تشکیل کمیته ویژه رفع ناترازی برق در دولت؛ کمیته ویژه رفع ناترازی برق برای ارائه گزارش کارشناسی درباره موانع ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر و راهکارهای آن در دولت تشکیل شد.
به گزارش اقتصادمند، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق ایران در نشست هیأت نمایندگان اتاق ایران در اینباره گفت: رئیسجمهور، تیمی متشکل از رئیس صندوق توسعه ملی، وزرای صمت و اقتصاد، روسای سازمان برنامهوبودجه و بانک مرکزی و نمایندهای از اتاق ایران را تعیین کرده تا این گروه گزارش کارشناسی خود را درباره موانع ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر و راهکارهای آن، تا یکشنبه آینده (7 بهمن) به ایشان ارائه دهد.
صمد حسنزاده ضمن تقدیر از مواضع دولت در تنشزدایی با جهان و تلاش برای حل مشکل FATF از نمایندگان مجمع تشخیص مصلحت نظام درخواست کرد که در بررسی لوایح FATF به نحوی عمل کند که این مشکل حل شود.
حسنزاده افزود: از آنجا که مشکل ناترازیها برای کشور مشکلساز شده است، دولت اهتمام ویژهای برای حل این موضوع را در دستور کار قرار داده است. تصمیماتی ازجمله تخصیص منابعی از صندوق توسعه ملی برای تأمین سرمایهگذاری در حوزه برق، تأمین زمین موردنیاز و… گرفته شده تا نارساییها در اسرع وقت از بین برود.
وی اضافه کرد: رئیسجمهور تأکید دارد که در تابستان 1404 باید مشکل برق کشور را حل کنیم.
رئیس اتاق ایران اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه ایجاد نیروگاههای بادی و تجدیدپذیر وجود دارد، رئیسجمهور، تیمی متشکل از رئیس صندوق توسعه ملی، وزرای صمت و اقتصاد، روسای سازمان برنامهوبودجه و بانک مرکزی و نمایندهای از اتاق ایران را تعیین کردند تا این گروه، ابهامات و نارساییها در مسیر سرمایهگذاری و احداث نیروگاه، تعیین مناطق مناسب از نظر آمایش سرزمینی و ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر و خرید سلولهای خورشیدی از چین و… را بررسی کرده و تا یکشنبه 7 بهمن 1403 گزارش نهایی خود را به ایشان ارائه دهد.
وی درباره سفر به کشور تاجیکستان به همراه رئیس جمهور گفت: در جریان این سفر علاوه بر دیدار و گفتوگوی تجار ایرانی و تاجیکستانی که با امضای 13 سند همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور همراه بود، با مسئولان بلندپایه کشور تاجیکستان ازجمله وزیر توسعه اقتصاد و تجارت تاجیکستان؛ رئیس کمیته سرمایهگذاری دولت تاجیکستان و رئیس کمیته گردشگری دولت تاجیکستان دیدار کرده و گفتگوهای سازندهای انجام شد.
مسئولان ارشد اقتصادی کشور تاجیکستان در این دیدارها، از اراده و تلاش دولت تاجیکستان برای ارتقای رتبه ایران در بین شرکای تجاری تاجیکستان سخن گفته و بر تدوین نقشه راه بلندمدت برای توسعه مناسبات بین دو کشور تأکید کردند.
به گفته حسنزاده: بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که حوزه خدمات فنی و مهندسی، صادرات محصولات ساختمانی، نفت و گاز و پتروشیمی، صادرات محصولات کشاورزی، دارویی و تجهیزات پزشکی از مهمترین حوزههای هدف برای همکاری مشترک بین فعالان اقتصادی دو کشور است. همچنین گردشگری سلامت از دیگر حوزههایی است که ایران میتواند در آن موفق ظاهر شود و ظرفیتهای لازم ازلحاظ پزشکی و کادر درمان و تخصص را دارا است. امیدواریم این دیدارها در بالاترین سطوح و با همراهی فعالان اقتصادی، شرایط را برای تجارت و سرمایهگذاری کشورمان بهبود دهد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: 5 منطقه آزاد تجاری در تاجیکستان وجود دارد که از معافیتهای مالیاتی و عوارض برخوردار هستند و تجار میتوانند در آنها سرمایهگذاری کرده و تولیدات خود را هم برای بازار تاجیکستان و هم به بازارهای کشورهای همسایه تاجیکستان صادر کنند. این فرصت خوبی برای ایران است.
وی تصریح کرد: بازرگانان و مسئولان واحدهای تولیدی میتوانند با مطالعه فرصتهای تجاری تاجیکستان از ظرفیتهای سرمایهگذاری مشترک در این کشور استفاده کنند. این کشور از منابع آب و انرژی برخوردار است و معادن غنی این کشور فرصت سرمایهگذاری بسیار خوبی برای ایران در حوزههای آلومینیوم و آهن اسفنجی و دیگر صنایع فلزی و فولادی خواهد بود.
حسنزاده درباره شامخ کل اقتصاد در آذرماه 1403 و همچنین کاهش شامخ صنعت که حاوی هشدارهای جدی برای تصمیمسازان اقتصادی کشور است، گفت: کمبود منابع انرژی و قطعی برق، مشکل اصلی بخش تولید بوده و باعث شده است تا بنگاههای تولیدی بسیار پایینتر از ظرفیت خود فعالیت کنند. همچنین شوکهای افزایشی نرخ ارز، هزینه تأمین نهادهها را برای بنگاهها افزایش داده و بیشتر بنگاهها (به خصوص بنگاههای کوچک و متوسط) با کمبود منابع مالی روبهرو هستند.
وی افزود: در زمینه رفع تعهد ارزی، با راهاندازی مرکز مبادله، اگرچه قیمت ارز افزایش یافته اما شفافسازی و روانسازی در زمینه رفع تعهد ارزی بهبود یافته و تأمین ارز در مدتزمان کوتاهی اتفاق میافتد که قابلتقدیر است. نارساییهایی هنوز وجود دارد و امیدواریم بهزودی مرتفع شوند. وزیر اقتصاد هم وعده داده است از اول بهمن اقداماتی انجام خواهد شد که در زمینه صادرات و رفع تعهد ارزی برای فعالان اقتصادی، کارگشا خواهد بود.
حسنزاه با اشاره به موضوع FATF خاطرنشان کرد: تلاش دولت برای خروج از فهرست سیاه FATF بسیار ارزشمند است و امیدواریم مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در امر همراهی لازم را صورت دهد. اتاق ایران هم در بیانیهای از این مواضع حمایت خود را اعلام کرده است.
رئیس اتاق ایران گفت: بازرگانان و تجار امروز دیگر امکان حمل پول نقد با خود در کشورهای دیگر را ندارند. کارتهای اعتباری در همه دنیا قابلاستفاده هستند اما متأسفانه ملت نجیب ایران اسلامی نمیتواند از این امکان استفاده کند و این نمونهای از محرومیتهای مربوط به FATF بوده است. ما در انتقال پول و سرمایهگذاری با هزاران مشکل روبهرو هستیم و امیدوارم مسئولان کشور در رفع این مشکل اقدامات اساسی را انجام دهند. ما قصد داریم بازهم در بیانیه جدیدی از سوی هیات نمایندگان، حمایت خود را از تلاش دولت برای رفع مشکل FATF اعلام کنیم تا پشتوانه محکمی در این مسیر برای دولت باشد.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=572828