به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در نشست «تصویر رنج مردم افغانستان در ادبیات» که به همت فیدیبو در کلاب هاوس برگزار شد، رضا امیرخانی نویسنده کتاب «جانستان کابلستان» و عالیه عطایی، نویسنده افغان درباره تجربههای ادبی در تصویر کشیدن مشکلات و رنجهای مردم افغانستان در ادبیات فارسی صحبت کردند.
این جلسه که میزبانی فیدیبو و با اجرای مژده لواسانی برگزار شد، شاهد حضور بسیاری از نویسندگان و شاعران افغانستان و تاکید آنها مبنی بر کم توجهی به ادبیات فارسی به ظرفیتهای زندگی مردم افغانستان بود.
* امیرخانی: کتابی نوشتم و فهمیدم هیچ مرزی با افغانستان ندارم و در یک حوزه مشترک فرهنگی با آنها زندگی میکنم/ خالد حسینی تصویر واقعی از مردم افغانستان را نشان نمیدهد
رضا امیرخانی در این نشست گفت: به عنوان نویسنده کاری برای افغانستان نوشتم و دریافتم هیچ مرزی با افغانستان ندارم و در یک حوزه مشترک فرهنگی با آن ها زندگی میکنم.
وی ادامه داد: اینکه امروز باز هم درباره مرزها حرف بزنیم و شکافها را عمیقتر کنیم، درست نیست و روزی میتوانیم در این اتاق به راحتی حرف بزنیم که یک طفل در کابل با کودک من که در تهران زندگی میکند، مشکلی نداشته باشد.
امیرخانی همچنین تصریح کرد: تصویر خالد حسینی در کتابهایش، تصویر واقعی مردم افغانستان نیست و بیشتر تصویر مورد علاقه غرب از زندگی مردم این سرزمین محسوب میشود.
* عطایی: بیاعتمادی در افغانستان نسبت به نویسندگانی که در ایران متولد شدهاند، وجود دارد
همچنین عالیه عطایی در پاسخ به بخشی از نظرات گفت: بیمهری و بیاعتمادی در ادبیات داخل افغانستان نسبت به نویسندگانی که در ایران متولد شده و رشد کردهاند، وجود دارد که منصفانه نیست.
عالیه عطایی در ادامه صحبتهایش به حضور برخی موجهای جدید در ادبیات افغانستان اشاره کرد که گهگاه دور از بطن اتفاقات واقعی جامعه افغانستان است و گفت: پرداختن به موضوعی مثل قتل و چند کارآگاه که دنبال قاتل هستند شاید در ادبیات آمریکا جالب باشد ولی در ادبیات افغانستان هنوز اینطور نیست.
وی گفت: من داستانی درباره قاچاق کفن نوشتم، اما دیدم که برخی از خوانندگان خارجی احساس کردهاند با ادبیات سورئالیستی رو به رو هستند که این نشان میدهد ما هنوز راه درازی برای شناساندن واقعیتهای زندگی در افغانستان داریم.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=50454