به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور مسعود قادی پاشا روز سه شنبه ۱۶ آذر ماه در جلسه مشترک با کمیته بینالملی صلیب سرخ که در سالن شماره یک حوزه ریاست سازمان برگزار شد، افزود: طی هماهنگی صورت گرفته با وزارت کشور، وزارت رفاه و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، کار تعیین هویت فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با اتباع بیگانه به سازمان پزشکی قانونی واگذار شده است اما با توجه به محدودیت های موجود، سازمان برای انجام این آزمایش ها و تعیین هویت این افراد به اعتبار و تجهیزات بیشتری نیاز دارد.
وی تصریح کرد: پزشکی قانونی برای انجام آزمایش های ژنتیک و تعیین هویت این فرزندان به حمایت های بیشتری در بحث مواد مصرفی، دستگاه های آنالیز ژنتیک و … نیاز دارد که اگر شرایط آن تأمین شود قطعا کار تعیین و تشخیص هویت با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران و شرایط مهاجرپذیری آن، اظهار داشت: بنا به آخرین آمارها هم اکنون در ایران سه میلیون و ۵۰۰ هزار پناهنده وجود دارد که بیشتر آنان فاقد اوراق هویتی هستند.
قادی پاشا در ادامه سازمان پزشکی قانونی کشور را سازمانی علمی، تخصصی و خدمت رسان معرفی کرد که زیر نظر قوه قضاییه فعالیت می کند و با بیش از ۴۴۰ مرکز در ۳۱ استان کشور در حال ارائه خدمت به مراجعین در چهار حوزه تخصصی معاینات بالینی، تشریح، امور کمیسیون پزشکی و آزمایشگاه است.
وی با تأکید بر پیشرفت های قابل توجه سازمان پزشکی قانونی ایران در سال های اخیر افزود: هم اکنون در ۳۱ استان کشور آزمایشگاه های سم شناسی، آسیب شناسی فعال و در حال خدمت رسانی هستند، همچنین ۱۰ آزمایشگاه ژنتیک نیز در کشور فعالیت می کنند.
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز خرسندی از برگزاری جلسه مشترک با کمیته بینالملل صلیب سرخ و اشاره به همکاری این کمیته با سازمان پزشکی قانونی ایران در سالیان گذشته یادآور شد: در سنوات گذشته، ۵ دوره آموزشی و کارگاه آنتروپولوژی و تشخیص اجساد اسکلتی با همکاری صلیب سرخ و پزشکی قانونی ایران در کشور برگزار شد که در این دوره ها ایران به عنوان قطب آموزشی میزبان تعدادی از همکاران پزشک قانونی از کشورهای منطقه بود.
وی با تأکید بر اهمیت برگزاری این جلسات مشترک و افزایش توانمندی و دانش کارشناسان در جریان تبادل اطلاعات اظهار امیدواری کرد که در آینده نیز این همکاری و برگزاری جلسات مشترک ادامه یابد.
*بزرگ ترین شبکه آزمایشگاهی ژنتیک کشور در اختیار پزشکی قانونی است
در ادامه جلسه رضا رئوفیان رییس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران گفت: پزشکی قانونی ایران از سال ۱۳۸۶ به دستگاه های ژنتیک آنالایزر مجهز و پس از آن امکان استخراج پروفایل های ژنتیکی فراهم شد و هم اکنون این سازمان بزرگ ترین شبکه آزمایشگاهی کشور در حوزه ژنتیک را در اختیار دارد.
وی افزود: آزمایشگاه های ژنتیک قانونی در ۱۰ استان کشور گسترده شده که فضایی بالغ بر ۳ هزار مترمربع یا ۶۰ کارشناس آزمایشگاهی را در بر می گیرد.
رئوفیان با اشاره به اینکه سازمان پزشکی قانونی کشور با توجه به مأموریت های خاص آن بازوی توانمند قوه قضاییه است، تصریح کرد: در آزمایشگاه های ژنتیک پزشکی قانونی سالانه ۱۵ تا ۲۰ هزار پروفایل ژنتیکی استحصال می شود که نمونه هایی از صحنه جرم، بقایای انسانی حوادث دسته جمعی، موضوع اتباع بیگانه، مهاجرین و … را در بر می گیرد.
این کارشناس حوزه ژنتیک سازمان اظهار داشت: ایران به دلیل موقعیت خاص جغرافیاییش و قرار گرفتن در کریدور مهاجرت، همواره پذیرای تعداد زیادی از مهاجرین و پناهندگان بوده به نحوی که ایران یکی از مهاجرپذیرین کشورها در دنیا است.
رئوفیان همچنین با اشاره به موضوع تعیین هویت فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی با اتباع بیگانه که به عهده سازمان پزشکی قانونی کشور گذاشته شده است، ادامه داد: بیش از ۸۵ هزار فرزند حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی در کشور وجود دارد که متقاضی شناسنامه هستند و پزشکی قانونی برای این امر مکلف به تأیید پروفایل ژنتیکی آنان است.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که پزشکی قانونی در سال های اخیر با محدودیت های بسیار در تأمین اقلام مصرفی و قطعات مورد نیاز در آزمایشگاه های ژنتیک مواجه بوده، در انجام این مأموریت با مشکل مواجه شده است. امیدواریم کمیته بین المللی صلیب سرخ با توجه به مأموریت ها و فلسفه وجودیش بتواند در تأمین اقلام مورد نیاز به پزشکی قانونی در تعیین هویت فرزندان دارای مادر ایرانی و پدر غیر ایرانی کمک کند.
در ادامه جلسه خانم نادین دونادیو هماهنگ کننده امور حمایتی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ایران نیز با اشاره به سابقه همکاری طولانی صلیب سرخ با پزشکی قانونی ایران گفت: هدف از برگزاری این جلسه مشترک تبادل اطلاعات و پاسخ به سئوالات و ابهامات طرفین در خصوص تعیین هویت و آزمایشات ژنتیک است که امیدواریم دوره آموزشی مفیدی برای دو طرف باشد.
وی به عنوان هماهنگ کننده امور حمایتی کمیته صلیب سرخ برگزاری این جلسه را فرصتی برای ارتقای سطح همکاری های دو طرف عنوان کرد.
در برنامه دو روزه (۱۶ و ۱۷ آذر) کمیته بینالمللی صلیب سرخ با پزشکی قانونی ایران جلسات آموزشی با موضوع نحوه برخورد با نمونه های LT-DNA در مدیریت اجساد و تشخیص هویت افراد برگزار می شود که کارشناسان ژنتیک پزشکی قانونی سراسر استان ها به صورت وبینار در این دوره حصور دارند.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=365488