گروه سلامت خبرگزاری فارس- محمد تاجیک:کرونا دوباره جان گرفته است و با شکل بروز شده خود جولان مجدد را در کشور آغاز کرده است. وضعیت کنونی کرونا در کشور باعث بروز نگرانیهای زیادی شده است و همه مسؤولان حوزه بهداشت و درمان نسبت به آغاز پیک پنجم کرونا هشدار میدهند.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت ۸ هزار و ۳۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۱۲۰ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۴۱ هزار و ۳۷ نفر رسید و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۴ هزار و ۶۲۷ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون دو میلیون ۹۱۴ هزار و ۸۳۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
در کشور شهر آبی نداریم
در حال حاضر پس از آخرین بررسیها کشور دارای ۹۲ شهرستان قرمز، ۱۸۳ شهرستان نارنجی، ۱۷۳ شهرستان زرداست و تعداد شهرستان آبی در کشور صفر است.به طوری که بر اساس آخرین وضعیت کرونایی کشور اکنون:
استان اصفهان: شهر اردستان
استان ایلام: شهر مهران
استان بوشهر: شهرهای تنگستان، جم، دشتی، دیلم، عسلویه، گناوه
استان تهران: شهرهای اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پردیس، تهران، دماوند، ری، شمیرانات، فیروزکوه، قرچک، ورامین
استان خراسان جنوبی: شهرهای نهبندان،استان خراسان شمالی: اسفراین، بجنورد
استان خوزستان: شهرهای امیدیه و اندیمشک
استان سیستان و بلوچستان: شهرهای ایرانشهر، بمپور، خاش، زابل، زاهدان، زهک، سراوان، سرباز، میرجاوه، نیک شهر
استان فارس: شهرهای جهرم،خنج، داراب، زرین دشت، قیر و کارزین، کازرون، کوار، گراش، لارستان، لامرد
استان کردستان:شهر دهگلان
استان کرمان:شهرهای ارزوئیه، بم، جیرفت، رابر، رفسنجان، رودبار جنوب،ریگان،سیرجان،عنبرآباد، فاریاب، فهرج، قلعه گنج، کرمان، کهنوج، منوجان، نرماشیر
استان کرمانشاه: شهر گیلانغرب
استان کهگیلویه و بویر احمد:شهر گچساران
استان گلستان: شهرهای آزادشهر، علی آباد، گنبد کاووس، مینودشت
استان گیلان: شهر آستارا
استان لرستان: شهرهای پلدختر، خرم آباد
استان مازندران: شهر آمل، چالوس، قائم شهر، محمودآباد
استان مرکزی: شهر خمین
استان هرمزگان: شهرهای بستک، بندر لنگه، بندرعباس، پارسیان، حاجی آباد، خمیر، رودان، سیریک، قشم، کیش، میناب و در استان یزد شهرهای اردکان، تفت، خاتم، مهریز، میبد، یزد در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
حسن روحانی،رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با بیان اینکه ما در یک شرایط خاص کرونایی قرار گرفتیم، اظهار کرد: ما در مسیر افزایش این بیماری هستیم، در هفتههای گذشته اعلام شده بود که ویروس جدید دلتا از مناطق جنوب و جنوب شرقی وارد کشور شده است و باید مراقبت شود که این ویروس به داخل کشور سرایت نکند.
وی افزود: متاسفانه ما این ایام مسائلی داشتیم که به شیوع کرونا کمک کرد، انتخابات و به خصوص انتخابات شوراها که گزارش هایی که به ما رسید، آن مهمانیهایی که میدادند و سفرههایی که در برخی جاها میانداختند، متناسب با پروتکلها نبود.
پایان کرونا معلوم نیست
روحانی یادآور شد: سفرهای تابستانی را هم داریم که قبلاً ماه رمضان و عید فطر هم بوده و همه اینها دست به دست هم میدهند. باید همه مقررات مناطق قرمز و نارنجی اجرا شود، اگر این موارد با تردید مواجه شود ما به مشکل میخوریم. این بیماری که معلوم نیست تا کی میهمان ناخوانده جامعه ما میماند و نتیجه بیتوجهی به مقررات همین وضعیت میشود.
