تامین مالی پروژهها با روش شرکتپروژه؛ وزیر اقتصاد در دیدار با هیات رئیسه و روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد که نقش شورای رقابت و سازمان خصوصی باید بازتعریف شود.
به گزارش اقتصادمند، هیات رئیسه و روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی تهران به همراه جمعی از معاونان و مدیران این اتاق، طی نشستی با وزیر اقتصاد، رئیسکل بانک مرکزی، رئیسکل گمرک، رئیسکل بیمه مرکزی، رئیسکل سازمان امور مالیاتی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، معاون سیاستگذاری و راهبری اقتصادی وزارت اقتصاد، رئیس مرکز مطالعات، پایش و بهبود محیط کسبوکار و جمعی از مدیران وزارت اقتصاد، ضمن بیان جدیترین مشکلات و چالشهایی که فعالان اقتصادی و صاحبان کسبوکار با آن مواجه هستند، راهحلهایی که برآیند همفکری و تبادل اندیشهها میان جامعه کارآفرینان و نخبگان بخشخصوصی است را با تصمیمسازان سیاستهای اقتصادی کشور در میان گذاشتند.
وزیر اقتصاد با پذیرش برخی انتقادهای مطرح شده، پیشنهاد اتاق تهران برای تشکیل کارگروههای تخصصی میان این اتاق و وزارت اقتصاد و ادارهکلهای آن را پذیرفت و بر نشستهای فصلی و متناوب میان معاونان و مدیرانکل وزارت اقتصاد با اتاق بازرگانی تهران با هدف طرح مسائل فعالان اقتصادی و رسیدگی به حلوفصل مشکلات بنگاههای تولیدی، خدماتی و بازرگانی تاکید کرد.
عبدالرضا همتی در این نشست و پس از طرح انتقاد از روند خصوصیسازیها، از سوی یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران، گفت: در مورد خصوصیسازیها و آنچه که طی سالهای گذشته در این رابطه صورت گرفته، رهبر معظم انقلاب نیز نقدهای جدی دارند و ایشان پیگیر انجام خصوصیسازیهای واقعی هستند.
وزیر اقتصاد همچنین، ساعاتی پس از دیدار با هیات رئیسه و رؤسای کمیسیونهای مشورتی اتاق بازرگانی تهران، در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: باید از بخشخصوصی حمایت شده و از میزان مداخلات دولت در اقتصاد کاسته شود. رفع تدریجی ناترازیها با توجه جدی به معیشت دهکهای پایین جامعه، توجه جدی به تامین مالی رشد با تاکید بر «شرکت پروژه».
وزیر اقتصاد با بیان اینکه دولت چهاردهم به دنبال آن است که نقش و سهم بخشخصوصی را در اقتصاد ایران افزایش دهد، تصریح کرد که نقش شورای رقابت و سازمان خصوصی باید بازتعریف شود.
عبدالناصر همتی، با بیان اینکه وجود مشکلات و بهخصوص مسائل مربوط به ناترازیها، مانع آن شده که تمرکز دولت برای اصلاحات راهبردی گرفته شود، افزود: برقراری نشستهای گفتوگو و تبادلنظر دو طرفه میان اتاق بازرگانی و دستگاههای دولتی از جمله وزارت اقتصاد، به حل سریعتر مشکلات کمک خواهد کرد.
همتی با تاکید بر اینکه کشور به رشد اقتصادی بالا نیاز دارد، افزود: تامین مالی از محل نظام بانکی کشور و نیز بازار سرمایه، موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر اقتصاد در همین رابطه، نقش شرکت پروژه را در تامین مالی مهم ارزیابی کرد.
در دوران شبه کرونا هستیم
در ادامه این دیدار، رئیس اتاق تهران با اشاره به ارتباط سازنده میان اتاق تهران و وزارت اقتصاد و ارکان اصلی این وزارتخانه در رسیدگی به مسائل و مشکلات اقتصادی، بر ادامه هماندیشیها میان این دو نهاد تاکید کرد و یادآور شد که برای حل فوری مشکلات و چالشهایی که بنگاههای اقتصادی را در تنگنا قرار دادهاست باید تدابیر ویژه و خاص شرایط کنونی اندیشیده شود.
محمود نجفیعرب در همین رابطه، با بیان اینکه در دوره همهگیری کرونا تسهیلات و تدابیر ویژهای برای فعالیت بنگاههای اقتصادی درنظر گرفته شد، افزود: امروز و در شرایط فعلی که اقتصاد کشور در مسیر ناهموار و سنگلاخی که ناترازیهای مختلف آن را پدید آورده است، به سر میبرد، اتخاذ راهحلها و تسهیلات ویژه برای فعالان اقتصادی ضروری و حیاتی بهنظر میرسد.
وی در همین رابطه، تصریح کرد که اتاق تهران طی مکاتبه با وزیر صمت، درخواست برای اعمال تسهیلات ویژه و تعدیل در برخی سیاستهای اقتصادی، به مانند دوره همهگیری کرونا، را پیشنهاد کرده است.
نجفی عرب با بیان اینکه اتاقهای بازرگانی سراسر کشور و فعالان اقتصادی بهطور جدی از تدبیر تکنرخی شدن ارز حمایت میکنند، تصریح کرد که طی سالهای اخیر، اتاق بازرگانی بر استقرار نظام ارز تک نرخی در اقتصاد کشور تاکید کرده و بخشخصوصی مدافع اصلی این بخش از سیاست اقتصادی است.
