به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مراسم بزرگداشت شهید محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای کشورمان با حضور خانواده شهید فخری زاده، همسران شهدای هسته ای مسعود علی محمدی و داریوش رضایی نژاد و جمعی از مسئولان دانشگاههای آزاد و همکاران شهید فخری زاده در وزارت دفاع برگزار شد.
جمشید صباغ زاده قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات در این مراسم با اشاره به آشنایی خود با شهید فخری زاده گفت: شهید فخری زاده در بسیاری از زمینه ها از جمله فیزیک، فلسفه، عرفان، شعر و زبان و ادبیات فارسی تبحر و تسلط کامل داشتند. این شهید گرانقدر در مدیریت، دلها را به خود جذب می کرد. انسان بسیار با معرفت و جوانمردی بود و همواره آرزوی شهادت داشت.
وی افزود: محسن در مقابل آفند هسته ای، پدافند هسته ای را طراحی کرده بود و تیم هایی را برای مقابله با این مسئله آماده کرده بود که ظرف 24 ساعت با تجهیزات وارد میدان شوند.
شهید ماموریت هایی را به عهده می گرفت که نفعش به همه می رسید.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: شهید از پیشگامان تهیه کیت های تشخیصی و واکسن کرونا بود. در مجموعه تحت مدیریت ایشان در سپند اندیشکده هایی را راه اندازی کرده بود که به تعبیر رهبر انقلاب علم اولی بودند که قرآن و علم و فلسفه علم بخشی از آنها بود.
ابراهیم اصولی، عضو هیئت علمی دانشگاه مالک اشتر و پژوهشگر فلسفه علم نیز در این مراسم به ارائه دیدگاه های فلسفی شهید فخری زاده پرداخت و گفت: ابعاد و برجستگی های علمی و فناورانه این شهید بزرگوار به عنوان دانشمند نباید مورد غفلت واقع شود. ایشان یک فرد برجسته در حوزه دانش و فناوری بود که نقش ارزشمند و تأثیرگذاری برای کشور و جهان اسلام داشت.
وی افزود: شهید فخری زاده در مطالعات بنیادین که شامل فلسفه، علوم پایه، معارف وحیانی، معارف عرفانی و … می شود، تسلط کامل داشته و در این زمینه فعالیت های چشمگیری داشت.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه سخنانی در خصوص فلسفه اسلامی و فیزیک پرداخت و گفت: شهید فخری زاده عالمی حکمت بنیان، مدیری جهادی و یک انقلابی مخلص بودند.
وی ادامه داد: وی در واقع یک عالم حکیم و مدیری جهادی بود و در برابر بی مهرها و نامهربانی ها مقاوم و مأیوس ناپذیر بود.
خسروپناه با تأکید بر اینکه از نظر مقام معظم رهبری، انقلابی گری به معنای موحد، باتقوا و استکبار ستیز، مردمدار، متواضع و دارای جذب حداکثری است، گفت: تمام این خصوصیات یکجا در شهید دکتر فخری زاده جمع شده بود و از این رو می گوییم ایشان یک انقلابی مخلص بود.
وی خطاب به همکاران و اساتید دانشگاه تأکید کرد: راه شهید فخری زاده باید به طور کامل ادامه داده شود، نه فقط بخشی از مسیر ایشان.
رضا مظفری، رئیس سازمان سپند نیز در این مراسم با اشاره به اقدامات اساسی و راهبردی شهید فخری زاده در کشور، گفت: فعالیت در مسائل و مباحث مختلف از جمله حوزه بیولوژی، پدافند میکروبی، لیزر، الکترومغناطیس، کوآنتوم، هوشمندسازی و … تنها بخش کوچکی از اقدامات اثرگذار این شهید بزرگوار در کشور است.
وی تاکید کرد: این شهید والامقام حوزه بیولوژی را توسعه داد و پدافند بیولوژیک کشور را پایه گذاری کرد که بسیار حائز اهمیت است. ایمان مذهبی در این شهید والامقام موج می زد و باورهای عمیق مذهبی داشت.
مظفری افزود: زمانی که کرونا آمد آن را یک حمله بیولوژیک دانست که از دستشان در رفته است. همزمان با سینوفارم ساخت واکسن فخرا شروع شد که به دلیل سه مرحله ای بودن تست آن در کشور ساخت آن طول کشیدو طی روزهای آینده کارخانه واکسن فخرا آماده کار می شود.
رونمایی از کتاب فلسه اسلامی و فیزیک
در پایان این مراسم ضمن تقدیر از خانواده شهید فخری زاده از کتاب فلسفه اسلامی و فیزیک مجموعهای از 15 نشست علمی شهید فخری زاده در مبانی فلسفی فیزیک با دانشجویان مقطع دکتری و اساتید فلسفه اسلامی و فیزیک که به همت حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و مهدی عاشوری استادیار واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی به رشته تحریر درآمده است و توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی به چاپ رسیده رونمایی شد.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=355702