رئیسجمهوری ادامه داد: اروپا و کشورهای پیشرفته میگویند به خاطر واکسنی که زدهاند شرایط مناسب شده و همه رستورانها، تالارها و مراکز ورزشی فرهنگی را باز میکنند، سه تا چهار هفته بعد دوباره هجوم این بیماری و ویروس به نوعی و شکلی دیگر مشاهده میشود و دوباره محدودیتها را ایجاد میکند. مشخص است ابعاد این ویروس را نشناختند و کرونا هر زمانی قدرت خود را نشان میدهد.
کرونا درد بی درمان است
وی با تاکید بر اینکه کرونا غیرقابل درمان است، گفت: این ویروس عوارض جانبی را ایجاد میکند که آن عوارض جانبی به طوری قابل درمان است، اما اگر بگوییم این ویروس داروی مشخصی دارد میتواند در چند نوبت مصرف شود و این ویروس تمام شود چنین چیزی نداریم؛ در واقع باید بگوییم غیرقابل درمان است.
کرونای هندی در حال گسترش در جهان
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آخرین جلسه این ستاد، اظهار داشت: ویروس دلتا یا کرونای هندی در حال گسترش است و اکنون 68 کشور درگیر این ویروس شدهاند.
وی ادامه داد: در روز گذشته 1600 مرگ در برزیل و 750 مرگ در هند ثبت شد؛ ضمن اینکه در اندونزی در حال افزایش است.
کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی به زیر 70 درصد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور شاهد افزایش روند شیوع کرونا هستند، اظهار داشت: متأسفانه با افت رعایت پروتکلهای بهداشتی روبرو هستیم؛ به طوری که میزان رعایتها به کمتر از 70 درصد رسیده و این بسیار پایین است؛ چراکه برای اثرگذاری پروتکلها باید این عدد بالای 85 درصد باشد.
رئیسی با بیان اینکه ویروس دلتا قدرت سرایت و مرگ و میر بسیار بالایی دارد و میزان بستری و مرگ و میر آن نیز بالا خواهد بود، یادآور شد: اکنون 92 شهر در وضعیت قرمز قرار دارند، ضمن اینکه بیشتر از نصف استانهای کشور درگیر موج ویروس دلتا شدهاند. البته در برخی استانها مانند اصفهان و در شهر اردستان، شهر مهران در ایلام و استانهای خراسان شمالی، جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه فقط یک شهر در وضعیت قرمز قرار دارند.کرونای هندی با قدرت بسیار زیاد سرایت و کُشندگی
وی از قرمز بودن وضعیت کرونایی در 10 شهر استان تهران خبر داد و گفت: در استان فارس شهرهای جنوب و جنوب شرقی، در استان کرمان 15 شهر و در استان هرمزگان 11 شهر در وضعیت قرمز قرار دارد.
تشدید کنترل مرزهای کشور
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به تصمیمات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا، یادآور شد: در جلسه ستاد تاکید بسیار زیادی به کنترل مرزها به ویژه مرزهای شرقی شد؛البته نیروی انتظامی، ستاد کل نیورهای مسلح و سپاه تاکنون اقدامات خوبی برای کنترل مرزهای شرقی انجام دادهاند، اما تاکید شد تا این کنترلها تشدید شود.
تعطیلی مراکز اداری در سیستان و بلوچستان
رئیسی با تاکید بر اینکه تامین امکانات بیشتر برای استان سیستان و بلوچستان مورد توجه قرار گرفت، اضافه کرد: مشکل تخت بیمارستانی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد، اما میزان رعایت پروتکلها در این استان کمتر از 50 درصد است؛ در نتیجه قرار شد در این استان بسیاری از ادارات و اماکن مانند بانکها تعطیل باشند.
دورکاری 70 درصد کارمندان در استان تهران
وی ابراز داشت: حداکثر 30 درصد کارمندان در شهرهای دارای وضعیت قرمز بر سر کار حاضر شوند و 70 درصد دورکار باشند، ضمن اینکه در استانهای یادشده حداکثر 50 درصد کارمندان در ادارات مستقر باشند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: طی هفته آینده روند واکسیناسیون بهتر خواهد شد و سرعت بیشتری خواهد داشت؛ البته در سطح کشور شاهد ازدحام جمعیت در برخی مراکز بودیم؛ به طوری که در تهران دو سه مرکز تجمیع چنین وضعیتی داشت، اما مراکز تجمیع افزایش یافته است.