او ادامه داد: با این حال، مشکلات و موانع پیشروی بنگاههای اقتصادی کم نیست؛ از جمله مشکل تامین نقدینگی بنگاهها که مسئلهای جدی است، بنابراین با تعامل واقعی و همفکری میان بخش خصوصی و سیاستگذاران کشور باید تدابیر لازم برای حل مشکلات اندیشیده شود.
وی سپس یکی از چالشهای جدی در اقتصاد ایران را مداخلات گسترده دولت در حوزههای کسبوکار عنوان کرد و یادآور شد که این رویه، منجر به آن شده که سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی، کمرنگ شود.
رئیس اتاق تهران همچنین، ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم را مزاحم اصلی کسبوکار عنوان کرد و به نمایندگی از بخشخصوصی، این درخواست را مطالبه کرد که راهکاری برای حل این مشکل تدبیر شود. وی در عین حال، این پیشنهاد را مطرح کرد که محل تشکیل هیاتهای حل اختلاف مالیاتی، به اتاق بازرگانی انتقال داده شود و در این زمینه، اتاق تهران آمادگی پذیرش آن را دارد.
نجفیعرب همچنین از وزیر اقتصاد خواست برنامههایی که این وزارت در حوزه تغییر و تحولات مربوط به نرخ ارز دارد را با اتاق بازرگانی و بخشخصوصی به اشتراک گذاشته و این بخش را از آن مطلع کند.
رئیس اتاق تهران همچنین با اشاره به فعالیت رو به جلوی صنعت پلاسما در ایران از حدود 18 سال پیش تاکنون و فعالیت نزدیک به 19 شرکت خصوصی در این صنعت، تصریح کرد که واحدهای پلاسما مورد غضب قرار گرفته و به تازگی دور تازهای از برخوردها با این صنعت از سوی دستگاههای حاکمیتی آغاز شده است.
بسته 250 همت برای تامین نقدینگی پروژهها
رئیسکل بانک مرکزی نیز در این نشست به تصمیم اخیری که در هیات دولت برای جبران نقدینگی بنگاهها اتخاذ شده است، اشاره کرد و گفت: یک بسته 250 هزار میلیارد تومانی برای تامین نقدینگی طرحها و پروژهها درنظر گرفته شده و طبق آن، وزارتخانههای صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان، باید طرحها و پروژههای هر یک از بخشها را به ما معرفی کنند.
محمدرضا فرزین همچنین، بخش دیگری از راهکارهای تامین مالی را اوراق گواهی سپرده خاص عنوان کرد و افزود: اوراق گام و برات الکتروینکی نیز از دیگر راهکارها و اقدام در دست اجرا برای تامین مالی بنگاههاست.
رئیسکل بانک مرکزی در همین رابطه، تصریح کرد که به میزان 200 میلیون دلار، ارز اوراق گام به شرکتها داده میشود که به گفته وی این اوراق برای رفع تعهد ارزی نیز قابل ارائه و پذیرش است. فرزین همچنین به السی داخلی اشاره کرد که به گفته وی، طی امسال تاکنون، حدود 800 هزار میلیارد تومان السی داخلی در بانکها منتشر شده است.
او در ادامه، به مسئله ارز و بازار آن اشاره و حرکت به سمت ایجاد یک بازار واحد برای ارز را از اقدامات دولت چهاردهم بیان کرد و افزود: بهزودی بازار فوروارد و سلففروشی ارز را راهاندازی خواهیم کرد. فرزین در همینباره، تصریح کرد که میزان عرضه ارز در این بازار جدید، روزانه 70 تا 80 میلیون دلار خواهد بود.
وی با بیان اینکه در بازار نیما، معاملات واقعی صورت نمیگرفت، افزود: باید یک بازار تابآور ایجاد میکردیم، ضمن آنکه از شش ماه پیش، خود را برای دوران ریاستجمهوری جدید آمریکا نیز آماده کرده بودیم که اگر کمبود در بازار ارز رخ داد بتوانیم آن را تامین کنیم. در حال حاضر، میزان عرضه ارز را به 60 درصد رساندهایم.
فرزین در بخش دیگی از سخنانش، تصریح کرد که اعتبارات مناسب ارزی و ریالی برای صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کشور درنظر گرفته شدهاست. وی افزود: ارز به اندازه کافی وجود دارد و نگرانی نداریم.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین در پاسخ به پرسش مطرح شده از سوی یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران، تصریح کرد که نرخ ارز 28500 تومان برای تخصیص کالاهای اساسی که تامین این کالاها طی ابتدای سال آینده و فروردین ماه توسط واردکنندگان انجام شده باشد، به نرخ اسفندماه امسال محاسبه خواهد شد.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین، درباره مطالبه بانکها از متقاضیان دریافت تسهیلات مبنی بر معدل مانده حساب بانکی شرکتها، این را عنوان کرد که بنگاهها و متقاضیان تسهیلات بانکی موارد خارج از مقررات را به بانک مرکزی اعلام کنند تا بخش نظارتی این نهاد مورد رسیدگی قرار دهد.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=572796