ریال دیجیتال رونمایی شد؛ در جلسهای با حضور رییسکل بانک مرکزی، اعضای هیأت عامل این بانک و مدیران عامل بانکها، ریال دیجیتال رونمایی شد.
به گزارش اقتصادمند، ریال دیجیتال با اقدامات بانک مرکزی و توسعه فاز آزمایشی خدمت جدید و عملیاتیشده «ریال دیجیتال» در جزیره کیش، مشتریان شبکه بانکی از تیرماه 1403 میتوانند بدون استفاده از پولهای کاغذی یا کارتهای بانکی، بهسادگی از طریق کیف پول ریال دیجیتال و تنها با اسکن بارکد تولیدشده توسط نرمافزارهای ارائهشده، با شیوههای نوین خریدهای خود را انجام دهند و یا نسبت به انتقال وجه به کیف پول دیگر مشتریان اقدام کنند.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در این مراسم گفت: ریال دیجیتال پروژه بسیار بزرگی است و جزو برترین کشورهای دنیا در زمینه بانکداری الکترونیک و شمولیت مالی قرار داریم.
وی افزود: 93.5 درصد اشخاص بالای 18 سال ایرانی به خدمات بانکی و بانکداری الکترونیک دسترسی دارند. این اتفاق در شرایط تحریم هست؛ هر ایرانی به صورت میانگین روزانه 5 تراکنش بانکی دارد.
مهران محرمیان با بیان اینکه با حذف اسکناس، مردم برای پرداختهای خرد مشکل داشتند، گفت: اگر میخواستیم برای حل این مشکل، اسکناس چاپ کنیم به عقب برمیگشتیم. به همین دلیل به سمت چاپ واحد پول دیجیتال کشور پیش رفتیم.
معاون فناوریهای نوین ریال دیجیال را محدود به پرداختهای خرد نمیداند و معتقد است در آینده گامهای بعدی برای ریال دیجیتال برداشته خواهد شد.
او اضافه کرد: ریال دیجیتال در عمل اسکناس است؛ هر آنچه برای اسکناس تصور میکنیم برای ریال دیجیتال هم شامل میشود به جز حالت فیزیکی.
محرمیان ادامه داد: در جزیره کیش بانکهای ملت و تجارت دستگاههای پوز را مجهز کردند. در تاکسیها هم بصورت نزدیک کردن موبایلها باهم یا اسکن Qr پرداخت انجام میشود.
او از رونمایی اعتبارسنجی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این پروژه هم به تدریج در تمام بانکها اجرایی میشود.
مدیرعامل بانک ملت نیز در این جلسه گفت: نرمافزار سکه و بهپرداخت بانک بهمنظور ارایه خدمات ریال دیجیتال بهروزرسانی شده است.
مدیرعامل بانک تجارت هم اعلام کرد: ریال دیجیتال یکی از اقدامات شاخص بانک مرکزی در این دوره بوده است که آثار بسیار ارزشمندی در آینده خواهد داشت.
وی افزود: شیوههای موجود با تاخیر تسویهها را انجام میدهند ولی ریال دیجیتال به صورت آنی تسویه میشود. به همین دلیل جاذبههایی برای مشتریان دارد.
در یک تعریف ساده و کلی، ریال دیجیتال مشابه با اسکناس، تعهد بانک مرکزی به شکل الکترونیکی است که میتواند جهت انجام پرداختهای عمومی مورد استفاده قرارگیرد. ریال دیجیتال برخلاف دیگر انواع پول الکترونیک رایج در کشور که از طریق حسابهای بانکی و ابزارهای پرداخت متداول همچون کارت بانکی مورد استفاده قرار میگیرد، نیاز به تسویه بین بانکی برای انتقال وجوه بین خریدار و فروشنده نداشته و به محض انجام عملیات خرید وجوه دریافتی آن در اختیار فروشنده قرارگرفته و قابل بهرهبرداری است.
همچنین بهدلیل استفاده از ابزارهای نوین در انجام عملیات پرداخت، پرداخت با این روش در عین افزایش امنیت پرداخت، بسیار سادهتر از شیوههای رایج پرداخت کارتی صورت میپذیرد.
گفتنی است این پروژه در گام نخست، با هدف بسترسازی توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور و پاسخ به نیازمندیهای توسعهای حوزه پرداخت توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران توسعه یافته است.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=571731