به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، سفر زمینی به عتبات از سال ۱۳۹۸ با توجه به وضعیت عراق متوقف و اواخر بهمنماه همان سال با موافقت شورای امنیت ملی این سفرها از سرگرفته شد. اما کمتر از یک هفته پس از ازسرگیری این سفرها، شیوع کرونا موجب تعطیلی سفرهای هوایی و زمینی به عتبات شد.
باران کربلا؛ یکشنبه ۱۷ بهمن
پس از حدود ۲ سال از توقف سفرهای زیارتی به عتبات، آبانماه سال جاری ویزای عراق برای سفرهای هوایی لغو و از آذرماه اعزامهای رسمی به عتبات صرفا به صورت هوایی با اعمال دستورالعملهای بهداشتی آغاز شد و مسؤولان کشورمان هم برای برقراری سفر زمینی به عتبات تلاش کردند. مشتاقان سفر به عتبات هم که با توجه به بالا بودن هزینه سفر هوایی به عتبات (حدود ۹ میلیون تومان برای ۲ طرف هوایی)، امکان تشرف به این سفر معنوی را نداشتند، خواستار برقراری سفر زمینی به عتبات شدند که این خواسته در سامانه فارس من نیز ثبت شد. (اینجا بخوانید)
پیگیری ایران برای بازگشایی سفر زمینی به عتبات/ رشیدیان: طرف عراقی پاسخی به درخواست ما نداده است
با پیگیریهای مسؤولان سازمان حج و زیارت، سفرهای زمینی به عتبات قرار شد با شیوه جدیدی برقرار شود که البته طرف عراقی در هفتههای گذشته وعده داد که این سفرها از اول ماه رجب صورت گیرد. اما همچنان با گذشت ۶ روز از ماه مبارک رجب، خبری از سفر زمینی به عتبات نیست.
علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه مسؤولان عراقی اوایل ماه رجب را برای برقراری سفر زمینی به عتبات به ما اعلام کرده بودند، میگوید: هفته قبل هم به سفارت عراق این موضوع را یادآوری کردیم، اما از سوی آنها پاسخی دریافت نکردیم. بر همین اساس، همچنان زمان برقراری سفر به عتبات مشخص نیست و امیدواریم که به زودی طرف عراقی با بازگشایی مسیر سفر زمینی به عتبات موافقت کند تا مشتاقان زیارت امام حسین علیهالسلام بتوانند به این سفر معنوی مشرف شوند.
احتمال ازسرگیری سفر زمینی به عتبات در ماه شعبان
تعلل عراق در بازگشایی مسیر سفر زمینی به عتبات ممکن است با توجه به شیوع اُمیکرون در کشور و منطقه صورت گرفته باشد. چرا که یک منبع مطلع یکی از دلایل برقرار نشدن سفر زمینی به عتبات را وضعیت شیوع کرونا در دو کشور عنوان کرده است. البته برخی دیگر از مسؤولان عراقی به ازسرگیری سفر زمینی به عتبات از اوایل ماه رجب اشاره کردهاند که البته این امر هنوز به صورت رسمی از سوی دولت عراق اعلام نشده است. با این وجود، شنیدهها حاکی است که در صورت بهبود وضعیت شیوع اُمیکرون، سفر زمینی به عتبات از اسفندماه برقرار شود و زائران بتوانند بدون داشتن ویزا، بلکه با موافقتنامه از سوی دولت عراق به عتبات اعزام شوند.
آمادگی ایران برای برقراری سفر زمینی به عتبات
صحبتالله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت نیز میگوید: سفر زمینی به عتبات با توجه به صادر نشدن ویزای زیارتی از سوی عراق، قرار است به صورت لیستی انجام شود. بر همین اساس، در صورتی که دولت عراق با ازسرگیری سفر زمینی به عتبات و بازگشایی مرزهای زمینی دو کشور موافقت کند، زائران بر اساس شیوه جدید به این سفر معنوی مشرف خواهند شد.
وی درباره زمان برقراری سفر زمینی به عتبات میافزاید: ما آمادگی لازم برای اعزام زائران به عتبات به صورت زمینی را داریم و هر زمان که طرف عراقی با بازگشایی مرز زمینی برای اعزام زائران به عتبات موافقت کند، این سفرها برقرار خواهد شد و پس از ثبتنام از متقاضیان، اعزامها انجام میشود.
ثبتنام سفر زمینی عتبات برای دانشگاهیان/ نامنویسی به معنای اعزام نیست
تاکنون در سایت سازمان حج و زیارت هیچ ثبتنامی برای سفر زمینی به عتبات انجام نشده و قرار است پس از موافقت طرف عراقی، نامنویسی از متقاضیان سفر زمینی به عتبات نیز صورت گیرد. با این وجود، با توجه به آغاز ثبتنام عتبات دانشگاهیان از هفته گذشته، ثبتنام از زائران متقاضی سفر زمینی به عتبات در حال انجام است و ستاد عتبات دانشگاهیان حداقل ۲ کاروان برای سفر زمینی به عتبات پیشبینی کرده است که اعزام اولین گروه زائران دانشگاهی نیز ۱۸ اسفندماه صورت میگیرد.
حجتالاسلام مرتضی مطهریپور، رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با بیان اینکه ثبتنام از دانشگاهیان متقاضی سفر زمینی به عتبات به معنای اعزام آنها نیست، میگوید: در فرآیند ثبتنام عتبات دانشگاهیان، سفر زمینی به عتبات نیز پیشبینی شده است که در صورت بازگشایی مرزها، موافقت ستاد کرونا و همچنین برقراری سفرهای زمینی به عتبات از سوی سازمان حج و زیارت، این نوع اعزامها هم برای دانشگاهیان انجام میشود.
ثبتنام عتبات دانشگاهیان و پیشبینی کاروان زمینی
هزینه سفر زمینی به عتبات چقدر است؟
با توجه به وضعیت کنونی، وضعیت سفر زمینی به عتبات همچنان نامشخص است. اما مسؤولان سازمان حج و زیارت همچنان در حال پیگیری و مذاکره با طرف عراقی هستند تا مشتاقان زیارت عتبات در ایام ماه مبارک شعبان بتوانند با هزینه کمتری به این سفر معنوی مشرف شوند. چرا که به گفته رئیس سازمان حج و زیارت، بسیاری از علاقهمندان به سفر عتبات در انتظار بازگشایی مرز زمینی هستند و با برنامهریزی انجام شده هزینه سفر زمینی به عتبات هم کمتر از پنج میلیون تومان خواهد بود. البته ستاد عتبات دانشگاهیان هزینه سفر زمینی به عتبات به مدت یک هفته حضور در عراق را چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرده است.
به گزارش فارس، سفر به عتبات هماکنون فقط به صورت هوایی در حال انجام است و دو نوع بسته زیارتی ۲ طرف هوایی و رفت هوایی و بازگشت زمینی اجرایی میشود که البته با توجه به هزینههای بلیت پرواز به عتبات، مسؤولان حج و زیارت سفر ۲ طرف هوایی را توصیه میکنند. چرا که هزینه بلیت یک طرفه به عراق با هزینه بلیت رفت و بازگشت به این کشور چندان تفاوتی ندارد. هزینه سفر به عتبات در حال حاضر از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=495913