مجتبی نوروزی در گفتوگو با ایسنا در خصوص ویژگیهای دولت کارآمد، اظهار کرد: دولتی کارآمد است که بتواند نیازمندیها و مشکلات کشور را برطرف کند، امروز اولویت اصلی کشور بحث اقتصاد است و به همین علت نیز مقام معظم رهبری در چند سال اخیر شعارهای سال را با محوریت موضوعات مرتبط با اقتصاد نامگذاری میکنند، امروز دشمن نیز درصدد است از طریق اقتصاد به جمهوری اسلامی ضربه وارد کند.
این دکتری علوم سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد افزود: وضعیت اقتصادی کشور در سالهای اخیر بهشدت نابسمان شده است، بنابراین برای اصلاح وضعیت باید دولتی بر سرکار بیاید که بتواند معضلات، گرفتاریها و پریشانیهای اقتصادی در کشور را برطرف کند، این هدفگذاری برای حل مشکلات باید در رأس امور باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی از بخشهای دولت فعلی و برخی از پستها با افرادی مواجهیم که تخصص لازم در عرصه مدیریتی کشور را ندارند، توضیح داد: دولت کارآمد دولتی است که در آن افراد مردمدار، جوان، چابک، پر انرژی، خلاق، باانگیزه، پاکدست و سادهزیست مسئولیت داشته باشند، دولت نباید پرخرج و اشرافی و میزان درآمدش از هزینههایش بیشتر باشد.
نوروزی با تاکید بر اینکه عمدتا دولتهای گذشته پرخرج بودهاند، گفت: نباید مشکلاتی که در دولتهای قبلی وجود داشته در دولت آینده باشد، برخی معتقدند برای حل مشکلات کشور باید مباحث سیاست خارجی در اولویت دولت باشد، در حالیکه مشکلات کشور تنها معطوف به سیاست خارجی نیست و باید برای حل آنها به توانمندیهای داخلی نیز توجه کرد.
این دکتری علوم سیاسی نگاه به تولید داخلی و اقتصادی مقاومتی را حلقه مفقوده قبلی عنوان و بیان کرد: دولتی کارآمد است که بتواند از تمامی ظرفیتهای داخلی برای توسعه و شکوفایی کشور استفاده کند.
وی با بیان اینکه عوامل داخلی و خارجی در ناکارآمد شدن دولتها تاثیر دارند، تاکید کرد: عوامل خارجی مانند تحریمها بهعلت ماهیت جمهوری اسلامی همواره وجود داشته، تحریم تنها سلاح آمریکا برای مقابله با جمهوری اسلامی است، بنابراین بهعلت دشمنی با جمهوری اسلامی این تحریمها برطرف نخواهد شد.
نوروزی ادامه داد: متاسفانه ساختارهای موجود اداره کشور جوابگوی نیاز کنونی نیست و نیازمند یک تغییر و تحول اساسی است.
این دکتری علوم سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: رئیس جمهوری باید بر سرکار بیاید که جسارت لازم برای اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور از جمله اصلاح ساختار بانکی، مالیاتی، گمرک، نظام بودجهریزی، جلوگیری از خامفروشی و قطع وابستگی به خارج از کشور را داشته باشد، اگر این ساختارها اصلاح شود، قطعا اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا خواهد کرد و تحریمها نیز بیاثر میشود.
وی با تاکید بر اینکه اگر زخمهای اقتصادی داخلی درمان شود، مگسهای تحریم جایی برای نشستن بر زخمها را پیدا نخواهند کرد، یادآور شد: اولویت مسئولان باید بیاثر کردن تحریم باشد.
نوروزی در ادامه با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در انتخابات، توضیح داد: مسئله مشارکت در آستانه انتخابات از اهمیت بالایی به علل مختلف برخوردار است، جمهوری اسلامی دشمنان بسیاری در عرصههای بینالمللی دارد، این دشمنان منتظرند که مشارکت مردم در انتخابات پایین بیاید و این موضوع را بهانهای برای فشار به جمهوری اسلامی از طریق مجامع بینالمللی و رسانههایشان قرار دهند.
این دکتری علوم سیاسی تاکید کرد: مشارکت بالای مردم در انتخابات یک مزیت برای تمامی نظامهای سیاسی بهویژه جمهوری اسلامی محسوب میشود، تمامی افراد و گروههای تاثیرگذار سیاسی، احزاب، رسانهها، نخبگان سیاسی، روحانیون و … باید محاسن مشارکت بالا در انتخابات و مضرات مشارکت نکردن در انتخابات را برای مردم تبیین کنند.
وی با بیان اینکه مشارکت در انتخابات یک حق طبیعی برای مردم محسوب میشود، بیان کرد: در برخی از کشورها مردم حق رأی ندارند، زیرا نظام حاکم بر این کشورها مردمسالار نیست، باید به این نکته توجه کرد که شرکت نکردن در انتخابات ضریب امنیت ملی را کاهش میدهد و نهادهای کارآمد نیز شکل نمیگیرد.
نوروزی نهاد کارآمد و امنیت را لازمه بهجود آمدن رونق اقتصادی در کشور عنوان و تصریح کرد: بنابراین باید مشارکت در انتخابات برای تحقق این دو امر در اولویت باشد، مشارکت نکردن در انتخابات مشکلی را حل نمیکند، بلکه وضعیت به مراتب بدتر خواهد شد، مردم باید با حضور در انتخابات فرد اصلحی را برای حل مشکلات کشور انتخاب کنند.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=45677