به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، محمد مهدی حاجمحمدی در جلسه ماهانه ویدئوکنفرانس با مدیران زندان های سراسرکشور که با حضور سیدمرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد حضرت امام (ره) برگزار شد گفت: رهبر معظم انقلاب تعبیری درمورد شهید لاجوردی دارند تحت عنوان «انسان خسته نشو»؛ که این خصلت در آقای بختیاری هم مشهود است و امروز ما هم سعی داریم این مشی و مرام را سرلوحه کارمان قرار دهیم تا درمسیر خدمت به دین خدا، انقلاب و محرومان حرکت کنیم و خسته نشویم.
•آزادی زندانیان و اصلاح آنان باهم برای ما موضوعیت دارد
رئیس سازمان زندان ها با بیان اینکه رسیدگی به خانواده زندانیان به حتم برکت معنوی و فردی برای همه ما نیز خواهد داشت، عنوان کرد: این سرکشیها و مشاهده وضعیت خانواده زندانیان انگیزه دوچندانی میشود تا در امر اصلاح زندانی دقیقتر عمل کنیم تا سرپرست خانواده هر چه سریعتر، سعادتمندانه نزد خانواده اش بازگردد. حاج محمدی افزود: رئیس محترم قوه قضاییه در خصوص سرکشی از خانواده زندانیان فرمودند: حرکت مبارکی آغاز شده است که مورد غفلت واقع شده بود.
•سرکشی از خانواده زندانیان استمرار مییابد
وی با اشاره به طرحهای ابداعی در برخی استانها و همراهی مدیران قضایی و اجرایی در کنار مدیران زندانها برای سرکشی از خانواده زندانیان یادآور شد: دیدن غم و غصه این خانوادهها ناراحتکننده است اما همین سرکشیها و رسیدگی ها شعف معنوی و انگیزه دوچندانی برای حل مشکلات خانواده ها و بازگرداندن زندانی به آغوش خانواده ایجاد میکند. این حرکت سراسری در کشور ادامه مییابد تا دغدغه رهبری معظم انقلاب درمورد خانواده زندانیان برطرف شود.
رئیس سازمان زندانها در عین حال خطاب به مدیران کل استانی یادآور شد: به سرکشیها قانع نشوید چون لازم است چتر حمایتی ما به شکل کمی و کیفی توسعه یابد و در بازدیدها وضعیت خانواده ها در سامانه حمایت ثبت شود.
وی افزود: بنابر توصیه مکرر رئیس قوه قضائیه، کمیسیون عفو در استان ها با گزارشات دقیق و پیگیری های مدیران کل زندانها در خصوص بررسی وضعیت زندانیانی که رفتار و عملکردشان حکایت از تنبه و توبه دارد، فعال تر عمل کنند.
گفتنی است حاجمحمدی، رئیس سازمان زندانها در جمع بندی مباحث مطرح شده با اشاره به اهمیت فعالیت طلاب برای حضور در زندانها گفت: زندان میتواند محیط فوقالعادهای برای تبلیغ باشد چون مددجویان عاقبت عدم توجه به مباحث آموزشی و دینی را دیده و چشیدهاند. بنابراین دفتر مطالعات فرهنگی و آموزش قم، میتواند متولی جذب، آموزش و پرورش طلاب و مبلغین در زندانهای کشور باشد. نیاز ما این است که لشگر غمخواری از طلاب سازماندهی شوند تا دائما به زندانها اعزام و کار تبلیغی هدفمند انجام دهند.
• خنثیسازی هدفگذاری دشمن
حاجمحمدی در ادامه با تبریک هفته ارتباطات وروابط عمومی نیز گفت: دشمن میخواهد به نظام اسلامی ضربه بزند و یکی از اهدافش را روی زندان گذاشته و با ابزار رسانه در پی تهاجم است. پس ما هم باید از رسانه برای خنثیسازی اقدامات آنان و انعکاس اتفاقات خوب و تلاش های دلسوزانه برای اصلاح و درمان زندانیان و حمایت از خانواده زندانیان که در دنیا بی نظیر است، استفاده کنیم.
• در مدیریتمان مسئولیتپذیری را در بستر خودسازی پی بگیریم
در ادامه این نشست سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد حضرت امام(ره) با تأکید بر تحقق گام دوم انقلاب اسلامی گفت: بنابر فرموده امام راحل مهم این است که هرکس در هرکجا و هرسمتی که است، مسئولیتش را درست انجام دهد. دیگر اینکه از تهذیب نفس غفلت نکند. چون اگر این تهذیب نفس باشد گام اول هم درست برداشته میشود.
وی با تأکید بر ایجاد نوآوری در حوزه مدیریت به خصوص در سازمان زندانها تصریح کرد: بنابر روایات و فرمایشات بزرگان، اگر دو روزمان شبیه هم باشد به واقع باختهایم. بنابراین باید در کار مدیریتی و فراتر از احوال شخصی، امروزمان برتر از دیروزمان باشد تا از استعدادهایی که خداوند به امانت داده، استفاده کنیم.
