به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد، هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد برگزار شد.
محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری «فرهیختگان» که همزمان با چهلمین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی برگزار شد، ضمن تبریک ولادت امام حسن مجتبی(ع)، گفت: امروز متعلق به تمام پژوهشگران، فناوران، محققان و مدیران پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی است که تلاش های آنها به بار نشسته و شایسته قدردانی است.
**در میدان عمل امنیت و اقتصاد یک کشور تأمین می شود
وی با اشاره به برگزاری هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان، اظهار داشت: در این جشنواره جای «برنامه علمی برتر» خالی بود، چرا که با راهاندازی سامانه پژوهشیار، یک نظام پژوهشی در دانشگاه بنیان گذاری شد که خود این نظام، یک جشنواره خاص را می طلبد. امیدواریم با پایان یافتن شیوع کرونا، جشنواره پژوهشیار با موضوعات مختلف در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه، با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودهاند که “حرکت علمی بسیار مهم است”، تصریح کرد: این موضوع بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه جدی قرار گیرد. دانشگاه باید در حرکت علمی سمت و سوی مشخص داشته باشد و به صورت شبانهروزی و با جدیت تلاش کرده تا این حرکت به جلو پیش برود.
طهرانچی با بیان اینکه امروز بحث هایی مطرح می شود که باید مراقب آن بود، گفت: موضوعی که دارای اهمیت بیشتری در کشور است، اقتدار ایران سرافراز است. همه و همه در کشور، ابزار این اقتدار هستیم. هیچ کسی نمیتواند خود را محور اقتدار کشور بداند. مقام معظم رهبری می فرمایند “اقتدار کشور سه مؤلفه دارد که این سه مولفه فرهنگ، علم و اقتصاد است.” بسیار حائز اهمیت است که این سه مؤلفه در کشور در هم تنیده شود و در عمل به منصه بروز و ظهور برسد.
وی افزود: در میدان عمل است که امنیت و اقتصاد یک کشور می تواند تأمین شود، بنابراین باید در این زمینه هوشیار باشیم.
طهرانچی با تأکید بر اینکه علم برای علم نباید به عنوان مقصد مورد توجه قرار گیرد، گفت: علم به تنهایی امنیتآور نیست. علم و فرهنگ زمانی امنیت به وجود می آورند که در خدمت نگاه درونی (تربیت قوه عاقله) و نگاه بیرونی جامعه (منافع اقتصادی، اجتماعی و فناورانه) باشند. همچنین علم زمانی امنیتآور است که بتواند در سطح بینالملل مرجعیتآفرینی، الهامبخشی و تمدنسازی کند.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت لزوم خلق جریان علمی و جریان ملی دانش در کشور، گفت: علم تنها با اتکا به شبکه جهانی دانش، نمی تواند اقتدارآفرین باشد، بلکه لازم است که یک جریان ملی دانش در کشور شکل بگیرد. اگر در کشور جریان ملی دانش و فناوری درونزا خلق نشود و تربیت اجتماع در دست مدیران و تربیتکنندگان ملت قرار نگیرد، هر چقدر زیبا، شیوا و علمی با جامعه بینالمللی صحبت کنید، هیچ جایگاهی نخواهید داشت.
وی با اشاره به اهمیت شکل گیری جریان ملی دانش در کشور، گفت: در صورت نبود جریان ملی دانش اگر صدها هزار مقاله در جریان جهانی دانش نیز ارائه شود، تنها به یک نقطه از آن پیکره تبدیل خواهد شد و هیچ اتفاق خاصی نمیافتد.
باید قدردان تلاش های پژوهشگران کشور باشیم
طهرانچی تأکید کرد: اگر در کشور اقتصاد پویا، اجتماع پویا و فناوری ماحصل فعالیت دانشگاهی خلق نشود، بسیار خطرناک است. باید در این مورد مراقبت های لازم صورت گیرد. جامعهای که امنیت و اقتصاد دارد، اگر این نعمت را کفران کند، امنیت و اقتصاد از او گرفته می شود. امروز کفران نعمت نسبت به پژوهشگران کشور، به یک جنگ تبدیل شده که باید در مقابله با آن تلاش کنیم. چطور می شود قدر قهرمانان کشور را ندانست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با گرامیداشت یاد قهرمانان امنیت کشور، گفت: ما قدردان و مدیون قهرمانان امنیت کشور، شهدای حرم، دانشمندان شهید و… هستیم که البته برخی با بیانصافی می خواهند این موضوع را بپوشانند.
