به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس، سرهنگ کارآگاه علی ولیپور گودرزی، رییس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح اقدامات پلیس امنیت اقتصادی اظهار داشت: پلیس امنیت اقتصادی اگرچه پلیس نوپایی است اما عملکردش در جامعه تاثیرگذار بوده و دستگیری بدهکاران کلان بانکی و مبارزه با قاچاق کالا، رصد بازار و … از جمله عملکرد این پلیس است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی پایتخت تصریح کرد: در سال گذشته و در دوماه ابتدای سال جاری ۳۲ میلیون و ۲۳۹ هزار انواع کالای قاچاق به ارزش ۱۲ هزار میلیارد ریال کشف و ضبط شد و بیش از ۵۰۲۰ نفر متهم در حوزه کالای قاچاق شناسایی و دستگیر شدند؛ همچنین ۴۰۰ دستگاه خودروی حامل دستگیر و بیش از ۵ هزار پرونده تشکیل شده است.
وی گفت: در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ بیش از ۸۰ درصد افزایش کشفیات داشتیم.
رییس پلیس امنیت اقتصادی با بیان اینکه اولویت پلیس امنیت اقتصادی در سال ۱۴۰۰ ساماندهی و کنترل باراندازهای قاچاق کالا، پایش الکترونیکی و رصد محمولات جاده ای و راهاندازی پلیس گمرک است اعلام کرد: در ناجا نیز مصوب شد که پلیس گمرک در تهران راهاندازی شود؛ هرچند پلیس گمرک در استان های هدف راه اندازی شده و در حال فعالیت هستند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی پایتخت تصریح کرد: شناسنامهدار کردن انبارهای تهران و جنوب تهران از دیگر اقدامات پلیس امنیت اقتصادی است که تاکنون هزار انبار شناسنامه دار شده اند؛ در مجموع ده هزار انبار در تهران داریم که دو هزار انبار در تهران بسیار مهم هستند که تاکنون بیش از هزار انبار شناسنامه دار شده و سامانه انبار در آنها نصب شده است.
وی گفت: برخی از کارگاه ها در شهرک های صنعتی با توجه به مجوزهایی که دارند باید کار تولیدی انجام دهند و نباید کاربری این اماکن را تغییر و به انبار تبدیل کنند؛ اگر کارگاه تغییر کاربری دهد قطعا برخورد قضایی صورت می گیرد.
سرهنگ کارآگاه ولیپور گودرزی با بیان این مطلب که طرح های برخورد با قاچاق به صورت هفتگی و ماهانه انجام می شود افزود: در این طرح ها از ظرفیت یگان امداد پلیس پیشگیری و سایر رده های پلیس استفاده میشود.
رییس پلیس امنیت اقتصادی تصریح کرد: در دو ماه ابتدای سال حدود یک میلیون و ۷۴۱ هزار انواع کالای قاچاق و ۱۳۰ هزار لیتر فرآوردهای نفتی توقیف و ۱۷۰ متهم دستگیر شده و ۲۶ دستگاه خودرو کشف و ضبط و۱۰۰ پرونده نیز در این خصوص تشکیل شده است.
وی افزود: کشفیات نسبت به دو ماهه سال گذشته ۳۸ درصد افزایش داشته و ارزش ریالی این کشفیات ۸۷۰ میلیارد ریال بوده است.
گودرزی در خصوص پرونده های اقتصادی اظهار داشت: ما تعامل خوبی با دادسرای ویژه اقتصادی و دادسرای زمین خواری داشته و با افرادی که در نظام سرمایه اخلال کنند برخورد می شود؛ همچنین بیش از ۱۰۰ نفر از افرادی که در گذشته شرکتهای سوری ایجاد کرده بودند شناسایی و دستگیر شده و قرار بازداشت موقت برای آنها صادر شده است.
وی به پرونده های زمین خواری پرداخت و گفت: با تعامل خوبی که با دادسرا و اداره کل شهرسازی استان داریم اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است؛ در دو هفته گذشته یک باند۶ نفره به اتهام زمین خواری شناسایی و دستگیر شده اند و دویست جلد اسناد از این افراد کشف و ضبط شده است؛ همچنین مهرهای ادارات و سازمان های مختلف جعلی که در اختیار این افراد بود کشف و ضبط شده است. این افراد بیشتر در غرب تهران فعالیت داشته و بسیاری از اسناد که هنوز به فروش نرفته بود از آنها کشف و ضبط شد که متهمانشان با قرار بازداشت موقت، بازداشت و اموالشان شناسایی و توقیف شده است البته برخی از متهمان سابقهدار هستند.
وی به پرونده کامیون داران اشاره کرد و گفت: برخی از این کامیون داران به دو نفر برای خرید خودروی سنگین اعتماد کرده که این افراد اقدام به کلاهبرداری کرده بودند؛ یک نفر از آنها که یک متهم فراری بود شناسایی و دستگیر شده و در حال استرداد اموال به شاکیان این پرونده هستیم که حدود صد نفر هستند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی پایتخت درباره دستگیری دلالان ارزی و معاملات فردایی گفت: با همکاری با اتحادیه پایش تصویری صورت گرفته و با افراد خاطی برخورد می شود.
گودرزی در خصوص احتکار کالا اعلام کرد: با کمبود کالا مواجه نیستیم اما در بحث عرضه با مشکلات مواجه هستیم که با اشراف اطلاعاتی در حال شناسایی انبارها هستیم؛ کالاهای احتکار شده نیز پس از کشف از طریق فروشگاه های معتبر در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه هر کاری باید ضمانت اجرایی داشته باشد، ادامه داد: در بازار سرمایه کشور اگر تخلفی روی دهد، آن تخلف قابل پیگیری است، یکی از موضوعات پیگیری شده توسط ما رصد بازار سرمایه بوده و احقاق حق در این رابطه انجام میشود اما مبنای معاملات ارز دیجیتال در خارج از کشور است.
سرهنگ ولیپور گودرزی تصریح کرد: ممکن است سرمایهگذاران در این حوزه، در مدت کوتاهی سودی کنند اما احتمال از دست رفتن مال آنها نیز زیاد است. توصیه میکنیم هموطنان به دلیل عدم اشراف موجود، در بازار رمز ارزها سرمایهگذاری نکنند، از هموطنان میخواهیم پولهای خود را در بخش تولید سرمایهگذاری کنند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: صرافیهای داخل کشور مجوزی برای معاملات رمزارزها ندارند اما تعدادی از صرافیها با هماهنگی بانک مرکزی این کار را انجام میدهند اما هنوز مجوزی برای معاملات ارزهای دیجیتال در کشور صادر نشده است البته به دنبال هدفمند و قانونمند کردن این کار هستند. اگر فردی در این بازارها، سرمایه خود را از دست دهد، کسی پاسخگو نیست و ضمانت اجرایی ندارند.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=52884