محمدرضا پورابراهیمی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به نشست کمیسیون برنامه و بودجه با سازمان امور مالیاتی گفت: هدف از این نشست مشترک بررسی آخرین وضعیت اجرای احکام قانونی مربوط به تکالیف سازمان مالیاتی بود.
وی با اشاره به بررسی آخرین وضعیت قانون اجرای پایانه های فروشگاهی و سامانه های مودیان گفت: علی رغم تصویب تکالیف قانونی و گذشت ۱۰ ماه از مهلت دولت گذشته برای اجرای این قانون، وضعیت به گونه ای است که بیش از ۳۰ درصد از ظرفیت این قانون یعنی دو سوم از احکام و دو سوم از ظرفیت ها اجرا نشده است؛ موضوعی که با انتقاد شدید اعضای کمیسیون اقتصادی همراه بود.
پورابراهیمی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی پیشنهاد کرد که این قانون در بازه زمانی طولانی تر اجرا شود که کمیسیون اقتصادی با آن مخالفت کرد. باید تمام تلاش برای استفاده از ظرفیت های این قانون در جهت شفاف سازی، کاهش میزان فرارهای مالیاتی، رضایت فعالان اقتصادی و بسترسازی برای اجرای قوانین جدید باشد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه قرار شد قانون مالیات بر ارزش افزوده از ۱۳ دی اجرا شود، افزود: زمزمه هایی از وزارت اقتصاد و سازمان مالیاتی درباره نبود امکان اجرایی شدن این قانون در موعد مقرر شنیده می شود که کمیسیون بر لزوم اجرای این قانون از ۱۳ دی ماه تاکید کرد، موضوعی که وزیر اقتصاد هم آن را پذیرفت.
وی ادامه داد: البته وزیر اقتصاد به اشکالات و موانع موجود بر سر راه اجرای این قانون اشاره کرد که شامل حوزه زیرساخت ها و نرم افزارها می شود به همین دلیل مقرر شد تا تصمیمات لازم برای همراهی دولت و سازمان مالیاتی گرفته شود تا شاهد اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده از ۱۳ دی ماه و همچنین اجرای کامل قانون سامانه های مودیان و پایانه های فروشگاهی باشیم.
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: با توجه به اجرایی نشده بخش عمده ای از قانون سامانه های فروشگاهی همچون موضوع درگاه های پرداخت، قرار شد فردا نشست مشترکی با حضور رییس کل بانک مرکزی، رییس سازمان مالیاتی و تیم تخصصی کارگروه مالیاتی کمیسیون تشکیل شود. اکنون شاهد رفت و برگشتی بین بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی در این موضوع هستیم که باید این موضوع تعیین تکلیف شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد که مجلس هیچ عذر و بهانه ای را برای عدم اجرای قانون نمی پذیرد؛ کشور به شدت نیازمند اجرای قوانین است و کوتاه نمی آید.
پورابراهیمی در ادامه با بیان اینکه مدت هاست مباحث مالیاتی مثل طرح نظام جامع مالیاتی عقب مانده است، افزود: طبق برآوردها حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع کشور در قالب معوقات مالیاتی است که لازم است برنامه مشخصی برای آن ارائه شود لذا در جلسه بعدی گزارش کارگروه تخصصی و بررسی محورهای دیگر در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=372692