وی با تأکید بر اینکه ما باید در خدمت اقتدار کشور باشیم، نه اقتدار کشور در خدمت ما، اظهار داشت: دانشگاه باید برای اقتدار کشور، علم تولید کند و دانشگاهیان باید در خدمت اقتدار کشور باشند. کشوری که از درون تهی می شود، مانند عصای موریانهخوردهای است که هیچ کسی نمیتواند به آن تکیه کند.
طهرانچی خاطرنشان کرد: چطور می شود در کشور علم درونزا، اقتصاد و اجتماع قوی و مودت اجتماعی نداشته باشیم، فناوری درونزا و جریان ملی دانش نتوانیم خلق کنیم، اما بگوییم می شود با هنر دیپلماسی کشور را به سمت جلو حرکت داد و از چالش ها عبور داد. این اتفاق غیرممکن است. همه این موارد ابزار است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به یکی از آیات قرآن کریم، گفت: خداوند می فرماید «یا أَیُّهَا الْإِنْسانُ ما غَرَّکَ بِرَبِّکَ الْکَرِیمِ» این موضوع بسیار مهم است. چه چیزی ما را غره و مغرور کرده است، چه خندهای بر دل ما نشسته که فکر می کنیم می توانیم قهرمان کارتونی این ملت شویم.
وی در ادامه تأکید کرد: ما امروز در دانشگاه آزاد اسلامی جشن تقدیر از پژوهشگران برگزار کرده ایم که بگوییم این دانشگاه به سهم خود زحمات و تلاش های پژوهشگران، فناوران و مدیران پژوهشی را می بیند. بنده بر بازوان این عزیزان بوسه می زنم و قدردانی می کنم که تلاش های پژوهشگران موجب شده امروز پس از یک دهه، شتاب مقالات علمی کشور دوباره مثبت و مراکز رشد حقیقی شود.
**یک هشتم شرکت های دانش بنیان متعلق به دانشگاه آزاد هستند
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه از 8 هزار شرکت دانش بنیان کشور، یک هشتم آن متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است، تصریح کرد: این دانشگاه تلاش زیادی در عرصه دانش بنیان و فناوری داشته است.
طهرانچی در پایان ابراز امیدواری کرد: تلاش های دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه های مختلف، فجری است که انشاءالله صبحش پرفروغ خواهد بود.
**معرفی 70 اثر برگزیده و تقدیر از 9 اثر در هشتمین جشنواره فرهیختگان
همچنین در این مراسم روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری و سرپرست شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از اصلی ترین ارکان آموزش عالی کشور همواره در مسیر پیشرفت پیشقدم بوده و در دوره مدیریت جدید با تدبیر خاص ریاست این دانشگاه به سمت تغییر نسل دانشگاه، ایجاد دانشگاه اسلامی واقعی، دانشگاه اجتماعی و تأثیرگذار به شکل جدی در حال حرکت است.
وی با اشاره به اهداف هشتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار داشت: ایجاد بستری مناسب برای تکریم مقام والای اندیشمندان و نخبگان عرصه علم و فناوری و زمینه تعامل و همکاری علمی بین پژوهشگران، شناسایی و معرفی پژوهشگران، فناوران و نوآوران و مدیران پژوهش و فناوری دانشگاه، کشف استعدادهای برتر در زمینه های مختلف علمی، ایجاد انگیزه در مخترعان، مبتکران، نوآوران، فن آفرینان و پژوهشگران دانشگاه، آشنایی با استعدادها و توانمندی های کشور برای کاربست در سطح ملی و بین المللی، گسترش تجربه های علمی در سطح دانشگاه و فراهم سازی فضای پرشور و رقابتی بین پژوهشگران از اهداف این جشنواره است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه جشنواره فرهیختگان در سه شاخه هیأت علمی، دانشجویی و دانش آموزی به صورت ملی برگزار شده است، گفت: جوایز هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان با لطف و تدبیر هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی در مقایسه با سالهای گذشته 3 برابر افزایش یافته که این موضوع بیانگر اهتمام ویژه این دانشگاه به حوزه پژوهش و فناوری است.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: ورود جدی دانشگاه آزاد اسلامی به مسأله فناوری و نوآوری در جشنواره فرهیختگان امسال کاملاً مشهود است و قطعاً در نسل سوم و چهارم دانشگاه ها، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان برند نخست دانشگاه ها فعالیت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه انجام داوری های مرحله سوم و نهایی با حضور 32 داور در دبیرخانه جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد، گفت: نمایندگان معاونت های تخصصی، اعضای هیات علمی واحدهای دانشگاهی و مدیران کل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری و شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی وظیفه داوری ها را برعهده داشتند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: امسال هزار و 856 اثر بدون احتساب آثار اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه در 27 محور به دبیرخانه جشنواره فرهیختگان ارسال شد که از این تعداد 70 اثر برگزیده و 9 اثر مورد تقدیر قرار می گیرند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه 70 اثر برگزیده از 21 استان و 37 واحد دانشگاه آزاد اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: استان تهران با 14 اثر برگزیده رتبه اول، استان اصفهان با 13 اثر برگزیده رتبه دوم، استان آذربایجان شرقی با 7 اثر برگزیده رتبه سوم، استان یزد با 5 اثر برگزیده رتبه چهارم و استان قزوین با 4 اثر برگزیده رتبه پنجم را به خود اختصاص دادند.
