم ها و عوامل بیولوژیکی زیان آور، از دیگر تکالیف کارفرمایان برای آموزش به کشاورزان است که در آیین نامه یاد شده به آن اشاره شده است.
تأمین وسایل و امکانات برای کشاورزان از سوی کارفرمایان، تأمین تأسیسات و تسهیلات بهداشتی برای کارگاه ها و فعالیت های کشاورزی، تأمین امکانات، ضوابط و شرایط لازم برای سم پاشی صحیح و کم خطر، وظایف کارگران، ملاحظات بهداشت محیط کار، پیگیری تخلفات و مقررات وضع شده در این خصوص، از دیگر مواد مندرج در آیین نامه پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
پیشنهاد فوق هم اکنون در کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست مراحل بررسی و تصمیم گیری را سپری می کند.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=369321