چشم طمع از رسته موبایل بردارید؛ مهمترین دغدغههای صنف صوتی و تصویری و تلفن همراه تهران ازجمله رسته موبایل، فروش قسطی و واردات آیفون در نشستی با رئیس فراکسیون اقتصاد دیجیتال مجلس زیر ذرهبین قرار گرفت.
به گزارش اقتصادمند، با حضور مجتبی توانگر، رئیس فراکسیون اقتصاد دیجیتال و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در اتحادیه صنف فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری، آلات موسیقی، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران، درباره مسائل و چالشهای این صنف گفتوگو و تبادل نظر شد.
نایب رییس اتحادیه صنف صوتی و تصویری و تلفن همراه تهران با بیان این مطلب و مهم ارزیابی کردن نشست هیأت رییسه اتحادیه با رئیس فراکسیون اقتصاد دیجیتال مجلس، گفت: در این نشست مجتبی توانگر، رئیس فراکسیون اقتصاد دیجیتال مجلس درباره اقدامات صورت گرفته از سوی برخی فعالان صنفی و اتحادیههای موازی برای حذف رسته موبایل از اتحادیه صنف تلفن همراه تهران و الحاق آن به اتحادیه دیگری به هیأت رییسه اتحادیه تأکید کرد که برای مطالبهگری دقیقتر و هدفمند ضروری است تا برای هر یک از موارد مهم صنفی در اتحادیه، کارگروه تشکیل شود.
سعید اشتیاقی افزود: بر این اساس تأکید شد که حداقل در دو حوزه موبایل و مالیات، کارگروههای تخصصی تشکیل شود و اتحادیه با نظم و هماهنگی بیشتر و با انجام تحقیقات کامل و کافی، مطالبات خود را در هر یک از این موارد به مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس ارجاع دهد و مطالبه کند.
بهگفته اشتیاقی، توانگر در حوزه موبایل اعلام آمادگی کرد که چنانچه اتحادیه، موارد مورد درخواست خود را بهطور دقیق به فراکسیون تحت ریاست وی ارسال کند، بهطور قطع آنها را بررسی کرده و مطالبات بحق اتحادیه را پیگیری میکند.
وی اضافه کرد که موضوع دیگر، تعدد تشکلهای موازی در حوزه موبایل هستند که هریک به جای اینکه مشکل صنف و اعضای آن را برطرف کنند بهدنبال حفظ قدرت خویش بوده و با انجام کارهای موازی نه تنها قدمی در مسیر حل معضلات و موانع صنفی برنمیدارند بلکه درنهایت به تضعیف یکدیگر و عدم دستیابی به خواستههای صنفی از حاکمیت میانجامند.
ما حافظ منافع صنف و مصرفکنندگان هستیم
سپس نایب اتحادیه صنف فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران بهطور مشخص به ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15 اشاره کرد که در میان دعواهای صنفی، این موضوع مهم قربانی شد و فعالان صنفی عضو اتحادیه صنف تلفن همراه تهران بیشترین زیان و ضرر را از این ممنوعیت متحمل شدند.
اشتیاقی با اشاره به دغدغه توانگر درباره موضوع واردات آیفون و رویه ضدرقابتی بودن آن و ارسال نامه وی به معاون اول رییس جمهور و پیگیری شورای رقابت، خاطرنشان کرد که اتحادیه صنف تلفن همراه تهران در این خصوص دغدغه صنفی دارد و از آنجا که فروش در واحدهای صنفی دارای پروانه کسب آن روی میدهد بنابراین باید حافظ صد درصد منافع صنف و خریداران اجناس آنها باشد.
او یادآور شد که تاکنون بالغبر 800 هزار گوشی آیفون 14 در بازار فروخته شده و دولت باید این تعداد را تعیین تکلیف کند و نمیتواند با سکوت و اطلاعیههای گاه و بیگاه نسبت به منافع صنفی و مصرفکنندگان بیتوجه باشد.
نایب رییس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه تهران با تأکید بر اینکه فروش هرگونه موبایل و لوازم جانبی آن در این اتحادیه انجام میشود، درباره اقدامات دیگر اتحادیههای موازی که چشم طمع به رسته موبایل اتحادیه صنف تلفن همراه تهران دوختهاند، هشدار داد که چنانچه بحث ادغام هم مطرح باشد باید اتحادیهای که نقش کمتری در این رسته و بازار دارد با اتحادیه تلفن همراه تهران ادغام شود.
اشتیاقی در ادامه با اشاره به حضور توانگر در اتحادیه گفت: این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این نشست تصریح کرد که دوره قانونگذاری در پشت درهای بسته تمام شده است و قانونگذارن و قانوننویسان باید از تشکلهای مربوطه و تخصصی هر بخش و حوزه، نظرخواهی کنند.
او درباره دیگر دغدغه اعضای اتحادیه اظهار داشت که فروشگاههای بزرگ با استفاده از روش خرید دین اقدام به فروش اقساطی لوازم خانگی، صوتی و تصویری و موبایل میکنند و چک دریافت کرده و آن را به بانکها میدهند و تا دیروقت نیز به خریداران خدمات میدهند و این باعث شده تا مغازهداران نتوانند فعالیت زیادی در این صنف داشته باشند بنابراین پیشنهاد شد که همین روش و شرایطی که برای فروش قسطی فروشگاههای بزرگ در نظر گرفته شده، با همکاری اتحادیه برای مغازهداران نیز در نظر گرفته شود که توانگر در اینباره نیز قول مساعدت داد.
نایب رییس اتحادیه صنف صوتی و تصویری و تلفن همراه تهران در پایان از تشکیل کارگروههای ویژه موبایل و مالیات در قدم نخست و بررسی مسائل و چالشهای این دو مهم در اتحادیه خبر داد که در آینده نزدیک اقدامات و دستاوردهای آن به اطلاع اعضای صنف خواهد رسید.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=568774