به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مجمع ناشران دفاع مقدس و انجمن ادبیات داستانی بسیج هنرمندان در پیام مشترکی، درگذشت نویسنده کتاب «دوشنبهای که میآید» را تسلیت گفتند. متن این پیام به شرح زیر است:
انالله و اناالیه راجعون
«عاشقان عاشق بلایند. دُرّ حیات در احتجاب صدف عشق است و آن را جز در اقیانوس بلا نمیتوان یافت، در ژرفای اقیانوس بلا، عاشقان غواصان این بحرند و اگر مجنون نباشد، چگونه به دریا زنند؟»
(سید شهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی)
بار دیگر صدف دنیا کنار رفت و جاماندهای از یاران سید شهیدان اهل قلم را به دُرّ حیات رهنمون ساخت.
جهانگیر خسروشاهی پیش از آن که قلم مُذهّبش را برای تذهیب جامعه به چرخش درآورد، خود غواص بحر ذهب بود. در اقیانوس دفاع مقدس، زیر رگبار گلولهها و بمب های شیمیایی تطهیر گشته و شانه به شانه سید شهیدان اهل قلم گلولهها را تبدیل به واژه کرده بود.
فقدان این بسیجی فرهیخته و این نویسنده وارسته، ثلمهای جبران ناپذیر به حوزه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس است.
مجمع ناشران دفاع مقدس و انجمن ادبیات داستانی بسیج، ضمن ابراز همدردی با خانواده معزز ایشان به ویژه نویسنده محترم سرکار خانم معصومه خسروشاهی (صبیه آن فقید سعید) به جامعه فرهنگ و ادب کشور تسلیت عرض مینماید.
اللهم اغفر له وارحمه، واعف عنه وأکرم نزله.
همچنین مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت جهانگیر خسروشاهی، پیام تسلیتی صادر کرد که محمد اللهیاری فومنی در آن نوشت: خبر درگذشت برادر عزیز مرحوم جهانگیر خسروشاهی که از نویسندگان و سرمایههای ادبیات انقلاب اسلامی بود موجب تاثر و تاسف و تألم فراوان شد. آن مرحوم توان، فرهیختگی و قدرت قلم خویش را در خدمت به ادبیات انقلاب و دفاع مقدس صرف کرد و برای همیشه در تاریخ فرهنگ این کشور ماندگار شد.
اینجانب درگذشت ایشان را به خانواده گرامیاش و جامعه فرهنگی کشور تسلیت گفته و برای آن عزیز از دست رفته در اولین روز ماه پر برکت رجب و در لیله الرغائب آرزوی مغفرت و علو درجات و همنشینی با صلحا و شهدا از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم.
دیروز هم مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به این مناسبت پیام تسلیت داده بود که متن کامل آن این است:
انا لله و انا الیه راجعون
دگرباره عرصه ادبیات و فرهنگ دفاع مقدس یکی از دلباختگان و دلسوزان خود را از دست داد. استاد جهانگیر خسروشاهی که بیشک یکی از اساتید متعهد و خوش ضمیر و باوجدان عرصه ماندگاری فرهنگ متعالی دفاع مقدس بود از میان دوستداران و ارادتمندان خود پر کشید و در جوار رحمت الهی و یاران شهیدش آرام گرفت. استاد جهانگیر خسروشاهی با ذوق و شوق، قلم به دست میگرفت و جانانه از ارزشهای انقلاب و جنگ دفاع میکرد. گاه که اثری فاخر در عرصه انقلاب و دفاع مقدس پدیدار میشد، چنان هیجانزده میشد که گویی آیات الهی نازل شده است! چرا که مظلومیت حوزه فرهنگ، هنر و ادبیات هشت سال جنگ و خاستگاه متعالی آن، انقلاب اسلامیِ خمینی کبیر (رضوانالله تعالی علیه) را به عینه میدید و از ناملایماتیها و کمکاریها در این عرصه ملول بود. همه دوستان خود، از نویسنده و پژوهشگر و ناشر و هر آنکس که تعلق خاطری به اصل انقلاب و حقانیت دفاع مقدس داشت را به کار و تلاش فاخر تشویق و از سر تواضع و فروتنی خود را آماده دستبوسی خادمان این حوزه میکرد. با وجود کسالت چندین ساله، هیچگاه نشد به فراخوان همکارانش برای یاری رساندن و پیشبرد فعالیتها «نه» بگوید و کسالت را بهانه قرار دهد. با تمام وجود به صد برابری شدن کارها درزمینه دفاع مقدس که ندای ولی امر مسلمین، حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) بود، باور داشت و به سهم خود برای تحقق این مطالبه تلاش میکرد. گاه که در مسند داوری و ارزیابی آثار دفاع مقدس در ساحت جوایز ادبی قرار میگرفت با نگاه ژرفاندیش و عمیق خود، آثار را ارزیابی و حق مطلب را ادا میکرد و به جبهه خودی و غیرخودی و مرزبندی انقلابی با دگراندیشان شدیداً اعتقاد و بر بصیرت افزایی تأکید داشت.
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس فقدان این نویسنده، پژوهشگر و صاحبنظر ادبیات دفاع مقدس را به خانواده آن عزیز و دوستان و یارانش تسلیت و تعزیت عرض کرده و علو درجات آن مرحوم سعید را از خداوند تبارک و تعالی مسئلت مینماید.
جهانگیر خسروشاهی نویسنده کشورمان، روز گذشته پس از تحمل بیماری دیابت و گرفتگی عروق در ۶۰ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد. وی چند ماه قبل هم به دلیل همین بیماری در بخش مراقبتهای ویژه مدتی در بیمارستان بستری بود.
مرحوم خسروشاهی متولد ۱۳۴۰ در روستایی از توابع اصفهان بود. این نویسنده دفاع مقدس از سال ۱۳۶۸ همکاری خود را با حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی آغاز کرد و ضمن همکاری در شورای بررسی کارگاه قصه و رمان حوزه هنری در مجله سوره هم فعالیت داشت.
داوری در چندیدن دوره جشنوارههای کتاب و فیلم دفاع مقدس بخشی از کارنامه اوست و کتابهای «خلفههای وحشی»، «باغ باور»، «بیرون قلعه امن نیست»، «خیابان رؤیت»، «به کلی سری»، «زخمدار»، «رؤیای داغ»، «نفر پانزدهم»، «صخرهها و پروانهها»، «همیشه با هم»، «دوشنبهای که میآید»، «غروب آبی رود» «پدربزرگ برکه و درخت گردو» و «از کوچههای بیخبری» از جمله آثار اوست که در ژانرهای مختلف به رشته تحریر درآورده است.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=482573