وی با اشاره به توصیه بزرگان دین بر خودسازی گفت: امروز باید مشخص کنیم که چه نقشی در صحنه انقلاب داریم؛ این وظیفه خطیر در مورد سازمان زندانها دوچندان است. اینجا مسئولیت سنگین تری برعهده ماست. توصیه من این است که مبادا گرفتار روزمرگی شویم چون در کار خودسازی و حسابرسی عملکردمان قطعا از ما مواخذه خواهد شد.
رئیس کمیته امداد ادامه داد: باید به دنبال تفکر جهادی در حوزه مدیریتی باشیم که قطعا این نکته از خواستههای رهبر معظم انقلاب است پس این خصلت را باید از درون خودمان شروع کنیم و باید دید این خانه دل در اختیار کیست. دقت کنیم که چهل سال حاج قاسم عزیز ما خانه دلش را در اختیار خدا قرار داد و دست به جهاد زد که به این توفیق رسید.
بختیاری با بیان اینکه امروز شعار «ما میتوانیم» و تفکر جهادی را باید ملاک مدیریتها بگذاریم، گفت: چاره ما در مسئولیتپذیری است که باید برای آن وقت بگذاریم و جهادگونه پیش برویم که انجام آن نیز نیازمند خودسازی و رجوع دلها به سمت خداست.
• در کنار سازمان زندانها وظیفه حمایتیمان از خانواده زندانیان را انجام خواهیم داد
وی تأکید کرد: قرار نیست لزوما بتوان مشکل همه زندانیان را حل کرد چون این خانوادهها نیازمند کمک هستند. با این حال این توقع از کمیته امداد هم میرود که کمکحال این جریان باشد. بها دادن به خانواده زندانیان در کنار اصلاح مددجویان در حبس، جزء همین مسئولیتپذیری است که باید با نوآوری و استفاده از ظرفیتها یاریرسان آنان بود.
بختیاری در پایان گفت: در این سالها به بهبود فضای زندان ها و توسعه برنامه های اصلاحی و تربیتی برای زندانیان توجه ویژه شده است اما خانواده زندانیان نیز بیش از اینها نیازمند حمایت و محبت هستند. این عطوفت و مهربانی تحولها ایجاد میکند. مشی امام و رهبری و مکتب امثال حاج قاسم و شهید لاجوردیها را سرلوحه کارمان بگذاریم. ما نیز در کمیته امداد، وظیفه خدمت و همراهیمان را انجام خواهیم داد و در کنار سازمان زندانها خواهیم بود.
• راهاندازی “سامانه حمایت” برای خانواده زندانیان
در این نشست همچنین چندتن از مدیران سازمان به طرح بحث درباره اقدامات روبه آینده سازمان زندانها پرداختند.
رئیسانزاده، مدیرکل دفتر اقدامات حمایت و مراقبتهای بعد از خروج سازمان زندانها، در صحبتهایی درباره راهاندازی سامانه حمایت از خانواده زندانیان توضیح داد: برای استمرار این حمایتها نیازمند برنامهای موثر، مستمر و منظم در ساختار حمایتی از خانواده زندانیان هستیم که گامهای جدی در این راه برداشتهایم.
• شناسائی، جذب و آموزش طلاب برای تبلیغ در زندانها
حجت الاسلام دکتر بیاری، مسئول دفتر مطالعات فرهنگی و آموزش روحانیون قم نیز که در این جلسه حضور داشت گفت: با کمک مدیران محترم وظیفه جذب و آموزش روحانیون و مبلغین زندانها را جدی تر و هدفمندکردن از گذشته دنبال می کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال ۱۴۰۰ گروهی از طلاب جهادی آماده به کار در زندان را گردهم آوریم تا در مناسبتهای مختلف و حتی جذب در زندانها استفاده کنیم.
• ورود ۱۰۰ هزار مددجو به کارآموزی برای اشتغال ۸۰ درصدی
در ادامه این نشست احمد راهرو، مدیرکل دفتربرنامهریزی اشتغال و حرفهآموزی سازمان زندان ها با اشاره به اشتغال ۵۴ درصدی طی ماههای اخیر در زندانها گفت: امسال اشتغال ۸۰ درصدی در دستور کار است و از ابتدای سال نیز سراغ عملیاتی کردن آن رفتهایم.
وی افزود: در کنارتوسعه اشتغال، به مکفی بودن دستمزد و حقوق زندانیان ورود جدی خواهیم داشت که این دغدغه اصلی سازمان است. اگر بخواهیم به اشتغال هدفمند برسیم باید به حرفهآموزی نیز توجه مضاعف شود.
در ۲ سال اخیر رشد بسیاری داشتهایم و برای سال جدید هم در تحقق اشتغال ۸۰ درصدی، پیشبینی کردهایم که ۱۰۰ هزار نفر وارد حرفهآموزی شوند که در این راستا ۵۳ میلیارد ریال برای به روز آوری تجهیزات تخصیص دادهایم.
در حاشیه این جلسه از تشکیل شوراهای راهبری «امور فرهنگی» و همچنین «اشتغال و حرفهآموزی» در سازمان زندانها خبر داده شد. همچنین در این جلسه برخی مدیران ادارات کل زندانهای استان ازجمله قم، البرز، کرمانشاه و لرستان گزارشی از فعالیت خود را با تمرکز بر سرکشی از خانواده زندانیان در طول ماه مبارک رمضان ارائه کردند.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=56560