ایران و تاجیکستان 23 تفاهمنامه امضا کردند؛ در حضور روسای جمهور ایران و تاحیکستان ۲۳ تفاهمنامه همکاری بین مقامات ارشد دو کشور به امضا رسید.
به گزارش اقتصادمند، مسعود پزشکیان رئیسجمهور از روز گذشته اولین سفر خود را به تاجیکستان آغاز کرده است و با امامعلی رحمان رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتوگو داشت.
پس از مذاکرات روسای جمهوری ایران و تاجیکستان 23 تفاهمنامه در زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، حملونقل، گمرک، بازرگانی، دامپزشکی و… بین مقامات ایران و تاجیکستان امضا شد.
حجم مبادلات تجاری بین ایران و تاجیکستان در سالهای اخیر رشد قابلتوجهی داشته است. بر اساس گزارشها، این حجم از حدود 57 میلیون دلار در پنج سال گذشته به 270 میلیون دلار در سال 1402 افزایش یافته است. همچنین برای سال جاری هدفگذاری شده است که این رقم به 700 میلیون دلار برسد، این در حالی است که چندی پیش سفیر تاجیکستان در ایران اظهار داشته است که ظرفیت افزایش حجم تجارت دوجانبه تا یک میلیارد دلار نیز وجود دارد.
طی سالهای اخیر، ایران به تاجیکستان کالاهایی از قبیل نفت پالایششده، ورقهای پلاستیکی خام، پلیمرهای اتیلن، مواد شوینده، سرامیک بدون لعاب، کیفهای بستهبندی، بلوکهای آهنی، پلیمرهای پروپیلن، مواد غذایی آماده، درپوشهای پلاستیکی، انواع پلیاتیلن، دستگاههای پردازش سنگ، طناب و ریسمان، سایر محصولات پلاستیکی، آجیل، ماشینآلات آمادهسازی خاک، چای، لولههای کوچک آهنی، آسفالت، ظروف تزئینی، و فرش صادر کرده است.
علاوه بر این اقلام، فرصتهایی برای صادرات محصولات دیگری از ایران به تاجیکستان وجود دارد که میتوانند نقشی مؤثر در گسترش روابط تجاری میان دو کشور ایفا کنند، همچنین با توجه به مزایای تولیدی ایران، کیفیت بالای محصولات ایرانی و توان رقابت آنها در بازار تاجیکستان، همراه با هزینههای مناسب حملونقل، برخی کالاها دارای مزیت نسبی برای صادرات به این کشور هستند، از جمله این کالاها میتوان به پلاستیک و لاستیک، فرآوردههای غذایی (تبدیلشده یا نگهداریشده)، فلزات آهنی و فولاد، محصولات سرامیکی، مواد شیمیایی، کودهای شیمیایی، منسوجات، قند و شکر، دانههای کاکائو و فرآوردههای آن، مواد معدنی، لبنیات، محصولات شیشهای، آجیل، بقایای گیاهی و خوراک دام، پارچههای مصنوعی، چوب، تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی، مرغ، غلات فرآوریشده، میوه و خشکبار اشاره کرد.
تجار تاجیکی کالاهای ایرانی را اعتباری خرید کنند
رییس اتاق ایران در سفر به تاجیکستان با اشاره به مزیت این کشور با توجه به وجود پنج منطقه آزاد تجاری برای بازرگانان ایرانی گفت: باید در برخی رشتههای صنعتی، تعرفههای ترجیحی بین دو کشور ایجاد شود. ایجاد تعرفه ترجیحی در زمینه محصولاتی نظیر پنبه و پوشاک میتواند مؤثر باشد.
صمد حسنزاده به جایگاه ایران در تولید صنایع دستی اشاره کرد و بیان داشت: ایران از بزرگترین تولیدکنندگان فرش دستباف است و فرشهای نفیس دنیا را تولید میکند؛ محصولاتی که بهعنوان سفیر اقتصادی در خانهها برای مردم دلخوشی ایجاد میکند. سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی ایرانی میتوانند بازار صنایع دستی را در تاجیکستان توسعه دهند.
رئیس اتاق ایران برای تقویت صادرات ایران به تاجیکستان پیشنهاد داد تجار تاجیکی کالاهای ایرانی را بهصورت اعتباری خرید کنند.
حسنزاده اضافه کرد: در بیشتر صنایع بهخصوص صنایع غذایی، مصالح ساختمانی، فولاد، شیشه، کاشی و سرامیک، در و پنجره و کابینت و… فرصتهای بسیار خوبی داریم و این امکان وجود دارد که بهصورت اعتباری برای صادرات با ضمانتنامههای بانکی بهمدت شش ماه در اختیار بازرگانان تاجیکستان قرار دهیم.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=572793