عشقی گفت: با پیگیریهای انجام شده اعتماد از دست رفته سهامداران را جبران کرده و پیشنهاداتی برای حل این موضوع در بودجه لحاظ خواهد شد..
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در نشست صبحانه کاری با مسئـولان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، گفت: رویکرد ما به این صورت است که با مشورت ذی نفعان جلو برویم. ذی نفعان بازار سرمایه، تا چند سال گذشته محدود بودند، اما با ورود سهام عدالت و نقدینگی بالا، نزدیک ۶۰ میلیون کد سهامداری در کشور داریم یعنی بازار سرمایهای داریم که کل کشور ذی نفع آن هستند، ولی زیرساختهای ما پاسخگوی این تعداد نیست.
او گفت: مهلت دو ماهه استفاده از حق تقدم قانونی قدیمی است و با زمان حال سازگار نیست. بنابراین، با توجه به تغییرات تکنولوژیک، بسیاری از فرآیندهای قبلی سازمان متناسب با بزرگ شدن بازار توسعه پیدا نکرده است، ولی این زیرساختها در حال بازنگری است که در این بازنگری از مشورت فعالان بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد.
عشقی از ایجاد اصلاحاتی در پذیرهنویسی خبر داد و گفت: برای تشکیل سرمایه باید به سمت شرکتهای پروژه محور برویم که دستور العملهای آن نوشته شده و فقط چند دستور العمل عوض شده است. سعی بر این است که راه ورود شرکتهای جدید به بورس هموارتر شود.
او توضیح داد: سال گذشته دولت تامین مالی زیادی از بورس کرد که این مسئله، به بازار فشار آورد و از طرفی، هجوم نقدینگی و حضور زیاد مردم نتوانست کشش بازار را جواب دهد. با پیگیریهای انجام شده اعتماد از دست رفته سهامداران را جبران کرده و پیشنهاداتی برای حل این موضوع در بودجه لحاظ خواهد شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره قیمتگذاری دستوری نیز گفت: در صنعت فولاد و پتروشیمی تقریبا این مشکل حل شده و در صنایع دیگر هم این مبحث را باید حل کرد. فرآیند فروش در برخی موارد، در دست دولت است؛ مثل پالایشگاهها که مجموعه وزارت نفت انجام میدهد و حداقل در بحث صادرات، خود این شرکتها میتوانند با قیمتهای بهتر صادرات داشته باشند.
حذف دامنه نوسان تلاطمات را افزایش میدهد
او درباره حذف یا افزایش دامنه نوسان هم گفت: اگر بخواهیم دامنه نوسانات را حذف کنیم، تلاطمات بیشتر خواهد شد. دامنه نوسانات باید به تدریج باز شود، اما سازمان بورس این اقدام را ابتدا با شرکتهایی انجام خواهد داد که در بازار ثبات بیشتری دارند.
عشقی در مورد ضوابط ورود شرکتهای تکنولوژی محور یعنی شرکتهای دانش بنیان یا استارتاپها به بورس نیز گفت: اصلاح این ضوابط زمانبر خواهد بود؛ بنابراین ورود شرکتهای استارتاپی را با همین ضوابط اجرایی کردیم تا شرکتها بتوانند پذیرش شوند. با این حال، اصلاح این ضوابط در دستور کار قرار دارد.
او گفت: یکی معضلات در سالهای گذشته، بحث فرهنگسازی شرکتهای پرریسک بود. به عنوان مثال در سال گذشته سهام برخی شرکتهای پرریسک و کوچک میان میلیونها سهامدار تقسیم شد که این موضوع چالشبرانگیز است.
حجم اوراق بدهی در بورس زیاد نیست
این مقام مسئول با بیان این که تمام چالشهای بانک مرکزی و سازمان بورس برطرف شد، گفت: افزایش میزان اوراق بدهی در بورس، به معنی انتشار اوراق نیست. اوراقی که منتشر میشود، متناسب با بازپرداخت آن است. اگر حجم افزایش پیدا کند دردسر ساز خواهد شد، اما حجم این اوراق، متناسب با شرایط اقتصاد کشور، پایین است.
او تاکید کرد: بخش عمدهای از افزایش فروش اوراق بدهی در بورس، بین بانکها معامله میشود و این ارقامی که در معاملات میآید، به هیچ وجه به معنای انتشار اوراق نیست.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=360748