**حمایت از محققان و پژوهشگران دستورکار جدی دانشگاه آزاد است
همچنین علی اکبر ولایتی، رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد به منظور تقدیر از برگزیدگان این جشنواره پیامی صادر کرد.
در پیام ولایتی آمده است:
ایران به گواه تاریخ درخشان خود در برهههای متمادی و به ویژه در سالهای پس از شکلگیری تمدن اسلامی با نقشآفرینی اندیشمندان مسلمان این مرز و بوم، در علوم مختلف و خدمات گسترده و ماندگار آنان به بشریت، همیشه ایام، یکی از پیشرانهای علم در جهان شناخته شده و نقش بیبدیل ایرانیان در پیشرفت علوم گوناگون نه تنها در قلمرو اسلام بلکه در تمام جهان انکارناپذیر است.
هرچند این اقتدار علمی در سالهایی با دسیسهها و دستاندازیهای مستکبران و ظالمان دچار وقفه شد، اما پیروزی انقلاب اسلامی آغازی دوباره بر جبران عقبماندگیهای این مرز و بوم در این زمینه بود.
این حرکت موفق از چنان اهمیت و جایگاهی برخوردار است که در نخستین بند از توصیههای اساسی و راهبردی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب نیز مورد تأکید قرار گرفته است و می بایست جهادگونه تا حضور تمدن نوین ایران اسلامی در قلههای دانش بشری ادامه یابد.
اساتید و فرهیختگان گرامی!
دانشگاه آزاد اسلامی امروز به یمن تلاش و کوشش محققان و فناوران، سهم بسزایی در تولیدات علمی کشور داشته و دارد و به استناد آمارهای ارائه شده توسط موسسات بینالمللی طی سالهای اخیر، رشد تولیدات علمی این مجموعه، شتاب بیشتری به خود گرفته و البته در کنار آن شاهد ارتقای کیفیت مقالات پژوهشگران دانشگاه نیز بودهایم که این تحول، مرهون زحمات اساتید، نخبگان، جهتگیریها و برنامهریزی درست و دقیق سالهای اخیر بوده است.
حال در طلیعه چهلمین بهار تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری هشتمین جشنواره فرهیختگان فرصت ارزنده ای است تا ضمن تشویق و قدردانی از همت تلاشگران عرصه پژوهش، بار دیگر بر اهمیت ادامه این روند با جدیت بیشتر تأکید شود.
انتظار آن می رود چنانچه شعار این جشنواره هم بدان اشاره داشته و در طرحها و ایدههای مدیران نیز مورد توجه قرار گرفته، شور و نشاط علمی دانشگاه آزاد اسلامی به شکلی هدفمند در خدمت پیشرفت، آبادانی و تولید کشور قرار گیرد و به ویژه در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان «تولید، پشتیبانیها، مانع زداییها» نامگذاری گردیده نیز طرحها، ایدهها و راهکارهای بنیادین و عملی در راستای تحقق این مهم از سوی فرهیختگان و اساتید دانشگاه ارائه گردد.
به این نکته نیز باید تأکید کرد که حمایت از دانشمندان، محققان و پژوهشگران پرتلاش به صورت جدی در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته و این روند به منظور حمایت از سرآمدان علمی دانشگاه دنبال خواهد شد.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=28081