به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس آیین تجلیل از واقفان و ناذران آستان قدس رضوی با حضور جمعی از واقفان و مسئولان آستان قدس رضوی در بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی برگزار شد.
تلاش ما اجرای دقیق نیت واقف است/ تشکیل بنیاد موقوفات آستان قدس رضوی
در ابتدای برنامه سعید جعفری مدیر عامل سازمان موقوفات آستان قدس رضوی در تهران طی سخنانی ضمن تقدیر از زحمات واقفان و ناذران آستان قدس گفت: تلاش ما توسعه موقوفات و اجرای دقیق نیت واقف است و با شکلگیری بنیاد موقوفات انشاالله دستاوردهای بیشماری خواهیم داشت.
۳۵ درصد موقوفات آستان قدس رضوی مربوط به بعد از انقلاب است
وی با بیان اینکه ۳۵ درصد از موقوفات آستان قدس مربوط به بعد از انقلاب است، گفت: استان تهران بعد از خراسان رضوی از نظر کمی و کیفی بیشترین موقوفات را دارد.
ثبت ۴۵ مورد وقف در ۱.۵ سال اخیر به ارزش ۲۵۰۰ میلیارد ریال در استان تهران
جعفری ادامه داد: براساس اسناد موجود موقوفات آستان قدس در تهران قدمت ۲۰۰ ساله دارد و قدیمیترین موقوفات مربوط به دوران قاجار است. همچنین در ۱.۵ سال اخیر ۴۵ مورد وقف به ارزش ۲۵۰۰ میلیارد ریال در استان تهران ثبت شده که بیشترین واقفان هم بانوان بودند.
پایدار بودن، مردمی بودن و ماندگار بودن سه ویژگی وقف
در ادامه حجتالاسلام اصغری مدیر مشارکتهای بنیاد بهرهوری آستان قدس رضوی طی سخنانی با اشاره به ویژگیهای وقف گفت: وقف سه ویژگی اصلی دارد، پایدار است، مردمی است و ماندگار است، یاد واقف در تاریخ زنده و ماندگار است، مثلاً مرحوم عتیقی بیش از ۵۰۰ سال قبل اموالش را وقف کرده، امروز نامش جاودان است و موقوفاتش همه حفظ شده و برقرار است، ۵ قرن است نیات ایشان دقیق اجرا میشود.
با وقف بعد از مرگ هم میتوان از برکات اموال دنیایی بهرهمند شد
وی ادامه داد: مرگ حتمی است اما اسلام نهادی به نام وقف دارد که با وقف میشود همیشه ماندگار شد و بعد از مرگ هم از برکات اموال بهرهمند شد. وقف انواع زیادی دارد و فقط پول نیست همه میتوانند واقف رضوی باشند با خدمت هم میتوان خادم بود.
تلاش آستان قدس برای احیای نهاد وقف
جعفری با بیان اینکه در آستان قدس بعد از انقلاب آستان قدس برای احیای نهاد وقف تلاش های زیادی شده گفت: با تلاش خادمان آستان قدس تلاشهای زیادی برای احیای موقوفات و اجرای دقیق نیات واقفان شده و تلاش میشود وقف رضوی رونق مضائفی بگیرد.
وقف مشارکتی و ثبت جمعی وقفنامه
مدیر مشارکتهای بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی با بیان اینکه در وقف نقدی سه مدل داریم گفت: وقف مشارکتی یکی از آنها است و مردم میتوانند اوراق وقفی هر پروژه را بخرند و مبالغ آنها در پروژه هزینه و در پایان یک وقف نامه جمعی نوشته می شود.
خرید و وقف املاک آستان به وسیله وقف وکالتی
وی ادامه داد: مدل دوم وقف وکالتی است، برخی میتوانند مستقلات از آستان بخرند و آن را وقف کنند، مثلاً سوئیت های زائر سرا را میتوانند بخرند و به نام خودشان وقف کنند و وقف نامه هم برای آنها صادر میشود و واقف در سال میتواند ۲۰ روز هم از آن سوئیت که خودش وقف کرده استفاده کند.
وقف پول و وقف سهام/ ایجاد صندوق سرمایهگذاری وقف در بورس
اصغری درباره وقف پول گفت: وقف پول مورد بعدی است، موضوع وقف پول به اطلاع رهبر معظم انقلاب رسید و ایشان هم موافقتشان را با وقف پول اعلام کردند. وقف پول به این صورت است که واقف مثلاً واقف ۱۰۰ میلیون تومان را وقف آستان میکند و آستان هم با سرمایهگذاری آن پول درآمد حاصل از آن را در راستای نیت واقف هزینه میکند. وقف سهام هم راهاندازی شده و اول صندوق سرمایه در بورس هم بزودی ایجاد میشود.
امانتداری، حفظ منافع موقوفه و مردمی بودن وقف
مدیر مشارکتهای بنیاد بهرهوری موقوفات آسان قدس رضوی گفت: اولین اصل در وقف امانتداری است و ما امین موقوفات هستیم و قرنها است که اموال واقفان در آستان قدس حفظ شده است. اصل دوم در راستای منفعت موقوفه است و اصل بعد مردمی بودن وقف است. همه دارایی آستان وقف است و هزینه های حرم از برکت موقوفات است.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=231064