به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس تبیین و روشنگری در جامعه از جمله موضوعاتی است که شرع مقدس با تکیه بر واژههایی مانند امر به معروف و نهی از منکر بر آن تأکید دارد و برای وجوب این دستورات در متون فقهی، دلایل عقلی و نقلی مختلفی بیان شده است.
روایت درست برخی وقایع مانند کربلا هم جهاد تبیین و روشنگری است زیرا باعث هدایت بسیاری از انسانها شده است و در این میان حضرت زینب (س) را میتوان بزرگترین مجاهد تبیینگر تاریخ نام نهاد.
حجتالاسلام هادی عجمی، مدرس و پژوهشگر فقه فرهنگی و عضو گروه فقه تربیتی مؤسسه اشراق و عرفان در گفتوگو با فارس با اشاره به اینکه یکی از ادلههای مهم عقلی در نظام فکری اسلامی، قاعده لطف است. این قاعده در متون کلامی، بیشتر آمده اما از قاعده لطف برای اثبات مسائل شرعی مانند وجوب امر به معروف و نهی از منکر به منزله دلیلی عقلی بیان شده است و در متون فقهی نیز از آن استفاده شده است. این قاعده میگوید هر آنچه لطف از ناحیه خدا باشد، اعم از اعمال تکوینی و تشریعی، بر خدا واجب است، این وجوب، از مفاد قاعده لطف است.
هدایت الهی مهمترین مصداق لطف الهی
یکی از الطاف الهی به بندگان، هدایت آنهاست. این هدایت هزینه فراوانی برای دستگاه هدایت خداوند داشته است. پیامبران بسیاری در این راه به شهادت رسیدند یا سختیهای فراوانی تحمل کردند. همه اهل بیت (ع) در راه هدایت انسانها شهید شدند. وجود آنها و حرکت هدایتی آنها لطف خداوند به بندگانش است.
روایت درست واقعه کربلا مصداقی از جهاد تبیین برای هدایت انسانها است
واقعه کربلا و روایتی صحیح از آن، در طول تاریخ سبب هدایت بسیاری از انسانها شده است. چه بسیار انسانهایی که مسیر هدایت را آنگاه طی کردند که با کربلا و مفاهیم ناب آن آشنا شدند. تمامی ما در اطرافمان بسیار از افراد را میشناسیم که تنها آشنایی آنها با امام حسین (ع) و داستان کربلا توانست آنها را هدایت کند. این هدایت برای خداوند بسیار هزینه داشت. اما چون لطف بر او واجب است چنین رقم زد که با این هزینه سنگین، اما انسان را هدایت کند.
وجود حضرت زینب در کربلا لطف ویژه الهی
ناگفته پیداست که یکی از علل تحریف نشدن واقعه عاشورا، وجود حضرت زینب به عنوان بزرگترین تبیینگر در این مسیر سخت بود. از حرکت به سوی کربلا تا عاشورا و وقایع پس از آن. حضور حضرت در این مسیر بهویژه پس روز عاشورا، و سخنرانیهای ایشان سبب شد دستگاه بنی امیه نتوانند قرائت خود را از واقعه عاشورا تحمیل کنند و مانع تحریف آنها شد. اگر این حضور در صحنه و تبیین جهادی و آتشین حضرت نبود، امروز معلوم نیست درباره این واقعه چه گفته میشد. چه بسا درخشندگی اکنون را نداشت. خداوند لطف خویش را با حضور حضرت زینب (س) در کربلا بر انسانیت کامل کرد.
انتهای پیام/
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=530370