هزینه سبد معاش کارگر 16 میلیون تومان است؛ از آنجاکه درآمد یک کارگر در شغل او دیده نمیشود، مجبور است مدام به دنبال شغلی باشد که درآمد بهتری داشته باشد.
به گزارش اقتصادمند، دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور با اشاره به اینکه کار هست اما کارگر نیست گفت: این روزها کارگران بهدنبال کار ایدهآل از نظر درآمدی هستند و حاضر به فعالیت تحت ضوابط مشخص نیستند. خط تولید کارخانهها نیاز به کارگر دارد ولی پیدا نمیشود.
هادی ابوی با اشاره به اینکه در حال حاضر شغل هست اما شاغل نیست، افزود: متأسفانه به دلایلی مانند حقوق کم، نیروی کار تمایلی به کار کردن ندارد. بارها از سوی کارفرما درخواست نیرو دادهاند اما نیروی کار قبول نمیکند.
ابوی ادامه داد: بسیاری از کارفرمایان تمایل دارند که حقوقی بالاتر از حقوق وزارت کار را پرداخت و نیروی کار جذب کنند اما نیروی کار با تغییرات در بازار کار ترجیح میدهد به سمت مشاغل نوین مانند مشاغل مجازی و اینترنتی برود.
وی تصریح کرد: نیروی کار تحصیلکرده ما درراستای فرهنگ کار متأسفانه حاضر به فعالیت در خط تولید کارخانهها نیستند و ترجیح میدهند با دانش خود در مشاغلی که درآمد بیشتر دارد، مشغول کار شوند. به همین دلیل شرایط عرضه و تقاضای نیروی کار نسبت به گذشته تغییر کرده است.
دبیرکانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور اضافه کرد: باید فرهنگ کار اصلاح شود؛ در حال حاضر جوانان به فکر این هستند که درآمد بیشتری داشته باشند به همین دلیل حاضر به اینکه سر ساعت مشخص تحت قوانین و ضوابط مشخص مشغول کار شوند، نیستند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار یادآور شد: در حال حاضر منظور از کار بهتر این نیست که کارگر استراحت بیشتر داشته باشد و جایگاه کاریاش بالاتر باشد، بلکه بیشترین بحث کارگر، درآمد است. یعنی درآمد کارگر به گونهای باشد که بتواند زندگیاش را تأمین کند.
ابوی با تأکید بر اینکه اصلاح بعضی موارد تأمین اجتماعی و قانون کار در بهبود فرآیند کار مهم است، گفت: درحال حاضر مشاهده میکنیم که کارفرمایان شغل را ایجاد کردهاند، اما نیروی کاری برای شغل وجود ندارد. این شغل برگرفته از معیشت است. معیشت کارگران باید واقعی دیده شود.
بنابر اعلام تسنیم، دبیر کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور خاطرنشان کرد: واقعیت جامعه این است که هزینه سبد معاش کارگر حدود 15 تا 16 میلیون تومان است. از آنجاکه چنین درآمدی برای یک کارگر در یک شغل دیده نمیشود، به صورت اجباری کارگر مجبور است مدام به دنبال شغلی باشد که درآمد بهتری داشته باشد.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=566942