به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با اشاره به کنگره جهانی شهرهای هوشمند که در بارسلون اسپانیا برگزار شد، اظهارداشت: پس از دو سال از قرارگیری برنامه تهران هوشمند در فهرست ۶ برنامه کلان شهر هوشمند در سطح جهان در سال ۲۰۱۹، طرح مشارکت شهروندی و توسعه محلهمحوری «باهم» در میان سه برگزیده نهایی جایزه جهانی شهر هوشمند در سال ۲۰۲۱ در حوزه حکمروایی و اقتصاد قرار گرفته است.
وی، طرح «باهم» که از سوی شهرداری تهران در کنگره جهانی شهرهای هوشمند ارایه شد را دارای دو مزیت عمده عنوان کرد و گفت: مزیست نخست «باهم»، موضوع مشارکت شهروندی است که با فراهم کردن ابزار آنلاین روی پلتفرم «تهران من» برای شهروندان جهت اعلام نظر و رأیدهی به پروژهها و اقدامات توسعه محلهای و همچنین، امکان دریافت دریافت گزارش شهروندان در خصوص مشکلاتی است که در سطح شهر با آن مواجه میشوند. مزیت دوم،هم ساماندهی و بهرهگیری از شبکه نخبگان در حل نوآورانه، کمهزینه و سریع مشکلات و چالشهای شهری با استفاده از سایت باهم است.
فرجود درباره نتیجه عملکرد «باهم» در حوزه مشارکت شهروندی توضیح داد: نتیجه این عملکرد را میتوان در روند صعودی تعداد پروژههای توسعه محلهمحوری از ۲۱۰ پروژه در سال ۱۳۹۸ به یک هزار و ۶۱۰ پروژه در سال ۱۴۰۰ و افزایش سرمایهگذاری انجام شده در این زمینه از ۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۸ به سه هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ دید. این در شرایطی است که در حوزه تعامل با زیستبوم نوآوری نیز بیش از ۵۰۰ نیاز فناورانه و نوآورانه شهرداری تهران در سامانه «باهم» منتشر شده و روند ارزیابی و هدایت طرحهای فناورانه و بههمرسانی عرضه و تقاضا از طریق فنبازار تخصصی شهر هوشمند ادامه دارد.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، این را هم گفت که: اگرچه قرارگیری طرح «باهم» در میان سه برگزیده نهایی جایزه جهانی شهر هوشمند ۲۰۲۱ را میتوان به مثابه پیمودن مسیر پیشرفت در حوزه ارتقاء مشارکت شهروندی دانست، اما این تنها آغاز راه است و برای استفاده از تمامی ظرفیتهای شهر تهران در حوزه مشارکت شهروندی، توسعه زیستبوم نوآوری، توسعه اقتصاد دیجیتال و ارتقاء کیفیت زندگی نیاز به اقدامات و تلاش بیشتری در حوزههای سیاستگذاری و اجرا وجود دارد. در این زمینه، افزایش تعداد تصمیمگیریهای دادهمحور در برنامهریزی و مدیریت شهری از منظر اقدامات محله-محور و شبکهسازی نخبگان در زیستبوم نوآوری، از الزامات اساسی برای حرکت در مسیر تهران هوشمندتر محسوب میشود.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=356526