بررسی فرصتهای تجاری ایران و چینگهای در تهران؛ استان چینگهای و شهر شینینگ، بازتاب نمایشگاه فرشی است که هرساله ایرانیان در آن محصولات خود را به نمایش میگذارند و اتاق آماده گسترش همکاریها با این استان است.
به گزارش اقتصادمند، ملاقات اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین و هیات بازرگانی استان چینگهای به سرپرستی رئیس اداره بازرگانی این استان و چندین شرکت تجاری در زمینههای انرژی و کشاورزی با حضور رایزن بازرگانی سفارت چین در تهران، بهمنظور بررسی روشهای بهبود روابط تجاری و بازرگانی این استان و انجام مذاکرات درجهت توسعه همکاریهای دوجانبه، روز شنبه ۳۱ تیرماه در محل اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین برگزار شد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین در این دیدار پس از خوشامدگویی به هیات استان چینگهای، گفت: در طول چند ماه اخیر هیاتهای چینی زیادی در ایران حضور یافته و ما نیز به چین سفرهایی داشته ایم.
مجیدرضا حریری افزود: مهمترین سفر ما در طول این دوران، سفر چند ماه پیش به همراه ریاست جمهوری ایران به چین بوده است. هفته پیش نیز سفری به پکن جهت برگزاری همایش ایران و چین داشتیم.
حریری اضافه کرد که اتاق ایران و چین، ماه گذشته میزبان هیاتی از استان سین کیانگ چین بوده که این میزبانی منجر به توسعه همکاریها با آن منطقه از چین خواهد شد.
او در ادامه به تاسیس دفتر نمایندگی اتاق ایران و چین در شانگهای و بازگشایی این دفتر همزمان با سفر هفته گذشته به چین خبر داد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین با اشاره به افتتاح نمایشگاه دائمی کالاهای ایرانی تا ماه آگوست در شانگهای، از هیات بازرگانی استان چینگهای برای بازدید از کالاهایی که قابلیت صادرات به چین دارند دعوت کرد.
وی با اشاره به اینکه استان چینگهای و شهر شینینگ، بازتاب نمایشگاه فرشی است که هر ساله ایرانیان در آن محصولات خود را به نمایش میگذارند، آمادگی دبیرخانه اتاق ایران و چین را نسبت به تبادل هیاتها، امضای تفاهمنامه و گسترش همکاریها با این استان را اعلام کرد.
برپایی نمایشگاه دائمی محصولات ارگانیک در چینگهای
در ادامه این نشست شیونگ ایجی، مدیرکل اداره بازرگانی استان چینگهای پس از معرفی اعضای هیات همراه، رئیس اداره کشاورزی چینگهای، رئیس اداره انرژی چینگهای، معاون مدیر اداره کشاورزی، نایب رئیس اداره انرژی چینگهای و معاون مدیر اداره بازرگانی چینگهای، ضمن قدردانی از اتاق ایران و چین، نقش این اتاق را در برقراری روابط تجاری و بازرگانی میان دو کشور بسیار بااهمیت دانست.
شیونگ ایجی افزود: حجم تجارت ایران و چینگهای وارد مرحله جدیدی شده و در مقایسه با سال قبل حدود 6.3 برابر شده است.
او هدف از سفر این هیات به ایران را، عملیاتی کردن تفاهمات و توافقات اعلام شده از سوی روسای دو کشور درراستای بهبود فعالیتهای کشاورزی و انرژی تجدیدپذیر دانست.
وی همچنین نسبت به انجام مذاکرات با اتاق ایران و چین درجهت بهبود سطح روابط تجاری و افزایش سطح همکاریها ابراز امیدواری کرد.
مدیرکل اداره بازرگانی چینگهای در ادامه توضیحاتی درباره ظرفیتهای استان چینگهای ارائه کرد و گفت: این استان با وجود اینکه جمعیت زیادی نداشته، اما دارای ذخایر طبیعی و منابع مناسبی است و ظرفیت زیادی جهت همکاری در زمینه اکوسیستم با این استان وجود دارد.
بهگفته شیونگ ایجی، ظرفیت تامین مواد معدنی، انرژیهای تجدیدپذیر، انرژی بادی، خورشیدی و آبی استان چینگهای در رتبه اول کشور چین قرار دارد. انرژی های نفت و گاز نیز در چینگهای وجود دارد و بزرگترین میدان نفتی چینگهای، هشتمین میدان نفتی برتر کل چین است.
وی اضافه کرد: این استان همچنین در زمینه فرهنگی و گردشگری و صنایع سبز نیز فعالیت دارد. ظرفیت تولید مواد شیمیایی و تولید برق نیز در این استان مطلوب است.
گفتنی است استان چینگهای در ماه جولای سال گذشته، رکورد جهانی را در زمینه تامین کل نیروی برق به طور مستمر برای مدت ۳۵ روز از طریق انرژی خورشیدی و انرژیهای تجدیدپذیر ثبت کرده است.
همچنین محصولات کشاورزی این استان شامل گندم، سیب زمینی و سبزیجاتی مانند کاهو و توت سرخ است. محصولات دامی نیز شامل گوشت گوساله و گوسفندی است.
شیونگ ایجی با بیان اینکه چینگهای قصد دارد به زودی نمایشگاه دائمی محصولات ارگانیک را برپا کند، از اتاق ایران و چین دعوت کرد تا در راس هیاتی تجاری از ایران در نمایشگاه سال آینده این استان حضور یابند.
وی یادآور شد که محصولات کشاورزی و آبمیوه ایران وارد بازار چینگهای شده اما هنوز ظرفیت بالایی برای واردات این نوع محصولات در چینگهای وجود دارد.
معرفی 5 تاجر ایرانی زعفران به چینیها
رئیس اتاق ایران و چین در پاسخ به سخنان مدیرکل اداره بازرگانی چینگهای گفت که پسته و زعفران بیشترین صادرات را از کشور ایران دارند.
حریری خاطرنشان کرد که ۵ تاجر ایرانی زعفران در چین ثبت شدهاند که میتوان آنها را به لحاظ مناسب بودن قیمت و کیفیت محصولات به چینیها معرفی کرد.
وی دیگر محصولاتی که قابلیت صادرات به چین دارند را ازجمله کنسانتره میوه، پای مرغ، میگوهای دریایی و آبزیان، مرکبات شامل لیموترش، لیموشیرین و سیب معرفی کرد که میتواند زمینههای همکاری با شرکتهای چینی و تامین این محصولات از طریق این استان به کل چین فراهم کند.
حریری اضافه کرد که محصولات نامبرده، محصولات کشاورزی صادراتی است که قابلیت بالایی برای صادرات دارند و شرکتهایی از حوزههای کشاورزی و انرژی در نشست روز سهشنبه ۳ مرداد حضور خواهند یافت.
در پایان نیز شو چیکسونگ، رایزن بازرگانی سفارت چین در تهران درباره همکاری با اتاق درباره برگزاری رویدادها و همایشها اعلام آمادگی کرد و از همکاری اتاق با سفارت چین برای برگزاری همایش های گذشته و پیش رو تشکر کرد.
بنابر اعلام اتاق ایران و چین، نشست اعضای اتاق ایران و چین و هیات استان چینگهای در بخشهای نساجی، فرش، کشاورزی، صنایع دستی و فرهنگی، انرژی نو و غذای حلال امروز سهشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۲ درراستای افزایش سطح همکاریها در زمینههای یاد شده برگزار شد.
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=567072