به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، مصطفی جلالی مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران در نشست ادبی با فعالان ادبی زنجان اظهار کرد: میتوانیم بگوییم منزوی یکی از دو یا سه چهره مهم و تأثیرگذار غزل امروز است که در اقبال دوباره نسل جوان به غزل به ویژه از دهه هفتاد و همزمان با دور دوم انتشار آثارش نقش بسیار مهمی داشت.
جلالی با اشاره به اینکه حسین منزوی در ابتدای دهه هفتاد مسؤولیت صفحه ادبی یک هفتهنامه محلی را به عهده گرفت و علاوه بر ارائه شعرهای شاعران آن روزهای زنجان، جلسات هفتگیای برگزار کرد که منجر به بروز، پرورش و شناخته شدن نسلی از شاعران زنجانی شد، گفت: در این نشستها از افراد مسن که بودند و نیاز به معرفی داشتند تا شاعرانی که در آن زمان نوجوان بودند، در این جلسهها پا گرفتند و به جامعه ادبی شهر و برخی از آنها بعدها به کشور معرفی شدند.
وی اضافه کرد: استاد منزوی معتقد نبود که هرکس فقط باید بنشیند و شعرش را بگوید، او هر وقت مجالی پیدا کرده کوشیده که حلقهای برای دورهمی ادبی ایجاد کند اگر چه متاسفانه کم بود.
مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی ضمن ابراز امیدواری در زمینه تأثیرگذاری شایسته این رویداد ادبی گفت: این جایزه میتواند به نوعی به جریان ادبی که منزوی دوست داشت در زنجان شکل بگیرد تبدیل شود.
وی افزود: به طور طبیعی توقع این بود که از سالها پیش جایزه و برنامه ملی به نام منزوی برگزار شود که به هر دلیل تا امروز محقق نشده است.
جلالی با اشاره به پیشینه فعالیتها در راهاندازی این جایزه خاطرنشان کرد: دو سال پیش با زحمت دوستان پیشبرنامه برگزار شد که به نوعی مقدمات همین جایزه بود و امسال انتظارها به پایان رسید تا بالاخره جایزه غزل که به نام منزوی آراسته شده در سال ۱۴۰۰ و در هفدهمین سال درگذشت این شاعر دوست داشتنی کلید بخورد.
این شاعر افزود: امیدواریم حالا که با عزم جدی دوستان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی زنجان و شاعران استان این اتفاق البته با تاخیر رقم خورد از نظر کیفیت هم جایزه در سطح قابل قبول ملی باشد و از این به بعد به یکی از مهمترین جوایز ادبی کشور تبدیل شود.
شاعر مجموعه «به جای گالیله مینویسم» با اشاره به سطح تأثیرگذاری حسین منزوی بر غزل امروز گفت: اگر نخواهیم با قاطعیت بگوییم تاثیرگذارترین که رعایت دوستانی با سلایق دیگر را هم کرده باشیم، میتوانیم بگوییم منزوی یکی از برترین چهرههای مهم و تأثیرگذار غزل امروز است که در اقبال دوباره نسل جوان به غزل به ویژه از دهه هفتاد و همزمان با دور دوم انتشار آثارش نقش بسیار مهمی داشت.
وی یادآور شد: الان چه به لحاظ کیفی و چه به لحاظ کمی، غزل شکل فراگیری در شعر روزگار پیدا کرده است، از سوی دیگر منزوی هم نام فراگیری در غزل معاصر و چه بسا غزل فارسی است، پس چقدر خوب که جایزه غزل به نام وی باشد که پیشبینی من این است که زنجان به واسطه برگزاری این جایزه، خاستگاه یکی از پر اتفاقترین جوایز این شعری کشور بشود.
دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، برگ برندهٔ منزوی در غزل را نوآوری همراه با اصالت خواند و افزود: او با شناخت دقیق از شعر کهن فارسی، بنیانهای شعرش را از نظر طراوت زبانی، تغزل و عاطفه غنی کرد.
جلالی این جایزه را دارای قابلیتهای گسترده در بین نحلههای شعری معرفی کرد و گفت: این رویداد ادبی میتواند جایی باشد برای همه نحلههای غزل امروز بدون هیچ محدودیتی، در عین حال میتواند پایگاه مهمی باشد برای تبادل نظر بین شاعران با تجربه و جوان تا ماحصل این تلاشها را به طرف اصالت همراه با نوگرایی ببرند.
وی با اشاره به اینکه جایزه غزل منزوی میتواند منشأ گردهمایی افراد جدی غزل و بحثهای تئوریک پیرامون غزل امروز باشد،گفت: این در حالی است که سالهاست، پایاننامههای قابل توجهی درباره غزل حسین منزوی نوشته میشود اما سامان و تشکل درستی ندارد.
مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی گفت: امیدواریم این جایزه بتواند در بخش پژوهش مرجعی برای سامان دادن به آن چه درباره غزل منزوی و غزل امروز مطرح میشود، تبدیل شود.
جلالی بیان کرد: بدون تردید بخش پژوهش «جایزه غزل منزوی» میتواند گام مهمی در ساماندهی نقدها و در نتیجه تولید و انتشار آثار با کیفیت مخاطبان علاقهمند به غزل امروز بردارد.
انتهای پیام/730054/ق
لینک خبر: https://eghtesadmand.ir/?p=57814