مردم نگران واکسن نباشند
رئیسی با تاکید بر اینکه مردم نگران دز دوم واکسن نباشند، خاطرنشان کرد: تقریبا واکسیناسیون گروههای سنی اعلام شده در شرایط مطلوبی قرار دارد و هفته آینده به احتمال زیاد گروههای سنی جدید وارد چرخه واکسیناسیون خواهند شد؛ضمن اینکه تاکنون 300 هزار دز واکسن برکت به دست وزارت بهداشت رسیده و امیدواریم در هفته آینده تعداد بیشتری واکسن داخلی باضافه واکسنهای خارجی به دست ما برسد.
وی با بیان اینکه تاکنون 7 میلیون دز واکسن بین مردم توزیع شده است، تصریح کرد: تقریبا 2 میلیون نفر دز اول و دوم را دریافت کردند و 4 میلیون نفر تنها دز اول را دریافت کرده و در هفته آینده نیز وضعیت تامین واکسن مطلوبتر خواهد بود؛ ضمن اینکه بر اساس برنامهریزیها در شهریور ماه حداقل 10 میلیون واکسن داخلی به دست ما خواهد رسید و تا پایان سال جاری تمام گروههای هدف کشور را واکسینه خواهیم کرد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر اینکه مردم برای واکسیناسیون حتما به سیستم نوبتدهی توجه کرده و از مراجعه حضوری خودداری کنند، متذکر شد: حدود 870 مرکز تجمیع واکسیناسیون و 75 مرکز در تهران داریم؛ ضمن اینکه اکنون توانایی واکسیناسیون روزانه 200 تا 300 هزار نفر را داشته و این میزان میتواند به روزانه 500 هزار دز برسد.
رئیسی تاکید کرد: اگر رعایت پروتکلها صورت نگیرد پیک پنجم کرونا را در پیش خواهیم داشت.
غلامرضا عباس پاشا،معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران در مورد وضعیت دورکاری کارمندان اظهار داشت:طبق آخرین وضعیت اعلامشده از سوی ستاد مقابله با کرونای کشور، استان تهران از امروز شنبه ۱۲ تیر در وضعیت قرمز قرار میگیرد و بر همین اساس ۷۰ درصد از کارمندان ادارات و مراکز باید به صورت دورکاری به فعالیت بپردازند.
وی ادامه داد: ۳۰ درصد دیگر نیروها نیز باید در محل کار خود حضور یابند و حضوری فعالیت کنند؛ همچنین مشاغل ضروری نیز به صورت ۵۰ درصد باید فعالیت کنند؛ یعنی ۵۰ درصد به صورت حضوری فعالیت کنند و ۵۰ درصد دیگر نیز باید از دورکار شوند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران گفت: به دلیل هوشمندسازی که در وضعیت رنگبندی شهرها صورت گرفته، به محض تغییر رنگ یک شهر، محدودیتها و شرایط مصوبشده اعمال میشود که دورکاری هم از جمله آنهاست. این اتفاق باعث شده تا در صورت تغییر رنگ از سفید به زرد یا زرد به نارنجی یا نارنجی به قرمز و برعکس، شرایط به صورت سیستماتیک تغییر کند و نیازی به ابلاغ آن هم نباشد.
کرونا دلتا در 98 کشور جهان
تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: سویه دلتای کروناویروس که دست کم در ۹۸ کشور جهان گسترش پیدا کرده، به سرعت در حال تبدیل شدن به گونه غالب در بسیاری از کشورهاست.
به گفته دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، جهان در دوره خطرناکی از همه گیری بیماری کووید-۱۹ قرار دارد که با سویههای مسری تر کروناویروس همچون دلتا مواجه است. این سویه به سرعت در حال تبدیل شدن به گونه غالب در بسیاری از کشورهاست.
آدهانوم افزود: سویه دلتا خطرناک است و روند تکامل و جهش یافتن آن ادامه دارد؛ به همین دلیل ضرورت دارد تا پیوسته مورد ارزیابی قرار بگیرد و با واکنشهای بهموقع مواجه شود. در حال حاضر این سویه از ویروس در دست کم ۹۸ کشور شناسایی شده و به سرعت در کشورهایی با میزان واکسیناسیون گسترده و محدود گسترش پیدا کرده است.
