به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ستاد دیه کشور، سید اسدالله جولایی در این باره گفت: ۲۰۳ نفر از این زندانیان آزاد شده در شمار محکومان زن و الباقی در زمره بدهکاران مرد بود که به دلیل ناتوانی در تامین بدهی مالی و یا ناتوانی در پرداخت دیات (حوادث کارگاهی و سوانح رانندگی) در بند حضور داشتند.
*اصفهان در صدر فهرست آزادیها قرار دارد
وی افزود: اصفهان با آزادی ۴۲۷ زندانی غیرعمد بیشترین آزادی را در جدول فرآیند به خود اختصاص داده و در ادامه استانهای البرز با استخلاص ۳۶۰ بدهکار، آذربایجان شرقی با رهایی ۳۴۹ مددجو و خراسان رضوی با آزادی ۳۴۸ زندانی قرار دارند.
رئیس هیات امناء ستاد دیه کشور با اشاره به این که تنها سه درصد از زندانیان مساعدت شده را بدهکاران دیات تشکیل دادهاند، اظهار کرد: در تفکیک جرایم این زندانیان باید گفت ۶۱ نفر بابت دیات فوتی و جرحی ناشی از تصادفات رانندگی، ۴۵ نفر به دلیل دیات حوادث کارگاهی و ۴۴ مددجو هم به علت ایراد صدمه بدنی غیرعمد یا شبه عمد روانه زندان شده بودند.
*بیشترین محکومان غیرعمد بدهکاران مالی هستند
وی با بیان این که قریب به اتفاق مددجویان مورد حمایت ستاد دیه را بدهکاران مالی شامل میشوند، گفت: از جمع ۵۴۲۱ زندانی آزاد شده در هشت ماهه سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۴۳۷ نفر را بدهکاران محکومیتهای مالی ناشی از صدور چک یا سفته هستند و در وهله بعد متعهدان پرداخت مهریه و نفقه هستند.
*گذشت ۳۴ درصدی شکات از محکومبه
جولایی، با تشکر از همراهی برخی شکات در رسیدگی به پروندههای خصوصی افزود: در دعاوی مطرح شده از سوی اولیاء دم و طلبکاران قابل تامل است شاکیان با چشمپوشی از ۳۴ درصد مطالبات خود نقش مهمی در مختومه شدن پروندهها داشتند.
*نقدینگی ۲.۵ درصدی خانواده زندانیان برای آزادی
رئیس هیات امناء ستاد دیه کشور عنوان کرد: در مسیر رسیدگی به پروندهها خانواده برخی از زندانیان با فروش اموال یا با دریافت قرض یا وامهای اغلب خانوادگی ۲.۵ درصد اصل بدهیها را تامین و فرآیند رسیدگی را تسریع بخشیدند.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=363084