به گزارش ایسنا، متن یادداشت محمد ناظمی اردکانی عضو اندیشکده دفاع و امنیت ملی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به این شرح است:
دفاع و امنیت ملی، بنیادیترین نیاز هر جامعه و مهمترین عاملِ دوام زندگی اجتماعی است. در این باب، نظریههای متعددی از خواجه نظامالملک تا بیهقی و غزالی و از دانشمندان خارجی مانند هابز، بدن و ماکیاولی وجود دارد که هر یک از آنان امنیت را مهمترین وظیفه نظامهای سیاسی، دولتهای ملی و دولت-ملتها برشمردهاند و امنیت را یکی از مؤلفههای تداوم حیات سیاسی هر کشور دانستهاند.
امنیت در لغت از ریشه امن به معنای در امان بودن و مصون بودن از هر گونه تعرض و در آرامش و آسودگی بودن از هر گونه تهدید و هراس است. دفاع ملی، یکی از ارکان اصلی امنیت ملی است که حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و سرزمینی، کامیابی اقتصادی و استقلال ملی را تضمین میکند. صاحبنظران معمولاً امنیت مادی و روانی را نیز -که شامل احساس آزادی، رهایی از ترس و احساس ایمنی میشود- ذیل مباحث امنیت بررسی میکنند.
گفتمان امنیت و دفاع ملی در نگاه سلبی به معنای نبود تهدیدات و یا مقابله با تهدیدات با حضور مردم، و در نگاه ایجابی به معنای کسب و حفظ ارزشها با حضور مردم است. در این بستر، امنیت مبتنی بر تعریف جامع به معنای مصون نگه داشتنِ ارزشهای حیاتی مردم در برابر تهدیدات بالقوه و بالفعلی است که میتوانند خاستگاه داخلی-خارجی داشته باشند.
در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که نقشه راه جامعی برای پیشرفت کشور است امنیت، بستر خطوط اصلی زندگی از جمله عدالت، رفاه، آزادی، حاکمیت، استقلال و عزت ملی است و در آن، افزون بر بخشهای اقتصادی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به بخش دفاع هم توجه ویژهای شده است. رویکرد محوری سند الگو به مقوله دفاع و امنیت ملی این است که همان گونه که انقلاب اسلامی حول سه محور رهبری، اسلام و مردم به پیروزی رسید ، تأمین امنیت مردم همچنان با این سه محور میسر است.
دوام و بقای نظام و انقلاب اسلامی، متکی به حضور و فداکاری مردم در صحنه است و حضور مردم در عرصه دفاعی و امنیتی کشور، اصلی خدشه ناپذیر است.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=556627