به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، احسان والی داروساز و مشاور کمیسیون اقتصادی مجلس و فعال حوزه کسب و کار درمورد موانع و فرصت های کسب و کارهای الکترونیکی حوزه سلامت با برنامه «دارونامه» گفتگو کرد.
والی سلامت الکترونیک را از تلاقی دو حوزه آی تی و سلامت معرفی کرد و گفت: این موضوع بسیار مهم در جامعه ما تاکنون آنگونه که باید بروز و ظهوری نداشته و مورد حمایت ارگان های دولتی و خصوصی نیز نبوده است.
وی معتقد است بحث سلامت الکترونیک از بهترین حوزه هایی است که مردم می توانند از آن استفاده کنند و به بهترین نقطه درمان برسند.
این داروساز خاطرنشان کرد: سلامت الکترونیک از جمله موضوعاتی است که وزارتخانه های مختلفی درمورد آن نظر دارند اما هیچ کدام نمی توانند نظر اصلی را ارائه کنند. از این رو بارها به وزارت بهداشت پیشنهاد دادیم که بخشی از وزارتخانه را به این حوزه و تحت نظر وزیر اختصاص دهند تا نظارت کاملی انجام شود.
والی در توضیح چرایی این مطلب، با بیان اینکه شرکت های فعال در این حوزه اکثراً نوپا و با سرمایه اندک هستند گفت: این شرکت ها به دلیل هزینه های بالا امکان فعالیت گسترده ندارند و نهایتاً هم دچار مشکل می شوند ضمن اینکه هیچ سیستم نظارتی هم برای راهبری این شرکتها در زمینه گردشگری سلامت و اعطای تسهیلات و غیره وجود ندارد.
وی از کمبود سرمایه گذاری در حوزه سلامت الکترونیک در ایران سخن گفت و افزود: تنها سرمایه گذاری که در این حوزه صورت گرفته مربوط به بخش نوبت دهی و مشاوره پزشکی بوده و این درحالیست که کشورهای دیگر بیشترین سرمایه گذاری را در حوزه تولید دستگاه های سلامت محور کرده اند.
این داروساز ضمن انتقاد از نبود هیچ قانون و دستورالعملی برای این حوزه همچنین در رابطه با نقش ایده در تجارت الکترونیک نیز گفت: موفقیت و نتیجه بخش بودن این حوزه به ویژه اینترنت اشیا به سرمایه و زمان زیادی نیاز دارد برعکس حوزه خدماتی که سرمایه کمتری برای آن لازم است.
والی با بیان اینکه پیشگیری از بیماری کمک بزرگی به اقتصاد سلامت می کند گفت: پیشگیری در حقیقت همان سلامت الکترونیک است به این معنا که به همه افراد جامعه دسترسی داشته باشیم، به آنها آموزش دهیم و تمام بیماری ها و داروهای جدید را نیز رصد کنیم ضمن اینکه این موضوع هزینه بیمه ها را تا نصف کاهش می دهد.
این فعال حوزه کسب و کار، فرهنگ سازی و تبلیغات برای حوزه سلامت الکترونیک را ضروری دانست و تأکیدکرد: نهادهای بزرگ برای کاهش هزینه های خودشان هم که شده باید در این حوزه سرمایه گذاری کنند و وزارت بهداشت نیز بخشی را به حمایت از این مسئله اختصاص دهد.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=31775