به گزارش ایسنا، متن یادداشت دکتر ابراهیم پورجم استاد بیماریشناسی گیاهی دانشگاه تربیتمدرس بدین شرح است:
یکی از اهداف الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، تأمین غذای سالم به منظور رشد انسان سالم است. از این رو، تدبیر ۳۵ این سند به صراحت، به این هدف پرداخته است:
«تأمین امنیت و ایمنی غذایی با تأکید بر تولید داخلی، ترویج تغذیه سالم و حلال، ممنوعیت تولید و واردات محصولات تراریخت بدون مجوز سلامت و ایمنی زیستی، اصلاح الگوی تولید و توزیع و مصرف مواد غذایی و محصولات کشاورزی و دامی و آبزی، و برقراری سازوکارهای نظارتی مورد نیاز».
نظر به اهمیت و ضرورت موضوع فوق، یادداشت زیر به تبیین جوانب گوناگون آن میپردازد.
امروزه علیرغم توسعه علم، فناوری و بهداشت و توفیقات شگرف بشر در شناخت و درمان بیماریهای مختلف، متأسفانه شاهد سبقت گرفتن آلام ناشی از بیماریهای گوناگون بشر، از شتاب فناوری هستیم. بروز و ظهور انواع ناخوشیها و بیماریهای ناشناخته، گسترش معتنابه بیماریهای لاعلاج یا کمعلاج، طویلتر شدن مداوم صفوف بیمارستانها و … از امور ناخوشایندی است که کشور ما نیز (برخلاف برخورداری از جایگاه رفیع دارو و درمان در بین کشورهای منطقه و جهان) از آن رنج میبرد.
نگاه اجمالی به گزارشهای موجود، ما را به نقش بیبدیل مواد غذایی و محصولات سالم در حفظ و استمرار سلامت انسان و جامعه رهنمون میسازد.
امری که علاوه بر تأمین آرامش جسمی و روانی افراد جامعه، نقش آشکاری در کاهش هزینههای اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت. این در حالی است که گزارشها موجود درخصوص سلامت محصولات کشاورزی کشور چندان امیدوارکننده نیست و حاکی از وجود مقادیر غیر مجاز سموم و آفتکشها در بعضی محصولات هست.
باید توجه داشت که سرطان به منزله دومین عامل مرگومیر در سطح جهان و ایران، ریشه در عناصری چون ازت، دیگر آلایندهها و بهخصوص سموم مصرفی دارد. این امر، مبین استفاده نامطلوب از دو نهاده سم و کود در کشور هست که علیرغم ضرورت مصرف عاقلانه، سوءمصرف آنها مهمترین عامل تهدید سلامت انسان و محیطزیست خواهد بود. تدبیر ۳۵ سند الگوی اسلامیایرانی پیشرفت ضمن بررسی بعضی از مشکلات این حوزه، راهکارهای ممکن برای برونرفت از این مسئله اساسی را دنبال میکند.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=553064