ایران عضو رسمی بریکس شد؛ معاون سیاسی دفتر رئیسجمهوری از عضویت دائمی جمهوری اسلامی ایران در بریکس خبر داد.
به گزارش اقتصادمند، معاون سیاسی دفتر رئیسجمهوری در توئیتی از عضویت کشورمان در بریکس خبر داد.
محمد جمشیدی در اینباره نوشت:
جمهوری اسلامی ایران عضو بریکس شد. عضویت دائم در گروه اقتصادهای نوظهور جهانی یک پیشرفت تاریخساز و موفقیت استراتژیک برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی محسوب میشود. این موفقیت را به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت سربلند ایران تبریک میگوییم.
دولت سیزدهم درراستای سیاست خارجی جامع، متوازن و مبتنی بر همگرایی، توسعه روابط با سازمانهای بینالمللی و منطقهای را نیز در دستورکار خود قرار داده است.
سرعت بخشیدن به فرآیند عضویت در سازمان همکاری شانگهای، تعمیق روابط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، فعالتر کردن همکاریها با سازمان اکو و … بیانگر تقویت سیاست چندجانبهگرایی است.
ایده ایجاد گروه بریکس با نزدیکی ۴ قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبهگرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. سابقه شکلگیری این گروه به حضور ۴ عضو موسس، به سال ۲۰۰۱ بازمیگردد و درنهایت «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ رسما تاسیس شد.
آفریقای جنوبی نیز در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ به این گروه اضافه شد و نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.
علاوهبر ۵ عضو اصلی، ۲۳ کشور به شکل رسمی و ۶ کشور به صورت غیررسمی و اعلامی خواهان عضویت در این گروه هستند که ازجمله آنها میتوان به ایران، اندونزی، عربستان، کویت، امارات، بحرین، مصر، سوریه، مراکش، بلاروس، قزاقستان، کوبا، بولیوی، نیجریه، آرژانتین، ونزوئلا، تایلند، ویتنام، الجزایر، فلسطین، اتیوپی، هندوراس، مکزیک و … اشاره کرد که از آنها بهعنوان «بریکسپلاس» یاد میشود.
در نشست اخیر عضویت ایران، عربستان، امارات عربی متحده، مصر، آرژانتین و اتیوپی مورد موافقت قرار گرفت.
در حال حاضر این گروه بیشترین سهم از تولید ناخالص داخلی جهانی (۳۱،۵ درصد) را در مقایسه با سایر بلوکهای اقتصادی ازجمله گروه ۷ (۳۰،۷ درصد) به خود اختصاص داده است.
۴۶ درصد از نیروی کار دنیا، یک چهارم مساحت خشکی زمین، حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان (۳ میلیارد و ۱۸۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱) به اعضای فعلی این گروه تعلق دارد.
در اجلاس ژوهانسبورگ ۲۰۲۳ علاوهبر ۵ کشور اصلی، از سران ۷۰ کشور دیگر برای شرکت در اجلاس دعوت شده که هیچ یک از کشورهای اصلی غربی در فهرست مدعوین قرار ندارند.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=567562