سید محمدجواد ابطحی در گفتوگو با ایسنا درباره مهمترین اولویتهای کشور با توجه به استقرار کابینه سیزدهم، اظهار کرد: همان طور که مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای هیات دولت تأکید کردند اولویت اصلی کشور بهبود وضعیت معیشتی و تأمین سلامت مردم است. هماکنون بیکاری، تورم و کاهش ارزش پول ملی فشار سنگینی را بر مردم تحمیل کرده است که دولت جدید باید به این امور رسیدگی کامل کند تا رضایت مردم جلب شود، چراکه وضعیت کنونی برازنده نظام جمهوری اسلامی نیست.
وی افزود: درباره وضعیت کرونا معتقدم یک کرونا هراسی در دنیا شکل گرفته است، به طوری که در کشورهایی که علم پزشکی از پیشرفت بیشتری برخوردار است کرونا هم در این کشورها بیشتر جولان میدهد، در حالی که کشورهایی که از پزشکی مدرن محرومند ویروس کرونا چندان ظهور و بروزی ندارد، اما به هر حال مردم ایران گرفتار این ویروس شدهاند و محدودیتهای نصف و نیمه که گاهی جدی و گاهی شل گرفته میشود مشکل را حل نکرده است.
این نماینده سابق مجلس گفت: اظهار نظرهای متناقضی هم از کارشناسان و حتی ستاد کرونا شنیده میشود که این سخنان در بین مردم ایجاد بیاعتمادی کرده است. به همین دلیل مردم هم کم کم نسبت به کرونا بیتفاوت شدهاند که این بیتفاوتی میتواند خطرناک باشد. دولت جدید به غیر از واردات واکسن جدا از اینکه برخی هم واکسن نمیزنند باید اعتماد مردم را به دست آورد چرا که این اعتماد طبق فرمایش مقام معظم رهبری ضربه دیده است.
ابطحی تصریح کرد: دولت باید بین دستگاههای مختلف برای حل مشکل معیشت و کرونا هماهنگی ایجاد و از شعار پرهیز کند. اینکه برخی مسئولان مرتب میگویند باید این کار یا آن کار را انجام داد این بایدها مشکلی را حل نمیکند، بلکه در عمل باید این مشکلات حل شود و بعد از انجام کار بگویند این کار را انجام دادیم تا اعتماد مردم جلب شود. با وعدههای نشدنی نباید توقع مردم را بالا ببرند، همان طور که در گذشته وعدههای زیادی داده شد، اما به این وعدهها عمل نشد.
وی افزود: باید قبول کنیم که تحریم هستیم و در حوزه بهداشت در سطح جهان بیرحمی وجود دارد. غربیها حرف از حقوق بشر میزنند، اما در واقع منظور آنان از حقوق بشر، حقوق بشر اروپایی و آمریکایی است. خارجیها در دادن واکسن به ایران چندان حسن نیت نداشتند، اما بحث اصلی این است که آیا میتوانستیم از ظرفیتهای داخلی خود در تولید واکسن بهتر استفاده کنیم؟ معتقدم میتوانستیم، اما مجوزهای تولید واکسن دیر صادر شد. در این زمینه باید دیپلماسی کشور بهتر فعال میشد تا ورود واکسن بهکندی انجام نشود. مهم این است که ورود واکسن از مبادی مطمئن باشد.
این نماینده سابق مجلس، خاطرنشان کرد: بیشتر باید در داخل به سالمسازی بپردازیم و واکسنهای جدیدتر نیز با توجه به جهش ویروس کرونا تولید کنیم. رهبری به درستی فرمودند که به آمریکا و انگلستان در واردات واکسن نمیتوانیم اعتماد کنیم و مسئولان و دولت باید تلاش کنند از کشورهای مطمئن و پیشرفته دیگری واکسن وارد کنند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اولویتهایی که دولت به شکل جدی باید به آن بپردازد مقوله فرهنگ است، چراکه قوام و ماندگاری یک جامعه و نظام سیاسی بستگی به فرهنگ و انتقال ارزشهای اصیل فرهنگی ایرانی و اسلامی به نسلهای آینده است. موضوع فرهنگ مغفول مانده است و در چهار دهه گذشته در این زمینه پیشرفت خاصی نکردهایم که این امر سبب رویکردهای زشتی در بخشهایی از جامعه شده است. برای مثال از هر سه ازدواج یک ازدواج به طلاق منجر میشود و حتی برخی افراد جشن طلاق برگزار میکنند که این امر نمونهای از ارتجاع فرهنگی است.
این نماینده سابق مجلس گفت: همچنین در برخی موارد میبینیم که فرهنگ بیگانگان مسلط شده به طوری که امروز فریضه امر به معروف و نهی از منکر فراموش شده است. امیدواریم دولت با هماهنگی سایر قوا بتواند فرهنگ کشور را ساماندهی کند. اما محور همه این موضوعات عدالت است به شکلی که مردم باید طعم عدالت را بچشند و شاهد تبعیض نباشند.
ابطحی تصریح کرد: مهمترین نیاز امروز جامعه احیای اخلاق علوی و نبوی است و در کل خصیصه ایرانیها همیشه کمک به هم نوع بوده است که امروز این مهم در حال کمرنگ شدن است. برای مثال برادرها و خواهرها در برخی موارد چند سال یکدیگر را نمیبینند که دلیل این مشکل این است که هدف اصلی ما مادیات و دنیاطلبی شده است. وقتی مردم برخی مسئولان را میبینند که در کار دنیاطلبی از یکدیگر سبقت میگیرند طبیعی است که به مادیات تمایل پیدا کنند.
انتهای پیام
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=180886