علیرضا مقدسی، درحاشیه نشست مدیران ارشد اقتصاد با رئیس جمهور، گفت: در سال 1400 ، تعداد اظهارنامههای وارداتی ترخیص شده، به حدود 300 هزار فقره رسیده که حاکی از افزایش 16 درصدی تعداد اظهارنامهها، در مقایسه با سال پیش از آن، بوده است. با این وجود و به رغم افزایش تعداد اظهارنامهها، میانگین زمان انجام تشریفات ترخیص کالاهای واردات ( با احتساب زمان صدور مجوزهای قانونی از سوی سازمانهای مجوز دهنده) در حدود 34 ساعت بوده که کاهشی 15 درصدی را نسبت به سال پیش از آن، نشان میدهد.
رئیس کل گمرک ایران با بیان اقدامات انجامشده در راستای کاهش زمان ترخیص کالاهای وارداتی، عنوان نمود: با پیگیری های به عمل آمده از سو ی گمرک ایران و تلاش سازمانهای مرتبط با حوزه تجارت و حمل و نقل، هم اکنون روند خروج کالاها ی اساسی از بنادر کشور، از میزان تخلیه کالاها پیشی گرفته است. این عامل، در کنار قرارگرفتن کالاهای اساسی و مواد اولیه خط تولید شرکتها ی معتبر در مسیر سبز از سوی گمرک، سبب شده که زمان ترخیص کالاها در رویه واردات به شدت تحت تأثیر قرار گیرد. افزایش تعداد کارشناسان مجازی در گمرکات اجرایی و نظارت مستمر و مانیتورینگ کارشناسان مجازی، عامل مؤثر دیگری در کاهش چشمگیر زمان ترخیص اظهارنامههای وارداتی بوده است.
مقدسی با اشاره به ترکیب عمده کالاهای وارداتی در سال 1400 افزود: ماشین آلات مکانیکی و الکتریکی خط تولید و قطعات آنها، مواد اولیه کارخانجات تولیدی ) نظیر مواد لاستیکی ، پلاستیکی و شیمیایی، آهن و فولاد، رنگها و ورنیها، کاغذ و مقوا و …(مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی و در نهایت اقلام و کالاهای اساسی، عمدهترین کالاهای وارداتی را تشکیل میدهند که سهمی بیش از 75 درصد کل تعداد اظهارنامههای وارداتی محسوب میشود. در رویه صادرات نیز معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران، اظهار داشت: تعداد اظهارنامههای صادراتی در سال 1400 به حدود 660 هزار فقره رسیده که 45 درصد از آنها به مسیرهای سبز و زرد هدایت شدهاند. این در حالی است که ضرورت کنترل استانداردهای صادراتی برای فرآوردهها و مشتقات نفتی و نیز جلوگیری از صادرات کالاهای ضروری و اساسی موردنیاز در داخل کشور، باعث شده است که در حدود نیمی از اظهارنامههای صادرات ی، همچنان به مسیر قرمز هدایت شوند.
وی تأکید کرد: با این وجود، زمان انجام تشریفات ترخیص اظهارنامههای صادراتی در سال 1400 در حدود 7 ساعت بوده است که در مقایسه با سال پیش از آن، 14 درصد کاهش داشته است.
مقدسی افزود: ترکیب عمده کالاهای صادراتی در سال 1400 نیز به طور عمده شامل میوهها و سبزیجات خوراک ی و فرآوردههای آنها، شیر، لبنیات، نانهای شیرینی، بیسکوییت و فرآوردههای غلات، مصنوعات پلاستیکی، شیشهای و فولادی، سوختها و فرآرودههای نفتی و معدنی، بوده است که در مجموع 60 درصد از کل تعداد اظهارنامههای صادراتی را در برمیگیرند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، در راستای اتخاذ تمهیداتی برای کاهش زمان ترخیص کالاهای صادراتی و وارداتی در سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری، مزین به نام تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین شده است، بیان کرد: در نظر داریم با انجام رایزنیها و هماهنگیهای بیشتر با سازمانهای دخیل در امر ترخیص، زمان صدور مجوزهای قانونی ترخیص کالا را کاهش داده و با ارائه راهکارها و پیشنهاداتی به بانک مرکزی، در راستای رفع مشکلات ارزی و بانکی موجود برای ترخیص کالاهای نیز گامهای اساسی و تأثیرگذاری برداریم.
،ب
گفتنی است، در این جلسه رئیس جمهور با بیان اینکه، گمرک مرزبان است، تاکید کرده است، باید در واردات و صادرات نیز عدالت برقرار شود. واردات بیرویه و واردات کالاهای که مشابه آنها با کیفیت و استاندارد قابل قبول در کشور تولید میشود، خلاف عدالت است. همه کارگزاران دولت موظف هستند در راستای اجرای عدالت، منافع عمومی مردم را بر منافع خواص و گروههای خاص مقدم بدانند، چرا که اجرای عدالت اقدامی اعتمادساز است که تبدیل به سرمایه اجتماعی میشود. اعتماد به دولت باعث افزایش حضور و مشارکت اجتماعی و اقتصادی مردم میشود که این افزایش مشارکت یکی از مولفههای مهم قدرت برای هر کشوری است.
به گزارش تسنیم، وزیر امور اقتصادی و دارایی راهاندازی درگاه ملی تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، ساماندهی امور گمرکی و جلوگیری از رسوب کالا در گمرکات، افزایش بیش از 30 درصدی مؤدیان مالیاتی جدید، در راستای جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش درآمدهای مالیاتی بدون ایجاد فشار بر روی مودیان مالیاتی موجود، اجرای تکالیف و دستورات رئیس جمهور در ارائه تسهیلات خرد بانکی و مقابله با معوقات بانکی افراد بدحساب، ساماندهی اموال تملیکی را از جمله اقدامات وزارت امور اقتصادی و دارایی در 7 ماه گذشته عنوان کرد.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=562717