عوارض صادراتی یعنی توقف صادرات زنجیره آهن؛ وضع عوارض صادراتی برای برخی کالاهای زنجیره آهن و فولاد ازجمله سنگ آهن، کنستانتره و گندله به منزله صد درصد سود بوده و نتیجه چنین سیاستی، توقف صادرات است.
به گزارش اقتصادمند، سجاد غرقی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان این مطلب درباره آثار وضع عوارض صادراتی برای زنجیره آهن و فولاد توضیح داد که عوارض صادراتی برخی کالاهای زنجیره آهن و فولاد ازجمله سنگ آهن، کنستانتره و گندله براساس مصوبه اخیر هیات وزیران به حدود 20 درصد رسیده و تعیین چنین عوارضی به معنای 20 درصد از قیمت فروش کالا و به منزله صد درصد سود است و نتیجه چنین سیاستی، توقف صادرات است.
غرقی با بیان اینکه «تالی فاسد این سیاست بسیار است»، افزود: در حال حاضر، تنها در بخش گندله به میزان 11 میلیون تن تولید مازاد وجود دارد و ممانعت از صادرات این محصولات، یک میلیارد تا یک میلیارد و 300 میلیون دلار ارزآوری را براساس قیمت فوب متوقف میکند.
وی با اشاره به بخش دیگری از مصوبه هیات وزیران گفت که پرداخت عوارض صادراتی درباره محصولات زنجیره آهن و فولاد عطف به ماسبق شده و صادرکنندهای که کالای خود را در فروردین ماه صادر کرده نیز باید این عوارض را پرداخت کند.
این فعال بخش معدن و صنایع معدنی در ادامه به ضرورت اصلاح این سیاست اشاره کرد و یادآور شد که لازم است در این زمینه یک کمیته کارشناسی با حضور ذینفعان تشکیل شود.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=567283