بخش دریایی کشور فرماندهی واحد میخواهد؛ مهمترین مساله برای پیادهسازی دقیق سیاستهای ابلاغی کلی توسعه دریامحور، تعیین فرماندهی و متولی واحد برای بخش دریایی کشور است.
به گزارش اقتصادمند، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در نشست ویژه مدیران ارشد ارگانهای دریایی، با تاکید بر اینکه تحقق سیاستهای ابلاغی کلی توسعه دریامحور و منویات مقام معظم رهبری در این زمینه، نیازمند سرعت بخشیدن به اقدامات لازم از سوی تمام ارگانها و دستگاههای مربوطه است، اظهار داشت: مهمترین مساله برای پیادهسازی دقیق فرامین مقام معظم رهبری در حوزه توسعه دریامحور، تعیین فرماندهی و متولی واحد برای بخش دریایی کشور است؛ چراکه در این صورت، دستیابی به اهداف سیاستهای کلی توسعه دریامحور ممکن و میسر خواهد شد.
محمدرضا مدرسخیابانی درباره اقدامات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درراستای ابلاغیه مقام معظم رهبری، تصریح کرد: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تمام همت خود را بر این گذاشته تا با بهرهگیری از توانمندی ساخت داخل، زمینه را برای توسعه ناوگان فراهم آورد؛ به خصوص اینکه تجربه مثبت تولید سوخت کمسولفور در داخل کشور ثابت کرد هرچه توانایی تولید داخل بیشتر باشد، خارجیها مجالی برای ایجاد مانع بر سر راه ناوگان نخواهند داشت.
مدرسخیابانی ادامه داد: زمانیکه در سال 2020 میلادی، سازمان جهانی دریانوردی (IMO) ممنوعیت استفاده از سوختهای با سولفور بالا را اجرا کرد، کشورهای خارجی از فروش سوخت کمسولفور به ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران امتناع میکردند اما پس از اینکه مطمئن شدند این سوخت به همت دستاندرکاران پالایشگاهی و وزارت نفت در داخل تولید شد و تمام نیاز ناوگان را پوشش داد، به این صرافت افتادند که سوخت کمسولفور را دوباره به ایران بفروشند و در اختیار ناوگان کشتیرانی کشور قرار دهند.
وی افزود: این تجربه نشان میدهد هرجا توان ساخت داخل وجود داشته باشد، خارجیها توان ایجاد مانع ندارند؛ بنابراین کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش بر استفاده از تولیدات داخلی تأکید ورزیده و این سیاست را بهعنوان یک اصل محوری در سیاستگذاریهای خود اعمال میکند.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: هماکنون بیش از 80 درصد نیاز جاری ناوگان در داخل تامین میشود که طی آن از خروج بیش از 300 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل میآید.
وی با اشاره به ضرورت راهبردی نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: طی سال گذشته با تصویب شورای عالی صنایع دریایی که از سوی رییس جمهوری ابلاغ شد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش مکلف شدند طی مدت 10 سال، دست به نوسازی ناوگان زده و عمر ناوگان را به زیر 10 سال برسانند.
مدرسخیابانی ادامه داد: در همین راستا درمجموع قرارداد ساخت ۱۰ فروند شناور به ارزش ۸۶ میلیون دلار با سازندگان داخلی امضا شده و مذاکره جهت عقد قرارداد ساخت ۴ فروند شناور دیگر به ارزش تقریبی ۷۵ میلیون دلار در دستورکار قرار دارد.
وی این مهم را آزمونی برای سازندگان داخلی ارزیابی کرد و گفت: مطمئن هستیم که بهرغم برخی تأخیرهای صورت گرفته، صنعت کشتیسازی داخلی از عهده این مهم برخواهد آمد و در سال جاری نخستین شناورهای خزرکلاس در شمال کشور تحویل ناوگان خواهند شد.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از دیگر اقدامات این مجموعه برای تحقق سیاستهای توسعه دریامحور را، تلاش برای ایجاد شبکه لجستیکی از سوی این شرکت دانست و ادامه داد: در همین راستا و برای توسعه بخش ریلی، تعداد 488 دستگاه انواع واگن به ارزش 12 هزار و 500 میلیارد ریال از تولیدکنندگان داخلی خریداری شده است؛ ضمن اینکه در کنار این اقدام، 150 دستگاه کامیون و کشنده نیز از خودروسازان داخلی خریداری شده که به مرور در شبکه حمل و نقل جادهای وارد خواهند شد.
جابجایی 100 هزار TEU کانتینر در چابهار
بنابر اعلام روابط عمومی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، مدرس خیابانی با بیان اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران 141 فروند شناور در اختیار دارد که در اقصی نقاط جهان از بنادر شرقی تا غربی دنیا در حال تردد هستند، بر ضرورت فعالسازی بیشتر بندر چابهار و کریدور شمال – جنوب تاکید کرد و افزود: فعالسازی کریدور شمال – جنوب یکی از مهمترین برنامههای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که طی آن موفق شدیم 65 هزار TEU کانیتنر را در بندر چابهار بهعنوان یکی از حلقههای مهم کریدور جابهجا کنیم که این رقم طی سال جاری به 100 هزار TEU ارتقاء خواهد یافت.
او ادامه داد: در عین حال، با سرمایهگذاری 10 میلیون دلاری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر سالیانکای روسیه، حمل بار در قالب کریدور شمال – جنوب با حضور عوامل ایرانی، فعالیت چشمگیری داشته است.
وی با اشاره به بند 6 ابلاغیه توسعه دریامحور درباره توسعه سرمایه انسانی نیز گفت: در همین راستا برای نخستین بار از زمان تاسیس کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، تمام دریانوردان شاغل در این ناوگان، ایرانی هستند همچنین 500 نفر از جوانان مستعد در حال آموزش در مؤسسه آموزشی گروه کشتیرانی هستند که به تدریج در خدمت ناوگان درخواهند آمد.
مدرس خیابانی ادامه داد: درراستای بهبود آموزش دریانوردان نیز مجموعه دستگاههای شبیهساز در موسسه آموزشی کشتیرانی نصب شدهاند که در منطقه مشابه ندارند و در اختیار نظام آموزشی کشور قرار گرفتهاند.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بر ضرورت کمک به ناوگان حمل فله داخلی و حفظ آن اشاره و تصریح کرد: آماده هستیم براساس قیمتهای رقابتی، حمل کالاهای اساسی را برعهده بگیریم چراکه هم اکنون سهم ما در این زمینه تقریباً صفر است.
وی در بخش پایانی سخنان خود آسانسازی دستورالعملها از سوی دستگاههای نظارتی را لازمه رونق ترانزیتی کشور دانست و گفت: نظام اداری کشور باید در این خصوص اقدامات لازم را اجرایی کند تا شاهد افزایش حجم ترانزیت از کشور باشیم.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=571312