رئیس جمهور چهاردهم به تحرک بخش تولید توجه کند؛ رئیس جمهور جدید باید توجه ویژهای به تحرک بخش تولید و رفع مشکلات بخش خصوصی کند تا برخی بخشهای اقتصادی کشور که در شرایط رکود به سر میبرند، فعال و پویا شوند.
رئیس اتحادیه صنف ابزار فروشان تهران در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری اقتصادمند، گفت: باتوجه به انتظاری که وجود داشت تا جهش تولید با مشارکت مردم در سال جاری اتفاق بیفتد اما بهدلیل فراهم نشدن زیرساختها و کمتوجهی به بخش تولید این مسأله که در شعار سال نیز بر آن تاکید شده تاکنون رخ نداده است.
مهدی باقرپور با بیان اینکه 3 هزار واحد صنفی دارای مجوز رسمی فروش ابزار در تهران که از تخصص، کارایی و تجربه بالایی برخوردارند، این روزها در پی رکود حاکم بر بازار شرایط نامناسبی را سپری میکنند، افزود: رونق تولید و فعال شدن کسبوکارهای مرتبط با آن بیتردید نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم، رفع موانع سد راه و حمایتهای ویژه از سوی مسئولان است تا با تحرکبخشی تولید همه بخشهای مرتبط در این زمینه فعال شوند.
وی اضافه کرد: از آنجایی که کشور در شرایط تحریم به سر میبرد، چنین پدیدهای باعث شده است تا مواد اولیه برای رونق تولید به راحتی در کشور تامین نشود، با این وجود اگر دولت از توان بخش خصوصی فعال و کارآمد برای تامین نیازها البته با رفع موانع سد راه و تامین ارز مورد نیاز استفاده کند، بخش تولید قطعا پویا خواهد شد و از طرفی توسعه صادرات نیز بیش از پیش اتفاق میافتد.
باقرپور اوضاع بازار ابزارفروشان را نسبت به سال گذشته سرد و بیرمق عنوان کرد و اظهارداشت: ارتباط دولت با فعالان بخش خصوصی طی دو سال گذشته مطلوب و در سطح بالایی قرار داشت و دولتمردان به نسبت همه سالهای پیشین ارتباط نزدیکی با فعالان اقتصادی داشتند اما متاسفانه با شهادت رئیس جمهور خدمتگذار وضعیت بازار، صنایع و بخش تولید اکنون چون گذشته نیست.
او اظهار امیدواری کرد با روی کارآمدن دولت چهاردهم، رئیس جمهور جدید توجه ویژهای به تحرک بخش تولید و رفع مشکلات بخش خصوصی کند تا برخی بخشهای اقتصادی کشور که در شرایط رکود به سر میبرند با سیاستگذاریهای اصولی فعال و پویا شوند.
اتصال دانش و صنعت ضعیف است
به گزارش اقتصادمند، رئیس اتحادیه صنف ابزارفروشان تهران در ادامه خاطرنشان کرد: این صنف بهعنوان تامینکننده ابزار مورد نیاز صنایع مختلف تولیدی در کشور چون مسکن، خودروسازی، کشتیسازی، صنایع نظامی، پتروشیمی و… امیدوار به رونق همه بخشهای اقتصادی است چراکه تامین ابزار لازم چنین صنایعی برعهده ماست با این وجود اگر صنایع و بخش تولید در کشور فعال نباشند و ترکیب در این بخش به هم تنیدهشده، کامل نشود زنجیره حوزههای مرتبط به هم میریزد و نتیجه آن به تشدید هرچه بیشتررکود منجر خواهد شد.
وی یادآور شد: وقتی نیازهای واقعی جامعه به درستی بررسی و رصد نشود تصمیمات نیز کارایی لازم را نخواهند داشت، بنابراین مسئولان و دستاندرکاران امر ابتدا باید با اجرای سیاستگذاری و برنامهریزیهای اصولی، بخش تولید را مورد توجه ویژه قرار دهند. در کنار این موضوع حمایتهای لازم نیز در حوزه کسبوکارها صورت گیرد تا با تحرکبخشی تولید، صنایع مختلف نیز به ابزارآلات لازم نیاز پیدا کنند. نکته قابل توجه اینکه متاسفانه اتصال دانش و صنعت در کشور برای تامین زنجیره تولید به صورت خاصی هنوز شکل نگرفته است تا کسبه نیز تقاضاها را با کار کارشناسی پایش کنند.
بهگفته باقرپور تامین کالا در کشور از دو مسیر تولید و تجارت انجام میشود؛ در چنین شرایطی همانطور که گفته شد بخش تولید باید مورد حمایت قرار گیرد حمایتی که میتوان از علم و مهارت نخبگان در مراکز دانشبنیان و دانشگاهی برای به صرفه شدن تولید و کاهش هزینهها استفاده شود علاوهبر این منابع مورد نیاز برای توسعه بخش تولید نیز تامین شود.
ارز چندنرخی فسادزاست
رئیس اتحادیه صنف ابزارفروشان تهران، بخش دوم را تامین کالاها و مواد اولیه وارداتی مورد نیاز کشور عنوان کرد و اظهار داشت: پایش چنین مقولهای باید در اختیار اصناف باشد. البته این موضوع سالهای گذشته اتفاق میافتاد. از طرفی وقتی قرار است واردات انجام شود تامین منابع مالی نیز باید در اسرع وقت و بدون هیچ مشکلی انجام گیرد. حال باتوجه به تحریمها برخی تصمیمات در مواردی چون ممنوع کردن ثبت سفارشها مشکلآفرین شده است. بهعنوان نمونه هماکنون سامانه ثبت سفارش بالغبر 3700 قلم ردیف کالایی گمرکی در اولویت است ولی متاسفانه ثبت سفارشها برای برخی کالاها غیرواقعی محرز است این در حالی است که اولویتبندی واردات باعث شده که بخشی از ثبت سفارشها از مدار خارج شوند.
مهدی باقرپور در ادامه با انتقاد از وجود ارز چندنرخی و تبعات منفی آن در کشور، گفت: دونرخی بودن ارز فسادزاست و رانت ایجاد میکند چراکه برخیها با استفاده از ارز ارزان اقدام به واردات کالاهایی میکنند که مشابه آن در کشور وجود دارد. از طرفی نیز چندنرخی بودن ارز راه را برای رانتخوران سودجو هموار کرده است. پدیدهای که نه تنها چپاول منابع ارزی را در پی دارد بلکه باعث عقبماندگی بخش تولید و آشفتگی بازار شده است.
باقرپور در ادامه به مدیریت کارتهای بازرگانی و ممنوعیت برخی فعالیتها از سوی عدهای که بازار را به هم میریزند، اشاره کرد و گفت: گمرک باید به بحث اعتبارسنجی تجار و بازرگانان توجه ویژه کند و از ظرفیت و مشاورههای بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی برای مدیریت واردات و تامین نیازهای واقعی کشور به خوبی استفاده کند تا رانت و فساد در این عرصه رخت بربندد چراکه آشفتگی در ثبت سفارشها و واردات کالاهای غیرضروری منجر به محروم شدن تجارت واقعی در کشور میشود.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=571722