سید محمد هاشمیشهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهارداشت: با فوت۱۶مورد جدید شمار فوتیهای کرونا در سیستان و بلوچستان به یکهزار و ۶۲۵نفر رسید.
وی با بیان اینکه ۶۵۸ بیمار حاد تنفسی و ۳۴۲مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند، افزود: مردم در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون میروند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.
وی ادامه داد: از آنجایی که کشف راههای انتقال کرونا و عوارض ناشی از آن نیازمند گذشت مدتزمانی از شیوع و اپیدمی ویروس است و سپس بر اساس یافتههای علمی رفتار عامل بیماری شناسایی میشود ضروریست شهروندان تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
جولان کرونای انگلیسی و هندی در سیستان و بلوچستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: افزونبر ۹۰ درصد موارد مثبت کرونا در سیستان و بلوچستان از نوع جهش یافته انگلیسی و دلتا است.
وضعیت فوق بحرانی در سیستان و بلوچستان
هاشمی از وضع فوق بحرانی کرونا در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: شهرهای زاهدان، چابهار، ایرانشهر، زابل به دلیل رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در وضعیت قرمز است.
وی بیان کرد: روزانه افزونبر ۲ هزار و ۳۰۰ تست کرونا در سیستان و بلوچستان انجام میشود که حدود ۳۹ درصد آنان مثبت است.
افزایش جانباختگان کرونایی در سیستان وبلوچستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: شدت بیماری زایی ویروس جهش یافته همراه با تاخیر در مراجعه بیماران به مراکز درمانی و خود درمانی سبب افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان شده است.
وی اظهارداشت: ۶۰ درصد از مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان سن بین ۳۰ تا ۶۰ سال دارند که باید حواسمان به این مساله باشد.
هاشمی تصریح کرد: با گذشت ۱۷ ماه از شیوع همه گیری کووید-۱۹، عملکرد کادر بهداشت و درمان همچنان قابل قبول و تحسین برانگیز است.
وی بیان کرد: در نقطه فوقانی شدیدترین موج همه گیری کرونا در سیستان و بلوچستان هستیم ولی به لطف خدا و همت مجموعه همکارانمان هنوز هم مشکلی در داروهای ضد ویروسی، اقلام حفاظت فردی و تجهیزات پزشکی نداریم.
استاندار سیستانو بلوچستان میگوید آمار ابتلای روزانه به کرونا در این استان به ۱۲۰۰ نفر و آمار روزانه مرگومیر کروناهم به ۱۹تن رسیده که با آمار کشور ۲۲۰میلیوننفری پاکستان برابری میکند.
با تاکید بر اینکه باید مرزهای استان سیستان و بلوچستان به دلیل شیوع سویه دلتا ویروس کرونا بسته شود، گفت که امروز از وزیر بهداشت در جلسه ستاد مبارزه با کرونا خواستم که یک هفته دیگر استان سیستان و بلوچستان را تعطیل کند.
حسینعلی شهریاری،رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره آخرین وضعیت گسترش سویه دلتای ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان، گفت: استان سیستان و بلوچستان از لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد؛ منتها همه امکانات بسیج شده، وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی استان سیستان و بلوچستان اعلام کرده که هر امکاناتی را لازم دارند تهیه کنند و به آنها دارو و تجهیزات مورد نیاز در اکثر وقت داده میشود. به هلال احمر هم اعلام شده که هر امکاناتی را میخواهند بگویند.
درخواست تعطیلی یک هفتهای در سیستان و بلوچستان
وی افزود: سپاه، بسیج و نیروهای مسلح هم به میدان آمده و کمکهای لازم را انجام میدهند. همچنین تیم واکنش سریع در استان مستقر شده و امکانات و تجهیزات را فرستاده اند و معاون وزیر هم در استان حضور دارد.
امروز هم از وزیر بهداشت در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا خواستند که حداقل یک هفته دیگر استان سیستان و بلوچستان را تعطیل کند.
شهریاری با تاکید بر اینکه مردم استان سیستان و بلوچستان باید پروتکل ها را رعایت کنند، گفت: متاسفانه سویه دلتا به سرعت گسترش پیدا می کند.
