به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، آیتالله ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز در شورای قضات و کارکنان دادگستری همدان اظهار کرد: توفیقی است که در ماه رمضان خدمت شما برسیم، از حضور همه همکاران گرامی و دوستانی که به دلیل کرونا نتوانستیم آنها را ملاقات کنیم، عذرخواهی میکنم.
وی با بیان اینکه ماه رمضان ماه پربرکتی است که باید از فیوضات آن بهرهمند شد و فرصتی است برای ظرفیتسازی و خودسازی که باید از آن بهره برد گفت: انسان باید در پرتو لیلهالقدر خود را بسازد، خداوند شبهایی را در این ماه قرار داد تا امت ره صد ساله را یک شبه طی کنند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه همدان شهری است مزین به نام مقدس شهدا و علمای بزرگ افزود: شهید مدنی، آیتالله موسوی همدانی، آخوند ملاعلی معصومی همدانی، شهید سلگی و شهید همدانی از شهدا و علمای شاخص این دیار هستند که باید از فیوضات آنها بهرهمند شویم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در مجموعه دادگستری این استان خدمت به مردمی که ۸ هزار شهید و جانبازان بسیاری را تقدیم انقلاب کرده، افتخار بزرگی است افزود: باید برای خدمت و حفظ کرامت این مردم تلاش کرد و صبورانه پاسخگوی آنها بود.
رئیسی با تاکید بر اینکه باید کرامت مردم، کرامت کارکنان و کرامت قضات حفظ شود افزود: حفظ سلامت اداری کشور، استان و دادگستری و مجموعه قضایی مهم است، بنابراین باید این مهم به عنوان یک عنایت الهی حفظ شود تا آسیب نبیند.
ابتکار طرح ارزشیابی قضات در همدان، در کشور اجرا شود
وی با بیان اینکه برای حفظ سلامت، دستگاه قضا باید حکم عادلانه صادر کند زیرا با این کار هم مردم امیدوار میشوند و هم احقاق حق صورت میگیرد افزود: مدیران و مجموعه نظارتی وظیفه دوچندان دارند و صیانت از این سلامت وظیفه همگانی است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه نظام ارزشیابی کارکنان و قضات و کارشناسان را امری پسندیده دانست و با بیان اینکه باید از این اقدام تقدیر کرد تأکید کرد: ابتکار طرح ارزشیابی قضات که در همدان اجرایی شده را باید در کشور اجرایی کرد.
وی با بیان اینکه کارمند فعال، شجاع و نفوذناپذیر باید تشویق شوند و فردی که نسبت به قواعد و اصول بیتوجه است باید مورد توبیخ و تذکر قرار گیرد اظهار کرد: تشویق و تنبیه اصل دینی است و باید اجرا شود.
رئیسی با بیان اینکه به لطف خدای متعال قاطبه قضات کشور قابل تشویق هستند، از سختی کار قضا سخن به میان آورد و در ادامه اصلاح مجرمین را نیز یک اصل مهم دانست و گفت: وظیفه اصلاح کسانی که کار آنها به زندان کشیده شده؛ بر عهده دستگاه قضاست.
وی با تأکید بر اینکه باید سعی شود افرادی که آسیبدیده اجتماعی هستند به آغوش جامعه برگردند گفت: اصلاح مجرمین به عنوان یک محور مورد تاکید است، همه معلمان تربیتی، روانشناسان و روانکاوان و مربیان باید تلاش کنند مجرمین اصلاح شوند.
ضرورت اجرای سند تحول قضایی
رئیس دستگاه قضا در خصوص اجرای سند تحول قضایی نیز گفت: باید تمام دستگاه قضایی متاثر از مسئله تحول باشد، این تحول را اول باید مجموعه قضا احساس کند بعد مردم جامعه.
وی با تاکید بر اینکه در همین راستا ۳۰ سامانه فعال شده و تا آخر سال جاری ۴۰ سامانه فعال میشود تأکید کرد: نیمی از اهداف سند تحول قضایی در کشور اجرایی خواهد شد که البته باید موارد آن در تمام بخشها محقق شود.
رئیسی در ادامه افزایش مقوله صلح و سازش را امر پسندیدهای دانست و گفت: طرح معتذرین که معاونت راهبردی دنبال میکند بسیار اهمیت دارد زیرا در برخی استانها بالاترین نرخ جرایم با شکایت خصوصی شروع میشود که این دعوا با سازش خصوصی تمام میشود پس چرا قبل از سازش به سابقه کیفری منجر شوند؟
وی با بیان اینکه در مسائل خانوادگی و مباحثی از این دست میتوان بسیاری از دعواها و شکایات را با ساز و کارهای حل اختلاف رفع کرد تا شاهد ارجاع پروندهها به دادگستری نباشیم خواستار توجه به این مهم شد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه اتقان تصمیم گیریها در دادگستری نیز امری مهم و ضروری است گفت: فرایند قضایی برای تضمین امور مردم است و چه بسا که آرا کمتر دچار نقص شود و اطمینان کنند که کار این دادسرا درست و اصولی است.
گزینه «بازداشت» در مواردی که لازم است انجام گیرد
وی با تأکید بر اینکه گزینه بازداشت در مواردی که لازم است انجام گیرد تأکید کرد: برای کاهش ورودی پروندههای قضایی به دادگستری و یا پیشگیری نسبت به این امر تمام دستگاهها موظف هستند وظیفه خود را به درستی انجام دهند.
رئیسی با بیان اینکه ما به دنبال حمایت دستگاه قضایی از قضات و کارکنان هم هستیم اما از قبل باید بدانیم تحت حمایت خداوند متعال قرار داریم افزود: مسئله معیشتی و مسکن کارکنان دستگاه قضا همچنان دغدغه ماست و پیگیر رفع مسائل و مشکلات آنها هستیم.
وی با بیان اینکه در توزیع عدالت، کارکنان باید ایجاد امنیت داشته باشند افزود: در چابکسازی اداری نیز سیاست انقباضی را دنبال میکنیم اما معتقد به حذف پستهای لازم نیستیم ولی اگر لازم نبود باید حذف شود.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه مباحث مربوط به تجهیزات ادارات و کمبود وسایل نقلیه را ۲۵ گروه قضایی دنبال میکنند افزود: در نهایت در آخرین برنامهای که در سفر همدان خواهیم داشت با قضات، امام جمعه و استاندار تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ میشود.
وی ضمن تشکر از رئیس دادگستری همدان گفت: امیدواریم مجموعه تلاشهای دستگاه قضایی همدان در رسیدگی به پروندههای معوقه و بهروز کردن آنها به خوبی به نتیجه برسد زیرا توانایی و همت قضات نشان داد که این کار انجام شدنی است.
رئیسی در پایان تصریح کرد: وقتی خانم یا آقا و یا پیرمردی به دادگستری میآید، باید یقین بداند که مشکل او در این دستگاه برطرف میشود و ظلم ستیزی صورت خواهد گرفت بنابراین این مسئله باید در صدر امور باشد.
انتهای پیام/۸۹۰۰۳/ر
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=44455