به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، احسان مصطفوی، عضو هیات علمی انستیتو پاستور و مدیر پروژه مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا در برنامه «تهران ما سلامت رادیو تهران» درباره وضعیت کارآزمایی بالینی فاز 3 و صدور مجوز تزریق اضطراری این واکسن، گفت: مرحله سوم کارآزمایی بالینی این واکسن به صورت مشترک در ایران و کوبا دنبال شد.
وی ادامه داد: مطالعه فاز سوم این واکسن در ایران از 6 اردیبهشت آغاز شد و 24 هزار داوطلب در 8 شهر کشور وارد این مطالعه شدند. تمامی داوطلبان دو دز خود را دریافت کردند و قرار شد داوطلبان دو شهر یزد و زنجان دوز سوم که همان دوز یادآور است را دریافت نمایند.
مدیر پروژه مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا افزود: از روز شنبه 5 تیرماه تزریق دوز یادآور در زنجان آغاز شده و طی کمتر از 10 روز به پایان خواهد رسید. خوشبختانه تا به امروز عوارض جدی منتسب به تزریق در هیچ کدام از داوطلبان دیده نشده است اما آنچه مهم است بحث اثر بخشی واکسن است.
مصطفوی افزود: داوطلبان پس از دو هفته از تزریق دز دوم در حدود 2 تا 3 ماه مورد پیگیری قرار می گیرند. پیش بینی ما این است که برای اواخر مرداد تا اوایل شهریور گزارش اولیه اثربخشی واکسن تهیه شده باشد.
وی خاطرنشان کرد:همزمان با مطالعه فاز 3 تولید واکسن در انستیتو پاستور شروع شده و دنبال می شود. گزارشهای اثربخشی واکسن در ایران و کوبا به سازمان غذا و دارو تحویل داده میشود و تصمیم گیری نهایی برای صدور مجوز تزریق اضطراری توسط سازمان غذا و دارو و در صورت صلاحدید انجام خواهد شد. بنا بر زمزمههایی که شنیده میشود این هفته یا اوایل هفته آینده مجوز تزریق اضطراری واکسن مشترک ایران و کوبا صادر خواهد شد.
عضو هیات علمی انستیتو پاستور افزود: با هدفگذاری انجام شده تا آخر تابستان 3 میلیون دز واکسن تحویل وزارت بهداشت میشود ولی با افزایش ظرفیت امیدواریم تولید از اوایل پاییز به 2 تا 3 برابر برسد.
مصطفوی از قیمت واکسن پاستورکواک برای تحویل به وزارت بهداشت اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: تعرفه این واکسن بر اساس مستندات ارائه شده به سازمان غذا و دارو انجام خواهد شد که هنوز عددی اعلام نشده است.
مدیر پروژه مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا با تاکید بر مطالعات فاز 3 بالینی بر روی طیف سنی بالای 18 سال گفت: کشور کوبا مطالعات خود بر روی طیف سنی زیر 18 سال را هم آغاز کرده است.بعد از اینکه مجوزهای لازم برای تزریق این واکسن صادر شود؛ واکسن در اختیار وزارت بهداشت قرار می گیرد و بر اساس سند ملی واکسیناسیون افرادی که در اولویت قرار می گیرند این واکسن را دریافت خواهند کرد که طبیعتا افراد مسن و پرخطر در صدر اولویت ها هستند.
مصطفوی به هموطنان اطمینان داد: نهایت سعی در انستیتو پاستور صورت می گیرد تا واکسنی بی خطر، امن و اثر بخش تحویل مردم شود تا اعتماد یکصدساله نسبت به این موسسه ادامه یابد.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=105980