رعایت 42 درصدی پروتکلها در سیستان و بلوچستان
نماینده زاهدان اظهار کرد:متاسفانه استفاده از ماسک در استان سیستان و بلوچستان ۴۲ درصد است. فاصله گذاری رعایت نشده و دستها هم مرتب شسته نمیشود. این اولین پیک جدی است که استان سیستان و بلوچستان را درگیر کرده به همین دلیل ما از تیم واکنش سریع در تهران خواستیم که حضور پیدا کرده و تجربیات را به همکاران در استان انتقال دهد.
باید مرز سیستان و بلوچستان با پاکستان بسته شود
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی باید مرز استان سیستان و بلوچستان با پاکستان بسته شود، گفت: ما همجوار با پاکستان هستیم و احتمال انتقال بیماری زیاد است. امروز شاهد این وضعیت در استان سیستان و بلوچستان هستیم.اکنون هم باید مرزهای هوایی، دریایی و زمینی در استان سیستان و بلوچستان بسته شود و کنترل شده تا درمانهای لازم صورت گیرد.
در استان هرمزگان شهرستانهای بستک، بندر لنگه، بندرعباس، پارسیان، حاجی آباد، خمیر، رودان، سیریک، قشم، کیش، میناب در وضعیت قرمز هستند.دیگر شهرهای هرمزگان نیز در وضعیت نارنجی هستند.
هم اکنون بیش از 700 نفر در بیمارستانهای استان بر اثر کرونا بستری هستند که حدود 100 نفر از آنان در آیسییو قرار دارند.
وضعیت هرمزگان برای بیش از 10 هفته است که در شرایط قرمز قرار دارد و روز به روز وضعیت بحرانیتری به خود میگیرد.
سردار سید تیمور حسینی جانشین پلیس راهور ناجا در گفتوگو با خبرنگار انتظامی خبرگزاری فارس در خصوص «آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای مواصلاتی کشور و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا»، اظهار داشت: در حال حاضر تردد عادی و روان خودروها در محورهای مواصلاتی کشور در جریان است.
سفر «به» و «از» شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است
جانشین پلیس راهور ناجا با بیان این مطلب که بر طبق آخرین رنگبندی اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا، ۹۳ شهر در وضعیت قرمز ،۱۷۳ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد قرار گرفتهاند در خصوص وضعیت سفر بین شهری، اعلام کرد: براساس این رنگ بندی، سفر «به» و «از» شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است.
تردد در شهرهای قرمز جریمه یک میلیون تومانی و سفر به شهرهای نارنجی جریمه ۵۰۰ هزار تومانی دارد
سردار حسینی، تصریح کرد: خروج خودروهای بومی از شهرهای قرمز و نارنجی و ورود خودروهای غیر بومی به این دسته از شهرها ممنوع بوده و تردد در شهرهای قرمز جریمه یک میلیون تومانی و سفر به شهرهای نارنجی جریمه ۵۰۰ هزار تومانی دارد.
ادامه محدودیت های تردد شبانه در کشور
وی گفت: ممنوعیت تردد شبانه در تمام شهرهای کشور از ساعت ۲۲ تا ۳ صبح اعمال شده و جریمه ۲۰۰ هزار تومانی برای متخلفان اعمال خواهد شد.
جانشین پلیس راهور ناجا از حضور گشتیهای پلیس راه و راهور ناجا در ورودی و خروجی شهرها و جادههای بین شهری خبر داد و گفت: علاوه بر رصد مأموران پلیس راهور، دوربینهای هوشمند جادهای نیز تخلفات تردد رانندگان را اعمال قانون میکنند.
ممنوعیت سفر از ۱۲ کشور
همچنین روز جمعه ۱۱ تیر ماه اعلام شد که بر اساس آخرین دستورالعمل ستاد ملی کرونا پیرو تصمیم وزارت بهداشت، ورود از ۱۲ کشور به ایران ممنوع و محدودیتها برای مسافران ورودی از ۲۴ کشور دیگر بیشتر شد.
دقت کنیم! اکنون شرایط کرونایی کشور وارد مرحله جدید و قابل تأملی شده است و ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی بیشتر احساس میشود؛ چراکه هر نوع بی تفاوتی و سهل انگاری در مسیر مبارزه با این ویروس مهلک، عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت و میتواند آمار جانباختگان کرونا را بالا ببرد؛ خانوادههای بیشتری را داغدار عزیزان خود کرده و تعداد افزونتری را زمینگیر مراکز درمانی کند.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=113984