برای انتقال پایتخت چه کنیم؟؛ چهار سناریو برای ساماندهی پایتخت وجود دارد. اول اینکه هیچ کاری نکنیم. این یک اتفاق عجیب نیست، خیلی وقت است کاری نمیکنیم.
به گزارش اقتصادمند، معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی در نشست بازخوانی مطالعات امکانسنجی جابجایی پایتخت، یادآور شد: سال 1394 مجلس قانونی را تحت عنوان امکانسنجی انتقال مرکز اداری، سیاسی کشور و ساماندهی و تمرکززدایی تهران مصوب کرد.
غلامرضا کاظمیان افزود: بر اساس این قانون قرار شد شورای ساماندهی انتقال پایتخت به ریاست رئیس جمهوری یا معاون اول وی به همراه سازمانهای مرتبط و ذیربط این شورا تشکیل شود. همچنین کارگروه تخصصی انتقال مرکز اداری سیاسی کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران به ریاست وزیر راه و شهرسازی باید تشکیل میشد.
وی با بیان اینکه سال 98 کتابچه سند سیاستگذاری تهران در شواری ساماندهی ارائه شد، اضافه کرد: این درحالی بود که طی سال 1400 تا کنون موضوع یادشده پیگیری نشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دو جلسه شورای یادشده به ریاست رییس جمهوری و معاون اول وی برگزار شده است، تصریح کرد: در سند سیاستگذاری تهران به 8 ابرمسئله اشاره شده که آلودگی، آب و پراکندهرویی توسعه کالبدی از جمله این مسائل است.
کاظمیان با بیان اینکه تهران ظرفیتهای خیلی زیادی در حوزه اقتصادی، فرهنکی، سیاسی و… دارد، اضافه کرد: وقتی از ساماندهی تهران حرف میزنیم، منظور کدام تهران است؟ شهر تهران، شهرستان تهران، استان تهران با مجموعه شهری یعنی تهران و البرز. واقعیت این است که سرنوشت شهر تهران از مجموعه شهر تهران (تهران و البرز) جداییناپذیر است.
وی بیان کرد: در بحث انتقال باید بدانیم مبدا و مقصد چه وضعیتی دارند و اینکه وضعیت پس از انتقال مبدا و مقصد چگونه خواهد بود؟ چه اتفاقی در مبدا میافتد؟ گروهی که موافق انتقال پایتخت هستند میگویند با این کار حدود 600 هزار نفر از تهران میروند. این یعنی 8.4 میلیون نفر از جمعیت 9 میلیونی در تهران میمانند.
وی با برشمردن چهار سناریو برای ساماندهی پایتخت گفت: اول اینکه هیچ کاری نکنیم. این یک اتفاق عجیب نیست، خیلی وقت است کاری نمیکنیم. دوم اینکه تمرکززدایی در تهران را انجام دهیم. سوم استراتژی توزیع قدرت سیاسی، اجتماعی و… را اجرا کنیم. چهارم اینکه مرکز سیاسی کشور منتقل شود.
وی در ادامه با بیان اینکه خانواده کارکنان دولت حاضر نیستند در موضوع انتقال پایتخت، جابجا شوند، اضافه کرد: لازم است، سناریوهای گفته شده را اولویتبندی کنیم.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=572872