علی علیزاده در گفتوگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت اجرای تفاهم نامه سوآپ گازی میان ایران، ترکمنستان و آذربایجان گفت : همان طور که مستحضر هستید این تفاهمنامه در عشق آباد به امضا رسید و اولین تفاهم نامه جدیدی است که ما با دولت جدید ایران امضا کردیم.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای ماه ژانویه امسال این پروژه شروع شده و همکاری ها در جهت مثبت در حال تداوم است.
از ابتدای ماه ژانویه امسال پروژه تفاهم نامه سوآپ گازی شروع شده و همکاری ها در جهت مثبت در حال تداوم است
قرارداد سه جانبه سوآپ گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک جمهوری اسلامی ایران با حضور رییس جمهور کشورمان و رییس جمهور آذربایجان در عشق آباد ترکمنستان به امضا رسید.
بر اساس این قرارداد قرار است سالانه یک و نیم تا ۲ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک جمهوری اسلامی ایران انتقال یابد.
پیش از این نیز وزیر نیرو کشورمان بر آمادگی برای توسعه و تداوم تبادل برق بین ایران و جمهوری آذربایجان تاکید کرده و گفته بود که مطالعاتی در زمینه همکاری ایران، آذربایجان و روسیه درباره برق انجام شده و این آمادگی از سوی ایران برای آغاز همکاری درخصوص سنکرون شبکههای برق این کشورها وجود دارد.
در همین راستا اخیرا وزرای نیرو و انرژی جمهوری اسلامی ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان در حاشیه اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز در دوحه با یکدیگر دیدار داشته و یکی از محورهای اصلی گفتوگو میان این مقامات اتصال شبکه برق سه کشور مذکور بود.
سفیر آذربایجان در تهران نیز درباره گفت وگوها مبنی بر اتصال شبکه برق میان ایران، روسیه و آذربایجان اظهار داشت: وزرای انرژی و نیرو هر سه کشور در ملاقاتی که در دوحه داشتند در این زمینه گفت و گو کردند البته پیش از این نیز درباره پروژه برق مذاکرات و تبادل نظر صورت گرفته بود.
پی گیری ها در راستای ایجاد کریدور انرژی ایران، آذربایجان و روسیه در حال انجام است و در روزهای آتی این لایحه اجرایی خواهد شدعلیزاده تاکید کرد: در راستای ایجاد کریدور انرژی ایران، آذربایجان و روسیه امور در حال پی گیری و انجام است، در واقع هر سه کشور از لایحه ای در این مورد حمایت می کنند و باور داریم که در روزهای آتی این لایحه اجرایی خواهد شد.
این دیپلمات آذربایجانی همچنین درباره برنامه های کشورش برای افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی با ایران هم اظهار داشت: خوشبختانه در مقایسه با سال گذشته شاهد افزایش ۳۰ درصدی در تجارت بودیم، همچنین مستحضر هستید که ۱۳۲ کیلومتر از اراضی هم مرز ایران و آذربایجان از اشغال آزاد شد و این سرزمین ها برای همکاری با ایران چشم انداز و فرصت های جدیدی را ایجاد می کند.
وی با بیان این که احداث گذرگاه های مرزی جدید در این مناطق در نظر گرفته شده است، گفت : از شرکتهای ایرانی برای بازسازی و سرمایه گذاری در مناطق آزاد شده دعوت به عمل آمده است، همچنین مذاکرات برای ۱۵ لایحه بزرگ در حال انجام است. ضمن این که این اقدامات نیازمند افزایش گردش مالی و تحکیم روابط اقتصادی – مالی بین دو کشور است.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=552713