به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، پیمان صابریان رئیس مرکز اورژانس تهران در برنامه «سلام تهران» که 10 مرداد از شبکه پنج سیما پخش شد، با اشاره به ذئ چندان شدن زحمات اورژانس تهران در ایام کرونا، یادآور شد: پس از ورود کووید 19 به کشور، همکاران ما بار مضاعفی را به دوش کشیدند. چون در فوریتهای پزشکی، ما مکلفیم که در کوتاهترین زمان، خدمات اولیه را به مددجو ارائه دهیم. پس از ورود کووید در اسفند 1398، استرسهای مقابله با این بیماری بسیار زیاد بود و همکاران بنده بدون شناخت و اطلاعات دقیق به این بیماری، پای کار آمدند و به مردم خدمات دادند.
وی دربارۀ اقدامات انجام شده توسط اورژانس تهران در ایام کرونا، گفت: از همان ابتدای شروع این بیماری، انتقال افراد مبتلا به بیمارستان و همچنین ارائه خدمات اولیه مثل مایع درمانی و اکسیژن تراپی، توسط اورژانس به افرادی که در قرنطینه خانگی بودند، انجام میشد. از ابتدای شیوع کرونا تا کنون، اورژانس تهران، چهار شهید مدافع سلامت را داشته است. بعضی از این افراد، اواخر خدمت خود را میگذراندند؛ ولی پا پس نکشیدند و تا آخرین لحظه برای ارائه خدمت به مردم ایستادند.
وی با اشاره به مشارکت اورژانس تهران در تزریق واکسیناسیون عمومی کرونا، اظهار کرد: تقریبا از 10 روز پیش، طبق دستور دکتر نمکی و دکتر کولیوند، قرار بر این شد که اورژانس تهران در روند واکسیناسیون کمک کنند و به آن سرعت ببخشند. ما حدود 17 مرکز واکسیناسیون را در تهران فعال کردیم. شش پایگاه خودرویی داریم که افراد میتوانند با ماشین شخصی برای دریافت واکسن تشریف ببرند. 11 مرکز هم به صورت فردی به مردم در زمینه واکسیناسیون ارائه خدمت میکند. علاوه برآن پنج اتوبوس آمبولانس، دو موبایل کلینیک و چهار آمبولانس را فعال کردیم تا اگر در مرکزی تراکم جمعیت ایجاد شد، همکاران عملیات ویژه به سرعت وارد عملیات شوند تا از تراکم مراجعین و مدت انتظار بکاهند. خدا را شکر، تا کنون همه اقدامات به خوبی انجام شده و سرعت واکسیناسیون بالا رفته است.
صابریان با اشاره به حجم بالای مأموریتهای اورژانس تهران، خاطرنشان کرد: از ابتدای فرآیند شروع واکسیناسیون، اورژانس تهران آمادگی خود را در زمینه تزریق واکسن کرونا و ارائه خدمات اعلام کرد. اورژانس، سازمانی چابک و چالاک است و روزانه با تعداد زیادی مأموریت روبه رو است. با توجه به 2500 نیروی عملیاتی در تهران، روزانه تقریبا پنج هزار مأموریت صورت میگیرد. بالغ بر 20 تا 25 هزار تماس را پاسخگو هستیم. حداقل 40 درصد این تماسها، مشاورۀ کرونا است.
وی با بیان اینکه شرایط تحریمی باعث ایجاد مشکل در ورود واکسن واکسن به کشور و کند شدن روند واکسیناسیون شده بود، گفت: شرایط تحریمی ایران باعث شده بود که ورود واکسن کرونا به کشور، سخت باشد. در حال حاضر تعداد زیادی واکسن وارد کشور شده و در حال توزیع است. به نظرم هر تعداد واکسن که وارد کشور شود را میتوانیم به سرعت تزریق کنیم. به جای اینکه واکسیناسیون دو میلیون واکسن طی یک هفته انجام شود، میتوان در چهار روز انجام داد. تسریع در روند واکسیناسیون، باعث افزایش روحیه در افراد میشود و آن فرد از نظر روانی و اجتماعی میتواند خدمات بهتری را به جامعه خود ارائه دهد.
رئیس مرکز اورژانس تهران در ادامه با اشاره به تزریق روزانه 30 تا 40 هزار واکسن توسط اورژانس تهران، بیان کرد: ورود واکسن در این مدت بسیار دچار مشکل بود، ولی اکنون روند بسیار خوبی را داریم. ما هم اکنون روزانه حدود 30 الی 40 هزار تزریق را در تهران انجام میدهیم. در صورت وجود واکسن، با 24 ساعته کردن مراکز خود، قادر به افزایش تعداد تزریق به صورت شبانهروزی هم هستیم.
صابریان در پایان گفت: جامعه واکسینه شده از لحاظ اجتماعی و اقتصادی آرامتر هستند و کمتر دچار پیکهای مختلف میشوند. تعداد زیادی از بیماران ما، افرادی هستند که در قرنطینه خانگی به سر میبرند و یا عوارض ناشی از کرونا را دارند. حدود 20 الی 25 درصد ماموریتها برای این افراد است که بار زیادی را برای اورژانس کشور ایجاد میکند. قطعا تسریع روند واکسیناسیون عمومی در جامعه، عوارض ناشی از کرونا را کمتر کرده و بار کاری ما را نیز کاهش میدهد.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=147130